Παίκτες που παίζουν δύο θέσεις, θέλει ο Ζντοβτς

«Ανυπομονούμε για τον Ολυμπιακό»
Photo Credits: INTIME

Αν και είμαστε ακόμα στο τέλος του δεύτερου δεκαήμερου του Ιουνίου, η ΑΕΚ κινείται πιο δυναμικά από κάθε άλλη ελληνική ομάδα, στο μεταγραφικό κομμάτι.

Ο Γιούρι Ζντοβτς κινείται με συγκεκριμένο πλάνο, με τις κινήσεις που έχουν γίνει έως τώρα, να μην είναι καθόλου τυχαίες. Για την ακρίβεια, ο Σλοβένος κόουτς επιθυμεί όλοι οι παίκτες στην ομάδα, να μην είναι μονοδιάστατοι στο παιχνίδι τους. Αντίθετα, θέλει να μπορεί να χρησιμοποιήσει τους παίκτες του, σε παραπάνω από μία θέσεις.

Για αυτό άλλωστε και όλες οι μεταγραφικές κινήσεις που έχουν γίνει, είναι με παίκτες που παίζουν σε δύο θέσεις. Για παράδειγμα, ο Νίκολα Ιβάνοβιτς αποκτήθηκε για αναπληρωματικός πλέι μέικερ, αλλά έχει καλό σουτ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως σούτινγκ γκαρντ, σε ένα σχήμα με δύο «άσους».

Ο Τζαουάντ Ουίλιαμς ήρθε στην ΑΕΚ για την θέση του πάουερ φόργουορντ, αλλά είναι ένας παίκτης που παίζει κυρίως με πρόσωπο. Ένας παίκτης με εξαιρετικό μακρινό σουτ, ο οποίος έχει την ποιότητα να αγωνιστεί και ως σμολ φόργουορντ. Ακριβώς το ίδιο που μπορεί να κάνει και ο Ντούσαν Σάκοτα δηλαδή, αλλά και ο Μίλαν Μιλόσεβτς από το περσινό ρόστερ, αν και ο Βόσνιος έχει την ικανότητα να παίξει ακόμα και σέντερ, σε χαμηλά σχήματα.

Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ είναι ο Κώστας Βασιλειάδης, ο οποίος είναι φυσικά «δολοφόνος» στο μακρινό σουτ και έχει ηγετικά χαρακτηριστικά. Η βασική του θέση, είναι αυτή του σμολ φόργουορντ, κυρίως επειδή είναι δίμετρος. Ωστόσο, λόγω της ικανότητας του, στα μακρινά σουτ, παίζει άνετα και ως σούτινγκ γκαρντ.

Μία ακόμα περίπτωση που ολοκληρώθηκε για την ΑΕΚ, είναι και αυτή του Τζος Όουενς. Ένας παίκτης που έχει αθλητικά στοιχεία και που παίζει τόσο ως πάουερ φόργουορντ, όσο και ως σέντερ. Στην «Ένωση» θα παίζει κυρίως στο «5», αλλά ενδεχομένως να χρειαστεί να μαρκάρει και τα αντίπαλα «τεσσάρια», οπότε θα τον δούμε και στο «4».

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη από το περσινό ρόστερ. Με βάση τις κινήσεις που έχουν γίνει φέτος, είναι φανερό ότι ο Ζντοβτς στοχεύει να τον χρησιμοποιεί κυρίως στην θέση του σέντερ, εκεί όπου πέρυσι έκανε… θραύση και αναδείχθηκε MVP στον πρώτο γύρο της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και του Eurocup. Από την άλλη βέβαια, λόγω του ότι διαθέτει καλό σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, μπορεί να αγωνιστεί και ως πάουερ φόργουορντ.

Κατά τα άλλα, ο βασικός πλέι μέικερ που θα αποκτηθεί, θα μπορεί να χρησιμοποιείται και ως σούτινγκ γκαρντ. Άλλωστε, ο Μάικλ Ντίξον που είναι η βασική επιλογή τη δεδομένη χρονική στιγμή, έχει και πολύ καλές επιλογές στην οργάνωση του παιχνιδιού, αλλά παράλληλα είναι και εξαιρετικός σκόρερ, σουτάροντας με μεγάλη ευστοχία και από μακριά.

Ακόμα και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που είναι κοντά στο να παίξει στην ΑΕΚ τη νέα σεζόν, αγωνίζεται σε δύο θέσεις της περιφέρειας. Είναι ένας παίκτης με αθλητικά προσόντα, που παίζει καλή άμυνα, ενώ επιθετικά κάνει πολύ καλές διεισδύσεις και γενικά έχει επαφή με το καλάθι. Αγωνίζεται τόσο ως σούτινγκ γκαρντ, όσο και ως σμολ φόργουορντ.

Σαφώς λοιπόν, το ρόστερ της ΑΕΚ ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί και υπάρχει πολύς δρόμος, αλλά είναι κάτι παραπάνω από σαφές, ότι ο Γιούρι Ζντοβτς κοιτάζει παίκτες που θα μπορούν να παίζουν όχι μόνο μία θέση, αλλά τουλάχιστον δύο, κάτι που φυσικά, θα του προσφέρει ευελιξία κατά την διάρκεια των αγώνων, κατά την αλλαγή παικτών και σχημάτων.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X