Η «Βασίλισσα» της Ελλάδας απέναντι στη «Βασίλισσα» της Ευρώπης (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η μέρα είναι σημαντική για τον παγκόσμιο αθλητισμό και ειδικά το ποδόσφαιρο. Βλέπετε, μία μέρα σαν σήμερα στο μακρινό 1902 ιδρύθηκε η ομάδα που έμελλε να χαρακτηριστεί «Βασίλισσα» της Ευρώπης. Με την ονομασία «Madrid Foot Ball Club», από τους Καταλανούς Χουάν και Κάρλες Παδρός γεννήθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης. Μια ομάδα σύμβολο, που μόνο η «Βασίλισσα» της Ελλάδας μπόρεσε να κάνει καλά όσες φορές έφτανε αντιμέτωπη με ελληνικές ομάδες. Η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που έχει νικήσει τη Ρεάλ, που έχει ανατρέψει αποτέλεσμα μέσα στο μυθικό Σαντιάγκο Μπερναμπέου, που προκαλεί σεβασμό στη «Βασίλισσα».

Όλα ξεκίνησαν στο μακρινό 1965. Η μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης επισκέφτηκε τη Νέα Φιλαδέλφεια για φιλικό με την ΑΕΚ. Οι Μαδριλένοι αποτελούσαν ήδη ευρωπαϊκό μύθο, κατακτώντας πέντε συνεχόμενες φορές το κύπελλο πρωταθλητριών. Η «Βασίλισσα» της Ελλάδας όμως, κατάφερε να την τιθασεύσει. Το απίστευτο 3-3 χαιρετίστηκε από τους Ενωσίτες με μοναδικό τρόπο και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον ύμνο της ομάδας: «και της Ρεάλ το φόβητρο, έγινε το όνομα σου…». Τα χρόνια που ακολούθησαν και οι αναμετρήσεις των δύο συλλόγων, το επιβεβαίωσαν απόλυτα.

Η ΑΕΚ νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 1-0 στο ΟΑΚΑ για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ του 1985. Τεράστια επιτυχία, έστω και αν στη ρεβάνς υπήρξε βαριά ήττα με 5-0. Η μαγική στιγμή όμως, έμεινε. Και πολλά χρόνια έπειτα, οι επίγονοι εκείνης της ομάδας κοίταξαν τους γκαλάκτικος στα μάτια. Η απίστευτη ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς έμεινε στο 3-3 στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τη Ρεάλ να αισθάνεται τυχερή που κατάφερε να μη χάσει από το «κιτρινόμαυρο» θηρίο. Ακόμα πιο εντυπωσιακά όσα συνέβησαν στο δεύτερο ματς του Μπερναμπέου, με την Ενωση να κάνει εντυπωσιακή, μοναδική, ανεπανάληπτη ανατροπή και να φεύγει αήττητη από την έδρα της «Βασίλισσας».

 

 

aek-real 3-3 1965 aek-real 1-0 aek-real 3-3 2002 real-aek 2-2

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X