Συναγερμός έχει σημάνει  εδώ και λίγη ώρα στις κυπριακές αρχές καθώς ζήτησε να προσγειωθεί και εν τέλει προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας αεροπλάνο στο οποίο έχει εκδηλωθεί αεροπειρατεία. Πριν λιγο απελευθερώθηκαν γυναίκες και παιδιά.

Live οι εξελίξεις:

10:22 Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για δεύτερο αεροπειρατή εντός του αεροσκάφους

10:21 Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο αεροπειρατής ήθελε να κατευθύνει το αεροπλάνο στην Τουρκία

10:21 Εχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις

10:11 Οπως μεταδίδουν αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσα στους επιβάτες που παραμένουν μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους, βρίσκονται 10 Αμερικανοί και 8 Βρετανοί πολίτες.

10:05 Απελευθερώνονται γυναίκες και παιδιά.

Επίσης, επετράπη σε όλες τις γυναίκες και παιδιά αιγυπτιακής καταγωγής να εγκαταλείψουν το αεροπλάνο και κράτησαν μέσα όλους οι άνδρες. Εξάλλου, αξίωσε την απομάκρυνση όλων των αστυνομικών από το αεροπλάνο. Ισχυρή δύναμη της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας βρίσκεται σε επιφυλακή στην περιοχή, ενώ το αεροδρόμιο Λάρνακας έχει κλείσει και τα αφικνούμενα αεροπλάνα κατευθύνονται στην Πάφο.
Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης επικοινώνησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του και τον πληροφόρησε ότι οι Αρχές χειρίζονται την κατάσταση.

Συναγερμός στην Κύπρο - Αεροπειρατεία σε πτήση της Egypt Air

10:03 Σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με τον αεροπειρατή

10:02 Το ΑΡ μεταδίδει επικαλούμενο Κύπιρο αξιωματούχο ότι υπάρχουν υποψίες ότι στο αεροσκάφος υπάρχει βόμβα

Συναγερμός στην Κύπρο - Αεροπειρατεία σε πτήση της Egypt Air

Συναγερμός στην Κύπρο - Αεροπειρατεία σε πτήση της Egypt Air

09:58 Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Στο Airbus 320 πτήση 181, με 81 επιβάτες από την Αλεξάνδρεια στο αεροδρομίου του Καΐρου υπάρχει υπόθεση απαγωγής.

Ο πιλότος Ομάρ Τζαμάλ ανέφερε πως υπάρχει απειλή από την παρουσία επιβάτη, που έχει στην κατοχή του ζώνη με εκρηκτικά. Ανάγκασε τον πιλότο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λάρκανας στην Κύπρο στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, με τις αρχές να βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς».

Συναγερμός στην Κύπρο - Αεροπειρατεία σε πτήση της Egypt Air

09:56 Πληροφορίες αναφέρουν ότι αφέθηκαν να κατέβουν από το αεροσκάφος γυναίκες, άνδρες και παιδιά αιγυπτιακής καταγωγής

09:53 Το όνομα του πιλότου κατά πληροφορίες είναι Ομάρ Τζαμάλ

09:52 Ο αεροπειρατής φορά ζώνη με εκρηκτικά

09:50 Σε συναγερμό έχουν τεθεί όλες οι δυνάμεις ασφαλείας, ενώ έχουν συσταθεί 2 κέντρα χειρισμού κρίσεως.

09:49 Στο αεροδρόμιο βρίσκονται οι υπουργοί Άμυνας, Μεταφορών και Εξωτερικών και έχουν μεταβεί ασθενοφόρα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ενώ το αεροδρόμιο Λάρνακας έχει κλείσει και όλα τα αεροσκάφη που θα προσγειώνονταν στην πόλη, κατευθύνονται στο αεροδρόμιο Πάφου.

09:48 Ο αεροπειρατής φέρεται να ζήτησε πολιτικό άσυλο

09:47 Αξιωματούχος της κυπριακής κυβέρνησης αναφέρει ότι ο αεροπειρατής άφησε να βγουν από το αεροσκάφος γυναίκες και παιδιά αιγυπτιακής υπηκοότητας.

09:40 Κυπριακά μέσααναφέρουν ότι ο αεροπειρατής είναι διατεθειμένος να αφήσει να βγουν από το αεροσκάφος 12 παιδιά και 2 γυναίκες

09:30 Ενας αεροπειρατής στο αεροσκάφος. Υποστηρίζει ότι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και ότι υπάρχει βόμβα στο αεροσκάφος

09:28 Σύμφωνα με πληροφορίες ο αεροπειρατής είναι ένας και είναι οπλισμένος

Συναγερμός στην Κύπρο - Αεροπειρατεία σε πτήση της Egypt Air

Συναγερμός στην Κύπρο - Αεροπειρατεία σε πτήση της Egypt Air

Ποια πτήση είναι

Πρόκειται για την πτήση ΜS 181 από Αλεξάνδρεια προς Κάιρο, των αιγυπτιακών αερογραμμών, της Egypt Air.

82 επιβαίνοντες

Στο Airbus A320 των αιγυπτιακών αερογραμμών υπάρχουν 82 επιβαίνοντες, 75 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος, σύμφωνα με το ΡΙΚ.

Πότε εκδηλώθηκε η αεροπειρατεία

Η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε όταν το αεροσκάφος βρισκόταν 70 μίλια από το αεροδρόμιο της Λάρνακας -εντός περιοχής ελέγχου πτήσεων Λευκωσίας.

Η πτήση αναχώρησε στις 06:28 τοπική ώρα (07:28 ώρα Ελλάδας) από την Αλεξάνδρεια και ήταν προγραμματισμένο να φθάσει στο Κάιρο στις 08:15. Τελικά προσγειώθηκε στη Λάρνακα στις 08:46. Στην επίσημη ιστοσελίδα της Egypt Air δεν υπάρχει ενημέρωση  για την προσγείωσή του.

Η κυπριακή αστυνομία, αλλά και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσαν την αεροπειρατία. «Ο πύργος ελέγχου του αεροδρομείου της Λάρνακας ενημερώθηκε στις 08:30 ότι στο αεροπλάνο των αιγυπτιακών αεροραμμών έχει εκδηλωθεί αεροπειρατεία», ανέφερε αστυνομική πηγή στο Cyprus Weekly προσθέτοντας ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε στη Λάρνακα στις 08:50.

πηγή iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X