Γιώργος Κακούσιος: Το παιδί θαύμα της ΑΕΚ

Γιώργος Κακούσιος: Το παιδί θαύμα της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

O Γιώργος Κακούσιος, από παιδί «θαύμα» της ΑΕΚ μετατράπηκε σε έναν πετυχημένο προπονητή νέων παιδιών. Είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής , σε ηλικία μόλις 15 ετών υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και έγινε ο πιο μικρός σε ηλικία παίκτης της χρυσής ομάδας της ΑΕΚ την περίοδο που ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς ήταν προπονητής. Είχε φορέσει τα κιτρινόμαυρα το 1991!

Γιώργος Κακούσιος: Το παιδί θαύμα της ΑΕΚ

Ο ίδιος μίλησε για τη ζωή του, το ποδόσφαιρο για τα λάθη και για το σήμερα.

Σε ηλικία μόλις 15χρονών υπέγραψε ο πατέρας του το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο, καθώς, ο Γιώργος -λόγω ηλικίας- δεν μπορούσε να βάλει υπογραφή. Σε ηλικία 18 ετών ετοιμάζεται να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Νυρεμβέργη, το μαθαίνουν στην ΑΕΚ και τον καλούν στην Ελλάδα για να δοκιμαστεί από τον Μπάγεβιτς, ο οποίος ανάβει το πράσινο φως να μείνει στην ΑΕΚ. Με την ΑΕΚ έζησε την μεγάλη χαρά να πάρει δύο πρωταθλήματα.

Γιώργος Κακούσιος: Το παιδί θαύμα της ΑΕΚ

-Τι είναι για σένα η ΑΕΚ;

«Η ΑΕΚ είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μου. Γνώριζα ανθρώπους και βίωσα υπέροχες στιγμές. Με χαροποιεί το γεγονός ότι η ομάδα δεν με ξέχασε ποτέ. Έμεινα δύο χρόνια, δύο χρόνια γεμάτα συγκινήσεις, εμπειρίες και χαρές. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα οικογενειακή και έχει κόσμο που την στηρίζει. Με συγκίνησε η βράβευση μου σε ειδική εκδήλωση, ως το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει περάσει από την ΑΕΚ.»

Γιώργος Κακούσιος: Το παιδί θαύμα της ΑΕΚ

-Γυρνώντας πίσω τον χρόνο ποια λάθη ανακαλύπτεις;

«Σίγουρα αν κοιτάξω πίσω στο χρόνο, ίσως λόγω νεαρής ηλικίας δεν πήρα τις σωστές αποφάσεις για τις ομάδας που πήγα. Ωστόσο, από κάθε ομάδα και κατάσταση στη ζωή σου αποκομίζεις εμπειρίες και γνώσεις. Το ποδόσφαιρο με έκανε καλύτερο άνθρωπο»

Γιώργος Κακούσιος: Το παιδί θαύμα της ΑΕΚ

Η ζωή ενός αθλητή έκτος από τις συγκινήσεις που προσφέρει, εγκυμονεί και πολλές στερήσεις.
«Αυτά που κάνει ένας αθλητής δεν μπορεί να τα κάνει ο οποιοσδήποτε, σε αντίθεση με τον αθλητή που μπορεί να κάνει όποια ζωή διαλέξει. Ο λίγος χρόνος ξεκούρασης και διακοπών είναι σίγουρα ένα δύσκολο κομμάτι. Όμως, χαρές που ζεις μετριάζουν τις στερήσεις που νιώθεις.» τονίζει ο ίδιος.

-Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στην αθλητική σου καριέρα;

«Πιστεύω όταν έφυγα από την ΑΕΚ και κατάλαβα τη διαφορά από τις άλλες ομάδες, καθώς και όταν έμεινα εκτός έξι παιχνιδιών μετά από τραυματισμό μου, ήταν η περίοδος που έπαιζα σε ομάδα της Ρόδου»

Γιώργος Κακούσιος: Το παιδί θαύμα της ΑΕΚ

Όπως κάθε αθλητής έτσι και ο Γιώργος Κακούσιος είχε πολλές κατακτήσεις.

Γιώργος Κακούσιος: Το παιδί θαύμα της ΑΕΚ

«Θυμάμαι να κάνω πρωινή προπόνηση και να έχουν βγει δύο κορίτσια στο μπαλκόνι και να βλέπουν, εγώ ντράπηκα αλλά χαμογέλασα. Την επόμενη μέρα ήρθε η κοπέλα και είδε ολόκληρη την προπόνηση στο γήπεδο και ύστερα με περίμενε έξω από το αμάξι μου για ναν μου ζητήσει ραντεβού».

Γιώργος Κακούσιος: Το παιδί θαύμα της ΑΕΚ

Σε αυτή την περίοδο της ζωής του ο Γιώργος Κακούσιος, έχει τις δικές του ακαδημίες ποδοσφαίρου στη Χίο , όπου και διαμένει και προπονεί μικρά παιδιά., μαζί με τον φίλο και πρώην συμπαίκτη του στην ΑΕΚ Γιώργο Παπαδόπουλο. Να σημειωθεί πως, οι ακαδημίες έχουν καταφέρει να πάρουν σημαντικές διακρίσεις και μεταλλεία. ¨

«Το μεγαλύτερο όνειρο και στόχος που έχω είναι να βοηθήσω και αναδείξω παιδιά, ώστε να φύγουν από το νησί και πάνε σε μεγάλες ομάδες».

πηγή: activeman

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X