Από την κορυφή στην …παραμονή

Από την κορυφή στην …παραμονή
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ομάδα χάντμπολ αναγκάστηκε να παλέψει για την παραμονή της στα πλέι άουτ, αφήνοντας πίσω τις εποχές των τίτλων

Η φετινή χρονιά θύμιζε περισσότερο «ναυάγιο» για την ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της αναγκάστηκε να παλέψει για την παραμονή της στην κατηγορία στα πλέι άουτ. Αν και η σεζόν ξεκίνησε με μεγάλες βλέψεις και υποσχέσεις η συνέχεια ήταν απογοητευτική. Η μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα επί του ΠΑΟΚ ήταν μάλλον παραπλανητική καθώς η ομάδα έδειξε στην πορεία πως χρειαζόταν «χτίσιμο» από την αρχή. Τα πολλά νέα πρόσωπα που ήρθαν σε συνδυασμό με την αποχώρηση βασικών παικτών τάραξαν τις ισορροπίες με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να μην βγάζει τα στοιχεία που την διέκριναν όλα αυτά τα χρόνια στο παιχνίδι της. Μια ομάδα του ύψους και του βάθους, χωρίς σταθερότητα στην απόδοση της κατάφερε μέσα σε δύο μήνες από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας να συμμετάσχει στα πλέι άουτ.

Μετά τον Δεκέμβρη τα προβλήματα ήταν πολλά με την αποχώρηση των Γκάτφι και Δούγια να αποδυναμώνουν κι άλλο το ρόστερ. Στην πορεία ήρθε και ο τραυματισμός του Στούμπη ενώ και η έλλειψη πολλών ωρών προπόνησης ήταν ξεκάθαρο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα κατάφερε να ξεπεράσει την «μπόρα» του Δεκεμβρίου με τον Γιάννη Αρβανίτη να θέτει θέμα παραίτησης ωστόσο μετά από παρέμβαση της διοίκησης παρέμεινε μέχρι για το υπόλοιπο της σεζόν. Η ψυχολογία της ομάδας είχε πάρει την κατιούσα κάτι που της στοίχισε σε πολλά παιχνίδια που θεωρητικά σε άλλες εποχές θα είχε κερδίσει από το πρώτο ημίχρονο.

Το κλειστό του Βύρωνα δεν την βοήθησε καθόλου σαν έδρα, γνωρίζοντας την πρώτη ήττα σοκ από την ΧΑΝΘ με 28-29. Η νίκη μέσα στη Βέροια επί του αήττητου Φίλιππου επανέφερε τα χαμόγελα αλλά αποδείχτηκε μια ακόμη «φωτοβολίδα». Παράλληλα η ομάδα αποκλείεται από την Ευρώπη μετά τις δύο ήττες από τον Φίλιππο ενώ για πρώτη φορά μένει εκτός Κυπέλλου από την φάση των «16» από τον ΠΑΟΚ.

Ο τραγικός δεύτερος γύρος

Ο δεύτερος γύρος ήταν τραγικός και το διάστημα από τον Δεκέμβρη μέχρι τον Φλεβάρη ήταν αυτό που της στοίχισε μια ολόκληρη χρονιά. Μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ η ΑΕΚ ξεκίνησε ένα αρνητικό σερί γνωρίζοντας εφτά σερί ήττες που την έφεραν από την τετράδα στα πλέι άουτ. Οι δύο νίκες και η ισοπαλία στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας αποδείχτηκαν σωτήριες με την ομάδα να παίρνει μια σημαντική βαθμολογική «ανάσα» και ξεκινάει τουλάχιστον τα πλέι άουτ με το βαθμολογικό προβάδισμα.

Στα πλέι άουτ κατάφερε να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της με την ισοπαλία στην έδρα της ΧΑΝΘ και τη νίκη επί του Φοίβου Συκεών. Τα δύο ματς με Αερωπό και Πανελλήνιο που ακολουθούν είναι πλέον τυπική διαδικασία για την ΑΕΚ που καλείται να σκεφτεί ήδη την επόμενη μέρα.

Τα φετινά αποτελέσματα της ομάδας χάντμπολ

1η αγ: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 30-28

2η αγ: Διομήδης Άργους-ΑΕΚ 27-17

3αγ: ΑΕΚ-Αερωπός Έδεσσας 28-27

4η αγ: Φοίβος Συκεών –ΑΕΚ 26-26

5η αγ: ΑΕΚ –ΧΑΝΘ 28-29

6η αγ: Φίλιππος Β.-ΑΕΚ 26-33

7η αγ: ΑΕΚ –Ποσειδώνας Λουτρακίου 31-28

8η αγ: ΔΙΚΕΑΣ –ΑΕΚ 33-28

9η αγ: ΑΕΚ-Αρχέλαος Κατερίνης 44-25

10η αγ: ΑΕΚ –Α.Σ.Ε Δούκα 22-5

11η αγ: Πανελλήνιος –ΑΕΚ 25-28

12η αγ: ΠΑΟΚ –ΑΕΚ 25-25

13η αγ: ΑΕΚ –Διομήδης 25-27

14η αγ: Αερωπός –ΑΕΚ 27-26

15η αγ: ΑΕΚ –Φοίβος Συκεών 23-24

16η αγ: ΧΑΝΘ-ΑΕΚ 30-29

17η αγ: ΑΕΚ –Φίλιππος Β 25-29

18η αγ: Ποσειδώνας Λ. –ΑΕΚ 31-25

19η αγ: ΑΕΚ –ΔΙΚΕΑΣ 22-27

20η αγ: Αρχέλαος Κ. –ΑΕΚ 26-37

21η αγ: ΑΣ.Ε Δούκα –ΑΕΚ 23-24

22η αγ: ΑΕΚ-Πανελλήνιος 20-20

Πλέι άουτ

1η αγ: ΧΑΝΘ-ΑΕΚ 21-21

2η αγ: ΑΕΚ –Φοίβος Συκεών 30-23

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X