Σκίμπε, Σκίμπε, είσαι εδώ;

Σκίμπε, Σκίμπε, είσαι εδώ;
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ότι μα ότι και να γίνει στο ματς με τον ΠΑΟΚ ή σ’ αυτό της τελευταίας αγωνιστικής με τον Πανιώνιο, πραγματικά δεν έχει καμία σημασία. Για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι διότι ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα, θα είναι δεδομένο πως οι παίκτες της ΑΕΚ θα έχουν δώσει όλα όσα είχαν (ή ακόμα και δεν είχαν) μέσα τους. Και αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από κάθε αποτέλεσμα.

Ο δεύτερος λόγος, είναι πως αυτοί οι παίκτες, ξαναέδωσαν στην ΑΕΚ την ταυτότητα της. Την ξαναέκαναν δηλαδή, την ομάδα που χαλάει μανέστρα, που μπαίνει στο μάτι και που  αρπάζει τίτλους που το κατεστημένο θεωρεί δεδομένους. Αυτοί οι παίκτες πήραν από τον Ολυμπιακό ένα κύπελλο που είχαν σίγουρο στον Πειραιά, αυτοί οι παίκτες χάλασαν από τον ΟΣΦΠ την ωραία ιστορία του αήττητου πρωταθλήματος, αυτοί οι παίκτες μπήκαν σφήνα για την πρωτιά των πλει οφ εκεί που οι άλλοι δυό θεωρούσαν πως ήταν υπόθεση τους και μόνο. Αυτή είναι η ΑΕΚ, αυτή πρέπει να είναι η ΑΕΚ.

Υπάρχει και ένας τρίτος λόγος που δεν έχει σημασία τι θα γίνει στη συνέχεια των πλέι οφ. Έγραφα πριν αρχίσει αυτή η διαδικασία πως είναι η πιο περιττή και πιο βαρετή στον κόσμο. Φέτος όμως, με την μεθόδευση που έγινε για να βγει ένα πρόγραμμα εξόντωσης για τους παίκτες της ΑΕΚ, έγινε και εκνευριστική διαδικασία. Επομένως… χιόνι που λέει και ένας γνωστός. Και ο μόνος λόγος που θέλω τις δυο νίκες, είναι γιατί έχουν δείξει πως τις θέλουν και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και τους αξίζει (ακόμα) μια δικαίωση.

Αφήνω τα πλέι οφ, πιάνω εθνική. Άκουσα τον Στραματσιόνι να λέει την Πέμπτη πως ο Μπεργκ είναι περίπου ήρωας, που παρότι έχει μπροστά του ένα Euro με την εθνική Σουηδίας, ήθελε να παίξει σ’ όλα τα ματς των πλέι οφ. Αν ο Μπέργκ είναι ήρωας, τότε στον Μάνταλο και στον Αραβίδη, θα πρέπει να στηθεί ανδριάντας ποδοσφαιρικής αυτοθυσίας. Διότι αμφότεροι έχουν βγάλει την ψυχή τους και τα πνευμόνια τους από τον τελικό του κυπέλλου και μετά, θα παίξουν μέχρι το τέλος των πλει οφ και μετά θα πάνε με την εθνική ομάδα για φιλικά στην Αυστραλία. Όχι στο Euro, που όπως και να το κάνεις είναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή, αλλά σε φιλικά στην άλλη άκρη του κόσμου.

Φιλικά τα οποία μεταξύ μας, με εξαίρεση τους ομογενείς που τους συγκινεί κάθε τι που αφορά την Ελλάδα, δεν τραβάν το ενδιαφέρον ούτε σε καγκουρό με περιέργεια. Αλλά σε αντίθεση με τον Φορτούνη, που αν κατάλαβα καλά προτίμησε να μην χαλάσει τις διακοπές που έχει ξεκινήσει από τις 18 Μαϊου, ο Μάνταλος και ο Αραβίδης γουστάρουν που θα πάνε στην εθνική. Και ας έχουν ξεμείνει εντελώς από δυνάμεις και ας ψαλιδίζονται οι έτσι κι αλλιώς περιορισμένες διακοπές τους.

Όπως επίσης και άλλοι παίκτες της ΑΕΚ, για τους οποίους ισχύουν ακριβώς τα ίδια, θα θεωρούσαν τιμή να πάρουν κλήση από την εθνική. Έστω και γι αυτά τα φιλικά. Αλλά για κάποιο άγνωστο λόγο ο Σκίμπε τους αγνόησε. Προτίμησε να πάρει τον Καπίνο που ήταν εκτός αποστολής στον τελικό του κυπέλλου και όχι τον Ανέστη που έπαιξε και έκανε σούπερ ματς. Ο Καπίνο που, τελευταίο παιχνίδι έκανε στις 10 Απριλίου, ένα αδιάφορο απέναντι στον Παναιτωλικό και έφαγε και δυο γκολ. Ενώ ο Ανέστης παίζει βασικός σε σερί παιχνίδια και δυο φορές, μια στον τελικό και μια στο ματς του ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ, ο αντίπαλος προπονητής έχει δηλώσει δημόσια πως οι αποκρούσεις του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού.

Δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί ο Σκίμπε επιμένει να μην δίνει έστω μια ευκαιρία στον Δημήτρη Κολοβέτσιο. Στον βασικό στόπερ δηλαδή, της ομάδας που κατέκτησε το κύπελλο και που έχει τις περισσότερες συμμετοχές απ’ όλους τους Έλληνες κεντρικούς αμυντικούς στην φετινή σεζόν. Είχε επιλέξει και πάλι ο Σκίμπε να πάει στον Σιόβα, που όχι μόνο έκανε τελευταίο ματς στις 17 Απρίλη, αλλά τελικά μπουμπούνισε την εθνική, γιατί θυμήθηκε θαρρώ, πως έχει γάμο. Ή μήπως σημαντική παρτίδα μπίνγκο; Θα σας γελάσω. Δεν έχει και σημασία. Σημασία έχει πως και πάλι ο Σκίμπε αγνόησε τον Κολοβέτσιο.

Όπως αγνόησε και τον Μπακάκη. Έναν παίκτη που υπήρξε διεθνής. Και το γεγονός πως φέτος δεν ήταν σταθερά βασικός, προφανώς και δεν είναι επαρκής λόγος για να μην βρίσκεται στην αποστολή για τα φιλικά της Αυστραλίας. Ρίξτε μια ματιά ποιοι παίκτες βρίσκονται στην αποστολή και μετά κοιτάξτε τις συμμετοχές τους στις ομάδες τους και θα καταλάβετε. Ρίξτε και μια ματιά ποιοί παίζουν δεξιά μπακ στις μεγάλες ελληνικές ομάδες και επίσης θα καταλάβετε γιατί η εθνική χρειάζεται τον Μπακάκη.

Εκείνο που θέλω να πω είναι, πως η ΑΕΚ είναι η ομάδα που κατέκτησε το φετινό κύπελλο, με έξι Έλληνες παίκτες να παίζουν στον τελικό. Αντίστοιχα στον Ολυμπιακό, στον τελικό, έπαιξε μόνο ένας. Ενώ στο ματς της Πέμπτης, ο Παναθηναϊκός είχε μόνο δυο Έλληνες στην ενδεκάδα και ένας μπήκε ως αλλαγή. Στην ΑΕΚ έπαιξαν πάλι έξι. Θαρρώ λοιπόν, πως αξίζει μιας παραπάνω προσοχής η ΑΕΚ από τον Σκίμπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X