Μανωλάς: «Δεν παίζουν τα μπάτζετ ποδόσφαιρο»

Μανωλάς: «Δεν παίζουν τα μπάτζετ ποδόσφαιρο»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παρότι κατέκτησε Κύπελλο και μάλιστα το πρώτο του ως προπονητής της ΑΕΚ ο Στέλιος Μανωλάς παρέμεινε σοβαρός και στις δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου και απόλυτα προσγειωμένος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το γεγονός πως ο τελικός άργησε να διεξαχθεί: «Κι εμείς προετοιμαζόμασταν για τον τελικό με έναν προπονητή που τον έφεραν 23:00 το βράδυ, γιατί έφυγε ο κ. Πογιέτ και κλήθηκα να παίξω με τον Ατρόμητο. Η δουλειά του επαγγελματία, όχι μόνο του ποδοσφαιριστή, αλλά σε όλες τις δουλειές αφορά στο ότι ζούμε σε ένα ευμετάβλητο περιβάλλον και πρέπει να προσαρμοζόμαστε γρήγορα.

Ο Ολυμπιακός ήρθε εδώ έχοντας ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα, θα μπορούσα να πω κι εγώ άλλα… Αλλά προετοιμαζόμασταν για τον Ολυμπιακό το Σάββατο, άλλαξε αυτό και ξαφνικά πήγε κι έπαιξα στην Τούμπα. Δεν μπορούμε να βρίσκουμε τέτοιες δικαιολογίες, ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα.

Για το πώς έδωσε κίνητρο στους παίκτες του: «Πρόσφατα άκουσα τον Σιμεόνε να λέει πως το μπάτζετ παίζει ρόλο μέχρι να μπεις στον αγωνιστικό χώρο. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα, της Ατλέτικο, της Λέστερ, βλέπετε ποιοι πήραν τα πρωταθλήματα και που έφτασε η Ατλέτικο στην Ευρώπη με έναν προπονητή που έχει πάθος. Αυτό είπα σήμερα στα παιδιά, ότι οι αθλητές έχουν ικανότητες, αλλά η θέληση είναι πιο σημαντική από τις ικανότητες.

Όταν θέλεις να είσαι σε μεγάλη ομάδα σημαίνει ότι πρέπει να είσαι πρωταθλητής. Αν δεν το αντέχεις, πας σε μία μικρή ομάδα κι είσαι πρώτος στο χωριό. Οι νίκες για τις μεγάλες ομάδες είναι αυτοσκοπός κι όχι ψυχαναγκασμός».

Όσο για την απουσία του κόσμου από τις κερκίδες: «Θέλω να πω πως είναι κρίμα γιατί ο αείμνηστος Φάντροκ, ο δικός μου δάσκαλος, είχε πει ότι κάθε τέτοιο παιχνίδι είναι τεράστια γιορτή. Είδατε εσείς γιορτή; Είναι αυτό ποδόσφαιρο; Αξίζουμε σαν Έλληνες να ζούμε τέτοια πράγματα; Δεν πρέπει να καθίσουν όλοι σε ένα τραπέζι και να βρούμε μία λύση; Είναι πολύ στενάχωρο να πανηγυρίζεις σε άδειο γήπεδο, στην Τούμπα που παίξαμε ήταν άδειο, δύο ματς με τον Ατρόμητο επίσης χωρίς κόσμο.

Έχω πάει σε θέατρο κι είμαστε πέντε άτομα. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεται, πρέπει επιτέλους να βρεθεί μία λύση. Δεν το αξίζουμε ούτε σαν λαός, ούτε σαν φίλαθλοι, ούτε εσείς οι δημοσιογράφοι, ούτε οι ποδοσφαιριστές».

Σχετικά με το μέλλον της ΑΕΚ, είπε: «Η ζωή είναι ένα ταξίδι, έχει καλές και κακές στιγμές. Έγινε μια λάθος διαχείριση για πολλά χρόνια και η ομάδα μας βρέθηκε στη Γ’ Εθνική. Όμως με την επιστροφή μας, αν κάποιος έλεγε πως θα φτάναμε στην κατάκτηση του Κυπέλλου, κανείς δεν θα το πίστευε. Η ΑΕΚ ανήκει στις μεγάλες ομάδες και ανήκει μόνο στην κορυφή. Βλέπω ότι σιγά-σιγά επανέρχεται».

Όσο για το γεγονός ότι ο τίτλος αυτός συνέπεσε με την επέτειο του «αντίο» του στα γήπεδα, είπε: «Υπάρχει Θεός, εγώ πιστεύω στο Θεό και θέλω να αφιερώσω το Κύπελλο αυτό στα παιδιά μου. Θυμάμαι στο ματς με την Ξάνθη έβρεχε και είχα τα παιδιά μου. Σήμερα, δυστυχώς τα παιδιά μου δεν ήταν δίπλα μου, δεν πήραν προσκλήσεις και θέλω να τους αφιερώσω τη νίκη, όπως και στα παιδιά μου».

Σε ερώτηση για το αν αυτός ο τίτλος είναι ο σημαντικότερος για τον ίδιο και την ΑΕΚ, απάντησε: «Για μένα δεν είναι ο πιο σημαντικός, γιατί πιστεύω πως θα έρθουν πιο σημαντικοί τίτλοι. Η ΑΕΚ, όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, είναι ομάδες φτιαγμένες να πρωταγωνιστούν. Ο πρόεδρος θέλει να φτιάξει μια ομάδα που θα πάει ψηλά. Επί τη ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μελισσανίδη και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς που με εμπιστεύτηκαν. Όταν έφυγε ο Τραϊανός Δέλλας, με φώναξε ο Ντούσκο και μου είπε να είμαι ο πρώτος προπονητής. Πήγαν καλά τα πράγματα και του είπα να μην με ξανακαλέσει γιατί το βάρος είναι μεγάλο. Όταν απολύθηκε ο Πογέτ, με πήραν 23:00 και με κάλεσε να πάω στα Σπάτα. Η ευθύνη είναι πολύ βαριά. Το να κάθεσαι σε αυτόν τον πάγκο είναι η μεγαλύτερη τιμή, αλλά και η μεγαλύτερη ευθύνη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλο το επιτελείο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X