Στο αεροσκάφος της Egypt Air παραμένει ο αεροπειρατής, κρατώντας ομήρους το πλήρωμα καθώς και ορισμένο αριθμό επιβατών, από 5 έως 15 κατά πληροφορίες.

Το όνομα του αεροπειρατή είναι Ibrahim Samaha και είναι Αιγύπτιος. Την ίδια ώρα γίνεται γνωστό ότι τα κίνητρά του ήταν προσωπικά. Στην αρχή έγινε γνωστό ότι ήθελε να λάβει πολιτικό άσυλο στην Ευρώπη και βρήκε αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο να το κάνει, ενώ αργότερα έγινε γνωστό ότι έχει ζητήσει να σταλεί ένας φάκελος με 4 σελίδες γραμμένες στα αραβικά σε μία γυναίκα που ζει στην Κύπρο. Το όνομα της εν λόγω γυναίκας έχει δοθεί στις Aρχές και μάλιστα αυτή την ώρα είναι στο αεροδρόμιο.

Live οι εξελίξεις:

12:32 Επτά άτομα είναι μέσα στο αεροσκάφος (3 επιβάτες και 4 μέλη πληρώματος), όπως αναφέρει στη συνέντευξη Τύπου ανώτατος Αιγύπτιος αξιωματούχος. Ο κυβερνήτης, ο συγκυβερνήτης, μια αεροσυνοδός, ένας άνθρωπος της ασφάλειας και τρεις επιβάτες.

12:30 Ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου.

12:30 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, είχε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, σχετικά με την αεροπειρατεία του αεροσκάφους των αιγυπτιακών αερογραμμών, το οποίο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Την τηλεφωνική επικοινωνία ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

12:10 Στο αεροδρόμιο βρίσκεται ήδη η πρώην σύζυγος του αεροπειρατή, προκειμένου να συζητήσει μαζί του.

11:58 Και το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου επιβεβαιώνει ότι μέσα στο αεροπλάνο βρίσκονται «αρκετοί επιβάτες», όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

11:55 Ο Guardian αναφέρει ότι μέσα στο αεροσκάφος βρίσκονται 2 μέλη του πληρώματος και έως 18 επιβάτες.

11:45 Η Κύπρια πρώην σύζυγος του αεροπειρατή είναι 51 ετών και μητέρα πέντε παιδιών ηλικίας από 20 μέχρι 31 ετών.

11:43 Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός του αεροσκάφους παραμένουν εκτός από τον αεροπειρατή, δύο μέλη του πληρώματος (ένας εκτ των οποίων είναι ο κυβερνήτης) και οι πέντε Ευρωπαίοι επιβάτες. Τα υπόλοιπα πέντε μέλη του πληρώματος κατάβηκαν μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες.

11:43 Ο Αιγύπτιος αεροπειρατής είναι καθηγητής Κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου.

11:28 Σύμφωνα με το Sputnik ο αεροπειρατής φέρεται να απελευθέρωσε όλους τους επιβάτες και κρατάει μέσα στο αεροσκάφος μόνο τα μέλη του πληρώματος.

11:25 Η γυναίκα που θέλει να δει ο αεροπειρατής είναι η Κύπρια Μαρίνα Παράσχου, η οποία μεταφέρεται από την Ορόκλινη στο αεροδρόμιο για να συνομιλήσει με τον δράστη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης ήταν παντρεμένος με τη συγκεκριμένη γυναίκα και έχουν 4 παιδιά.

11:15 Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Guardian, ο δράστης είναι από τον Λίβανο. Επίσης, πάντα σύμφωνα με τον Guardian, ζητά πολιτικό άσυλο.

10:54 Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κίνητρα του αεροπειρατή είναι προσωπικά. Συγκεκριμένα φέρεται να ζήτησε να παραδοθεί στην πρώην γυναίκα του πυ ζει στη Λάρκανα 4σέλιδη επιστολή. Το όνομα της γυναίκας έχει γνωστοποιηθεί στις κυπριακές αρχές.

10:46 Κυπριακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι τελικά όμηροι του αεροπειρατή είναι 15 άτομα, χωρίς να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες.

10:40 Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ ο αεροπειρατής έχει ζητήσει να στείλει γράμμα τεσσάρων σελίδων, γραμμένο στα αραβικά, σε γυναίκα που βρίσκεται στην Κύπρο. Το όνομα της γυναίκας έχει ήδη δοθεί στις αρχές.

10:35 Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τους ομήρους που κρατάει ακόμα μέσα στο αεροσκάφος ο αεροπειρατής. Η Egypt Air και ο διευθυντής ΥΠΕΞ Αλέξανδρος Ζήνων αναφέρουν πως εντός του αεροσκάφους παραμένουν 5 αλλοδαποί επιβάτες (3 Βρετανοί, 1 Ιρλανδός και ένας Ιταλός) καθώς και το επταμελές πλήρωμα.
Σύμφωνα με το Sky news οι επιβάτες που παραμένουν μέσα στο αεροσκάφος είναι 4 συν το πλήρωμα.
iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X