Από τον υποβιβασμό στην ευρωπαϊκή καταξίωση!

Από τον υποβιβασμό στην ευρωπαϊκή καταξίωση!
Photo Credits: INTIME

Σαν σήμερα πριν από 5 χρόνια ακριβώς, η ΑΕΚ υποβιβαζόταν για πρώτη φορά στην Α2, αλλά πλέον τα «πέτρινα χρόνια» ανήκουν στο παρελθόν και ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει οδηγήσει τη «Βασίλισσα» και πάλι στην ευρωπαϊκή καταξίωση!

Ουσιαστικά, μιλάμε για μια «μαύρη επέτειο», αφού ήταν Μεγάλη Τετάρτη, στις 20 Απριλίου του 2011, όταν η «Ένωση» είχε κερδίσει τον Πανιώνιο στη Ζωφριά με 76-68 στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, ωστόσο ο Κολοσσός που ήταν πολύ ανώτερη ομάδα από τον Ηλυσιακό, δεν… σκοτώθηκε και έχασε μέσα στη Ρόδο από τον Ηλυσιακό με 58-49. Έτσι, η ομάδα του Ζωγράφου παρέμεινε στην Α1 και η ΑΕΚ υποβιβάστηκε στην Α2.

Ακολούθησαν πολύ δύσκολα χρόνια, αφού η «Ένωση» δεν κατάφερε να πάρει την άνοδο στην Α1 την επόμενη χρονιά. Μάλιστα, ακολούθησε ο «ηθελημένος» υποβιβασμός στη Β’ Εθνική για να ξεφύγει η ΑΕΚ από τον… βραχνά των χρεών της ΚΑΕ. Εκεί, ο «δικέφαλος» ξεκίνησε την ανοδική του πορεία και κέρδισε δύο σερί ανόδους, για να επιστρέψει στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να αναλάβει την διοίκηση της «Βασίλισσας» και φέτος την επανέφερε στην Ευρώπη, αφού η ΑΕΚ συμμετείχε στο Eurocup. Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι επανέφερε την «Ένωση» στην ευρωπαϊκή καταξίωση. Δεν είναι τυχαίο που η Ευρωλίγκα θέλησε να έχει την ΑΕΚ στο πλευρό της, όπως και η FIBA, άσχετα που μετά την επιλογή των «κιτρινόμαυρων» παρουσιάζει εκδικητικές τάσεις και κάνει ότι μπορεί για να την τιμωρήσει.

Σε κάθε περίπτωση, ύστερα από 5 χρόνια, ο υποβιβασμός στην Α2 μοιάζει ως μια πολύ μακρινή ανάμνηση, που δικαίως όλοι θέλουν να ξεχάσουν. Η παρουσία του Μάκη Αγγελόπουλου στην ΚΑΕ, εγγυάται την ανοδική πορεία της ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα, τόσο στα δρώμενα της Ελλάδας, όσο και στης Ευρώπης. Όσο και αν αυτό ενοχλεί κάποιους, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X