Είναι ξεκάθαρο ότι τη συμφέρει μόνο η πρωτιά

Που κρίθηκε το ντέρμπι; Ψηφίστε στην "Ενωσίτικη Κάλπη"
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Σεβίλλη λοιπόν δεν έκανε το χατήρι της ΑΕΚ και ηττήθηκε από τη Μπαρτσελόνα στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας, με αποτέλεσμα το “καλό” ευρωπαϊκό εισιτήριο που εξασφάλισε η Ένωση λόγω της κούπας κόντρα στον Ολυμπιακό, να μην έχει πλέον την παραμικρή αξία σε ότι αφορά στους εκτός συνόρων στόχους της ομάδας. Ή μάλλον για να ακριβολογούμε, της εξασφαλίζει ΜΟΝΟ το ότι αποφεύγει να μπει στη μάχη της Ευρώπης από τις 14 Ιούλιου, ακόμα κι αν πάνε όλα άσχημα στα πλέι οφ και τερματίσει τελευταία.

Είναι ξεκάθαρο όμως ότι πλέον η ΑΕΚ έχει ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με την ομάδα που θα τερματίσει στην 3η θέση των πλέι οφ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν η Ένωση δεν βγει πρώτη, τότε θα παίξει στις 28 Ιουλίου στον γ προκριματικό του Europa League και θα έχει ως μοναδικό στόχο την πρόκριση για να συνεχίσει στα πλέι οφ της διοργάνωσης στις 18 Αυγούστου. Θα αναρωτηθεί κάποιος: “Ακόμα όμως κι αν τερματίσει στην κορυφή των πλέι οφ, πάλι δεν θα πρέπει να περάσει δύο γύρους για να πάει στους ομίλους και μάλιστα με πολύ πιο δύσκολους αντιπάλους – μεγαθήρια, σε σχέση μ’ αυτούς που θα βρει στον δρόμο της στο Europa League;”

Όχι, δεν ισχύει αυτό και εξηγώ το σκεπτικό μου. Αν η ΑΕΚ πάρει την πρώτη θέση και παίξει στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League θα αντιμετωπίσει μια εκ των: Σαχτάρ, Άγιαξ, Άντερλεχτ, Φενέρμπαχτσε και Σπάρτα Πράγας. Εδώ είναι όλο το “μυστικό”. Σε περίπτωση αποκλεισμού της Ένωσης, δεν τελειώνει πρόωρα η ευρωπαϊκή της πορεία, αλλά αυτόματα “υποβιβάζεται” στα πλέι οφ του Europa League. Με λίγα λόγια, η συμμετοχή στον γ’ προκριματικό του Champions League εξασφαλίζει ΣΙΓΟΥΡΗ παρουσία στα πλέι οφ του Europa League. Τόσο απλά.

Αντίθετα αν ο Δικέφαλος δεν τερματίσει πρώτος στα ελληνικά πλέι οφ, θα παίξει στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League και θα αντιμετωπίσει μία εκ των Άλκμααρ, Σεντ Ετιέν, Σασουόλο, Γουεστ Χαμ, Χέρτα Βερολίνου, Λίλ, Μάριμπορ, Ριέκα, Ομόνοια, Ελσίνκι, Παρτίζαν, Ντιναμό Μινσκ και διάφορες άλλες. Κάποιες είναι στα “μέτρα” της, αλλά υπάρχουν και ορισμένες ομάδες που μόνο ως βατοί αντίπαλοι δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν. Άρα σε ενδεχόμενο αποκλεισμό, η ΑΕΚ πάει αμέσως …σπίτι της χωρίς δεύτερη ευκαιρία.

Πάμε τώρα και στο θετικό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο προκρίνεται απ’ τον γ’ γύρο του Europa League. Τι θα κερδίσει; Θα έχει πετύχει απλώς ό, τι ακριβώς θα πετύχαινε αν αποκλειόταν απ’ τον ίδιο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Τίποτα περισσότερο.

Φυσικά το να αποκλειστεί από τον γ’ γύρο του Champions League είναι το κακό (και πιο λογικό) σενάριο. Σκεφτείτε όμως πως σε περίπτωση που η ΑΕΚ κάνει την υπέρβαση και προκριθεί κόντρα σε μια εκ των Σαχτάρ, Άγιαξ, Άντερλεχτ, Φενέρμπαχτσε και Σπάρτα Πράγας, τότε αυτόματα ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ παρουσία στους ομίλους του Europa League και τα “ζεστά” χρήματα της συμμετοχής στα πλέι οφ του Champions League.

Για τον λόγο αυτό, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, δεν θα έπρεπε πλέον να τίθεται καν θέμα επιλογής της ΑΕΚ μεταξύ 1ης και 2ης θέσης, αλλά αντίθετα ξεκάθαρος στόχος θα πρέπει να είναι ΜΟΝΟ η κορυφή στο μίνι πρωτάθλημα των ελληνικών πλέι οφ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X