Πρώτο βήμα για να ανοίξει η Τούμπα

Πρώτο βήμα για να ανοίξει η Τούμπα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το νομικό τμήμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει εδώ και λίγες ημέρες… σηκώσει μανίκια στην προσπάθεια να μειώσει τις ποινές που επιβλήθηκαν στους «ασπρόμαυρους» για τα τρία τελευταία εντός έδρας παιχνίδια για τον θεσμό του Κυπέλλου και χθες έγινε το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Για τη φάση των «16» αλλά και των «8», στα οποία ο Δικέφαλος του Βορρά αντιμετώπισε την Καλλονή και τον Πανιώνιο αντίστοιχα και τιμωρήθηκε για κάθε ένα από τα παιχνίδια με χρηματική ποινή ύψους έξι χιλιάδων ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μίας αγωνιστικής -με βάση τα άρθρα 14 παρ. 1 και 2 και 15 παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ. Πάνω σε αυτές τις δυο ποινές ο ΠΑΟΚ δεν είχε το δικαίωμα έφεσης και μοναδική δυνατότητα αντίδρασης της ΠΑΕ ήταν το αίτημα στον εισαγγελέα για επανεξέταση.

Χθες έγινε γνωστό πως αυτό το αίτημα είχε ανταπόκριση, καθώς ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων Στέφανος Μπαξεβάνης άσκησε έφεση στις πρωτόδικες αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τους δυο αυτούς αγώνες (με Καλλονή και Πανιώνιο). Οι «ασπρόμαυροι» προσδοκούν στη μετατροπή της ποινής σε υψηλότερο χρηματικό πρόστιμο από αυτό που έχει επιβληθεί πρωτόδικα με ταυτόχρονη αναίρεση της τιμωρίας της έδρας, στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει προκειμένου ο ΠΑΟΚ να καταφέρει να δώσει έστω και έναν αγώνα με κόσμο κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Με βάση την τωρινή βαθμολογία και τη συνολική ποινή πέντε αγωνιστικών (μια από το ματς με Καλλονή, μια από αυτό με τον Πανιώνιο και τρεις από το ματς με τον Ολυμπιακό) και τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, ο Δικέφαλος του Βορρά θα έχει και πάλι κόσμο σε εντός έδρας παιχνίδι του στο δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι του πρωταθλήματος της νέας περιόδου, από τη στιγμή που θα έχει να δώσει τέσσερα εντός έδρας ματς κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν (ένα για τη κανονική διάρκεια με αντίπαλο τον Λεβαδειακό και τρία στα πλέι οφ).

 
Πρώτο βήμα για να ανοίξει η Τούμπα

Εφόσον οι ποινές για τα παιχνίδια με Καλλονή και Πανιώνιο «πέσουν», τότε ο ΠΑΟΚ θα δώσει το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι για τα πλέι οφ με κόσμο. Την ίδια στιγμή, το νομικό τμήμα της ΠΑΕ είχε καταθέσει την περασμένη Τρίτη έφεση εναντίον της πρωτόδικης απόφασης που αφορούσε τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, βάσει της οποίας προέκυψε αφαίρεση πέντε βαθμών και τιμωρία της έδρας για τρεις αγώνες.

Οι «ασπρόμαυροι» περιμένουν την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων μέχρι και την Τετάρτη (6/4). Απαντες στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ γνωρίζουν πως η συγκεκριμένη υπόθεση μόνο εύκολη δεν είναι, καθώς στην ουσία αυτό που προσπαθεί να πετύχει ο Δικέφαλος του Βορρά είναι ο αποχαρακτηρισμός των επεισοδίων ως εκτεταμένα προκειμένου να μειωθεί τόσο η τιμωρία της έδρας όσο και η αφαίρεση βαθμών. Με βάση της πρωτόδικη απόφαση, ο ΠΑΟΚ έπεσε στην πέμπτη θέση από την τέταρτη στην οποία βρισκόταν, καθώς από τους 44 βαθμούς πήγε στους 39, με τον Πανιώνιο που έχει 41 βαθμούς να είναι πλέον στο +2 ενώ βρισκόταν στο -3.

πηγή sentragoal.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X