Ηρθαν όλα τούμπα, τζάμπα και βερεσέ

Ηρθαν όλα τούμπα, τζάμπα και βερεσέ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με ήττα ξεκίνησε η ΑΕΚ στα πλέι οφ, γνωρίζοντας τζάμπα και βερεσέ απώλεια τριών βαθμών (και της πρώτης θέσης στην ειδική βαθμολογία) από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Αν και η Ενωση προηγήθηκε με τον Γιόχανσον λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου και δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να μπει ουσιαστικά στα καρέ της, δέχθηκε δύο γκολ από ατομικά λάθη και έλλειψη συγκέντρωσης και δεν είχε χρόνο να αντιδράσει. Ο Στέλιος πάλεψε το παιχνίδι, έκανε αλλαγές σε πρόσωπα και πράγματα, αλλά η ΑΕΚ ηττήθηκε στην πρεμιέρα των πλέι οφ.

Ο Στέλιος είχε δείξει τις προηγούμενες μέρες πως σκέφτεται να ξεκινήσει με επιθετική προσέγγιση το παιχνίδι και αυτό έκανε. Η ΑΕΚ έπαιξε με 4-2-3-1, τους Αραβίδη, Βάργκας και Μπαρμπόσα πίσω από τον Τζεμπούρ, παίζοντας με τσαμπουκά και αναλαμβάνοντας ρόλο οδηγού από την αρχή. Παίζοντας με αποφασιστικότητα επέβαλε τον ρυθμό της και θα μπορούσε να είχε πάρει προβάδισμα από νωρίς, εάν καταλογιζόταν το πέναλτι στο πεντακάθαρο χέρι του Λέοβατς και δινόταν η μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ η Ενωση.

Μετά το πρώτο 15λεπτο, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το ματς. Εβαλε περισσότερο δυναμισμό στις διεκδικήσεις και κατάφερε να φέρει τη μπάλα γύρω από την περιοχή του Μπαρόχα. Βέβαια, η ομάδα της Θεσσαλονίκης απειλούσε μόνο από στημένες μπάλες, αλλά οι αντιδράσεις της ενωσίτικης άμυνας ήταν καλές και δεν υπήρξε ουσιαστικό πρόβλημα. Και όσο περνούσε ο χρόνος, η ΑΕΚ επέβαλε εκ νέου τον ρυθμό της και άφησε στον ΠΑΟΚ μόνο μια ανούσια κατοχή της μπάλας.

Η ΑΕΚ ήταν πολύ επικίνδυνη στις στημένες φάσεις. Ο Κολοβέτσιος αστόχησε σε κενή εστία έπειτα από άστοχη έξοδο του Γλύκου, αλλά όταν ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έκανε το ίδιο λάθος στο φινάλε του ημιχρόνου, ο Γιόχανσον δεν αστόχησε από κοντά και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Η Ενωση βρήκε πριν το τέλος του ημιχρόνου το γκολ που δικαιούταν και φάνηκε να φέρνει το ματς στα μέτρα της.

Ωστόσο, η διαχείριση του ματς δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να κρατήσει τον ΠΑΟΚ μακριά από την εστία, να ελέγξει την κυκλοφορία και να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση. Πέτυχε κατά το ήμισυ, καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν εγκλωβισμένος και δεν μπορούσε να μπει στην περιοχή του Μπαρόχα, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει με εξαιρετικό άπιαστο σουτ του Ροντρίγκεζ.

Ο ΠΑΟΚ είχε βρεθεί ξανά μέσα στο παιχνίδι από το πουθενά. Ο Στέλιος αντιμετώπισε την κατάσταση μετατρέποντας τον σχηματισμό σε 4-3-3 με τον Κορδέρο αντί του Βάργκας, που φαινόταν να βρίσκεται εκτός παιχνιδιού σχεδόν από την αρχή (με εξαίρεση κάποια καλά χτυπήματα σε στημένα). Η ΑΕΚ «πάγωσε» τον ρυθμό και στα τελευταία 15’ άρχισε να πιέζει και πάλι φέρνοντας τη μπάλα γύρω από την περιοχή του Γλύκου.

Αλλά ενώ το ματς φαινόταν να βρίσκεται στα μέτρα της ΑΕΚ, ήρθε το σοκ του 83’. Μια βαθιά μπαλιά του Τζαβέλλα έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Ενωσης και ο Μυστακίδης με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Ο Μανωλάς έριξε στο γήπεδο τον Πέκχαρτ, έπαιξε με 4-4-2 και «πολιόρκησε» την εστία του ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ είχε τη φάση με τον Τζεμπούρ, πίεσε, αλλά η ζημιά έγινε από νωρίς.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Σ. Μανωλάς, 4-2-3-1): Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ (58’ Σοϊλέδης), Αρθο, Κολοβέτσιος, Σιμόες, Γιόχανσον (85’ Πέκχαρτ), Μπαρμπόσα, Βάργκας (70’ Κορδέρο), Αραβίδης, Τζεμπούρ

ΠΑΟΚ (Β. Ιβιτς, 4-2-3-1): Γλύκος, Κίτσιου, Λέοβατς (68’ Σκόνδρας), Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Ροντρίγκεζ, Πέλκας (67’ Κάτσε), Ζάιρο (82’ Μυστακίδης), Αθανασιάδης

Ο Μάνταλος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Σιμόες (24’), Τζεμπούρ (37’), Βάργκας (50’), Ροντρίγκεζ (19’), Τζιόλης (38’), Γλύκος (44’), Κίτσιου (50’), Σκόνδρας (81’).

[league_table 341065 site_id=”1″]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X