Τρίμπαλο και φουλ για «σεντόνι»

Τρίμπαλο και φουλ για «σεντόνι»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αυτή η ομάδα είναι κουρασμένη, παίζει στα όρια, με παίκτες που υπερβάλουν εαυτούς για να είναι παρόντες. Αλλά είναι μια ομάδα με μέταλλο, τσαμπουκαλεμένη, κυπελλούχος, που θέλει να γίνει και σεντονάτη. Η ήττα τη Δευτέρα στη Λεωφόρο και η συμπεριφορά των «πράσινων», τσίγκλισε τον «κιτρινόμαυρο» εγωισμό και έτσι ήρθε το σημερινό τρίμπαλο. Για την ακρίβεια, τρία και λίγα ήταν, δεδομένου πως η ΑΕΚ είχε δοκάρι και 4-5 τετ α τετ για να πετύχει θρίαμβο. Και με το 3-1 πάντως, η δουλειά έγινε και η Ενωση είναι ξανά φαβορί για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ηταν φανερό από τις προηγούμενες ημέρες, πως σε αυτόν τον «τελικό» η ΑΕΚ θα έριχνε ό,τι καλύτερο είχε διαθέσιμο. Ετσι, επέστρεψαν στην 11άδα οι «φρέσκοι» Μπαρμπόσα και Γκάλο, αλλά και ο Λαμπρόπουλος που αντικατέστησε τον τραυματία Αρθο. Ο Παναγιωτάρας διατήρησε το 4-2-3-1, με σαφή εντολή στους αμυντικούς χαφ όμως, να προσέχουν την κίνηση του Βιγιαφάνες στο 4-4-2 με διάταξη ρόμβου του Παναθηναϊκού στη μεσαία γραμμή του.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ. Ο Μπαρμπόσα έδειχνε ξεκούραστος και έκανε πλάκα στην «πράσινη» άμυνα. Σε φάουλ που κέρδισε, ο Μάνταλος έφερε ιδανικά τη μπάλα στην περιοχή και ο Γιόχανσον με άπιαστη κεφαλιά την κάρφωσε στα δίχτυα του Στιλ. Η ΑΕΚ είχε πάρει προβάδισμα, είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της και καλούνταν να επιβάλει τον δικό της ρυθμό στην αναμέτρηση.

Ωστόσο, αν και το πνεύμα ήθελε, η σάρκα αδυνατούσε. Η κόπωση των «κιτρινόμαυρων» ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Η ΑΕΚ έμεινε πίσω και έδωσε την απόλυτη κατοχή στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» μετέφεραν όλο το παιχνίδι στο μισό γήπεδο που βρισκόταν η εστία του Ανέστη, με την Ενωση να δείχνει αδυναμία να κερδίσει και κυρίως να κρατήσει τη μπάλα και να πάρει ανάσες.

Ηταν φανερό όμως, πως η ΑΕΚ έψαχνε τη μία και καλή αντεπίθεση. Αυτή ήρθε στο 40’, με υποδειγματικό τρόπο. Κλέψιμο από κόρνερ του Παναθηναϊκού, με τρεις πάσες ο Μπαρμπόσα βρέθηκε απέναντι στον Στιλ και όλα ήταν εύκολα. Η Ενωση θα μπορούσε και τρίτο γκολ στο δοκάρι εξ επαφής του Γιόχανσον. Αλλά ίσως πιο σημαντική ήταν η αποβολή του Βιγιαφάνες για εκτός φάσης χτύπημα στον Μάνταλο στις καθυστερήσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ κλήθηκε να διαχειριστεί το προβάδισμα και το αριθμητικό πλεονέκτημα και να μην επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να κάνει φάσεις. Αυτό δεν μπόρεσαν οι «κιτρινόμαυροι» να το κάνουν με επιτυχία. Ο Παναθηναϊκός αν και με παίκτη λιγότερο, εκμεταλλεύθηκε την κούραση. Ο Νάνο έκανε διαρκώς ανεβάσματα, την ώρα που ο Αραβίδης είχε ξεμείνει από δυνάμεις. Ετσι ήρθε το γκολ του Λέτο (στο οποίο έχει προηγηθεί επιθετικό φάουλ στον Σιμόες) και το ακυρωθέν γκολ του Αργεντινού.

Ο Παναγιωτάρας έριξε τον Μπακάκη αντί του Αραβίδη για να κλείσει το κενό στα αριστερά, με τον Ελληνα διεθνή μπροστά από τον Γκάλο. Η ΑΕΚ είχε ευκαιρίες σε αντεπιθέσεις, αλλά σε δύο περιπτώσεις ο Τζεμπούρ δεν έκανε καλή τελική επιλογή και χάθηκαν οι μπάλες. Ωστόσο, η ΑΕΚ είχε βρει ξανά ρυθμό και με την είσοδο του Μπακάκη ήλεγχε τον ρυθμό και έκανε παιχνίδι.

Οι ευκαιρίες χάνονταν η μία μετά την άλλη, μέχρι να φτάσει η μπάλα στον Μπαρμπόσα. Σε μια φάση πραγματικά δουλεμένη στην προπόνηση, ο Μάνταλος βρήκε τον Πορτογάλο στο ύψος της περιοχής και εκείνος την έστειλε με κεραυνό στα δίχτυα του Παναθηναϊκού, στέλνοντας στα ουράνια τους Ενωσίτες. Η ΑΕΚ είχε τεράστιες ευκαιρίες, τουλάχιστον τρία τετ α τετ με τον Στιλ για να αυξήσει τη διαφορά και άλλο, αλλά το σημαντικό είναι πως πήρε τη νίκη και τη ρεβάνς από τον Παναθηναϊκό.

 

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Ν. Παναγιωτάρας, 4-2-3-1): Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σιμόες, Γιόχανσον, Αραβίδης (57’ Μπακάκης), Μάνταλος (90’+ Τζανετόπουλος), Μπαρμπόσα, Τζεμπούρ (79’ Πέκχαρτ)

Παναθηναϊκός (Α. Στραματσόνι, 4-4-2): Στιλ, Μέστο, Νάνο, Μολέδο, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής (41’ Λέτο), Ζέκα, Μπουμάλ (46’ Αμπέϊντ), Βιγιαφάνες, Λουντ (88’ Κλωναρίδης), Μπεργκ

Ο Κουκουλάκης έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μπακάκη (81’), Μπεργκ (21’), Αμπέϊντ (71’), Μολέδο (80’), ενώ αποβλήθηκε ο Βιγιαφάνες στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου

[league_table 341065 site_id=”1″]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X