«Να κάνουμε το βήμα παραπάνω τη νέα σεζόν»

Το τρίποντο έδωσε λύσεις
Photo Credits: INTIME

Από τους καλύτερους παίκτες της ΑΕΚ στα play offs, αλλά και γενικότερα στον δεύτερο γύρο της κανονικής σεζόν, ήταν ο Ντούσαν Σάκοτα.

Ο αρχηγός της «Βασίλισσας» μίλησε στην εφημερίδα «ΩΡΑ των σπορ», όπου ξεκαθάρισε ότι είναι σημαντικό επίτευγμα για φέτος η 3η θέση, αλλά συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να γίνει το βήμα παραπάνω τη νέα σεζόν. Επίσης, υπογράμμισε ότι ο ίδιος θέλει να συνεχίσει να υπηρετεί την ΑΕΚ και θα το κάνει όσο η ομάδα τον χρειάζεται.

Για το αν νιώθει ικανοποιημένος που η φετινή σεζόν ολοκληρώθηκε με ιδανικό τρόπο, δηλαδή με την κατάκτηση της 3ης θέσης της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, ο Σάκοτα τόνισε: «Σίγουρα, τέλος καλό, όλα καλά. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, με πολλά σκαμπανεβάσματα και με πολλές αλλαγές. Ο αρχικός όμως στόχος, που είχαμε θέσει στην αρχή της σεζόν, επετεύχθη και στο τέλος αυτό είναι και το μόνο που έχει σημασία».

Για τις μεταπτώσεις που υπήρξαν στην διάρκεια της σεζόν και το πόσο δύσκολη ήταν η κατάκτηση της 3ης θέσης, επισήμανε: «Το είπα και στη συνέντευξη Τύπου. Όταν φοράς την φανέλα της ΑΕΚ, παίζεις πάντα για τη νίκη, απέναντι στον οποιοδήποτε αντίπαλο. Πρέπει όμως να είμαστε ρεαλιστές. Η ομάδα είχε πάρα πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Είχαμε πει όταν ήρθε η νέα διοίκηση και οι υπάρχουσες συνθήκες για να ξαναφτιάξουμε την ΑΕΚ, ότι θα πηγαίναμε σταδιακά, γιατί δεν γίνεται αλλιώς.

Κάναμε το βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, άσχετα με το τι επικρατεί σαν γενική άποψη. Εμείς μέσα στην ομάδα, είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι, γιατί ήταν πάρα πολύ δύσκολο αυτό που κάναμε. Όπως βλέπετε, υπάρχουν πολλές ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα, που είναι πάρα πολύ καλές, όπως είναι ο Άρης, συνεπώς δεν ήταν εύκολο αυτό που κάναμε».

Για το μέλλον της ΑΕΚ, ο αρχηγός του «δικεφάλου» πρόσθεσε: «Το μέλλον για την ΑΕΚ είναι πάντα να πρωταγωνιστεί και να κοιτάει να κάνει πάντα το βήμα παραπάνω. Αυτό θα ψάξουμε του χρόνου. Πρέπει όμως να μάθουμε από τα λάθη μας φέτος, να μείνουμε με το κεφάλι κάτω, να μην λέμε μεγάλα λόγια, αλλά να τα κάνουμε πράξη στο γήπεδο».

Για το αν ο ίδιος είναι ικανοποιημένος από την συμμετοχή της ΑΕΚ στο Eurocup της νέας σεζόν, συμπλήρωσε: «Είμαι ευχαριστημένος. Πιστεύω ότι η ΑΕΚ αυτό που θέτει σαν στόχο και αυτό που λέει, το κάνει και δεν υποκύπτει σε απειλές. Ο κύριος Αγγελόπουλος θέλει να παίξει η ΑΕΚ στο Eurocup και εκεί θα παίξει».

Τέλος, για το δικό του μέλλον στην ΑΕΚ, ο αρχηγός της «Βασίλισσας» ξεκαθάρισε. «Το είπα και τότε, το λέω και τώρα. Ο τρόπος και ο λόγος που ήρθα στην ΑΕΚ, αλλά και το πότε ήρθα (σ.σ. εννοεί όταν μόλις η ΑΕΚ είχε επιστρέψει στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και δεν υπήρχε η διοίκηση Αγγελόπουλου), είναι γιατί αγαπώ την ΑΕΚ. Εδώ ανδρώθηκα, εδώ πήρα το εφηβικό πρωτάθλημα, εδώ ξεκίνησα το μπάσκετ και όποτε με θέλει η ΑΕΚ και όσο θα με θέλει η ΑΕΚ, εγώ θα είμαι διαθέσιμος για να την υπηρετήσω».

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X