«Δικαιωμένος που ήρθα στην ΑΕΚ, είδωλο μου ο Ντέμης»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Λίγες μέρες μετά τα γενέθλιά του, ο διεθνής επιθετικός Χρήστος Αραβίδης μιλάει για το «στοίχημα» της ΑΕΚ, τα αποδυτήρια της εθνικής ομάδας, τον Τραϊανό Δέλλα, τον Ντέμη Νικολαϊδη και την αγάπη του για τα ιδιαίτερα κουρέματα και αξεσουάρ.

Στις 13 Μαρτίου ο Χρήστος Αραβίδης έκλεισε τα 29 του χρόνια. Tα 22 ασχολείται με το ποδόσφαιρο, εκ των οποίων τα 12 ως επαγγελματίας. Με εννέα γκολ και τρεις ασίστ (πάσες που έκανε και έγιναν γκολ) μέχρι στιγμής, ο διεθνής επιθετικός της ΑΕΚ, που αγωνίζεται φορώντας τη φανέλα με τον αριθμό 21, βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του. «Δεν έχω υπάρξει σε καλύτερο επίπεδο στη μέχρι τώρα καριέρα μου. Φυσικά, θέλω συνεχώς να βελτιώνομαι. Βρίσκομαι σε μια μεγάλη ομάδα, που έχει υψηλούς στόχους».

aravidis-people-145-1Πριν να υπογράψει με το Δικέφαλο του Νότου, ο Χρήστος αγωνίστηκε σε πολλές ομάδες τηςSuper League. Και για πολλούς αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός πως συμφώνησε με την ΑΕΚ, όταν εκείνη έπαιζε στη Β’ Εθνική, παίρνοντας ένα μεγάλο ρίσκο. «Υπέγραψα όταν ακόμη η ομάδα ήταν στη Β’ Εθνική. Πολλοί δεν περίμεναν να πάω εκεί γιατί είχα προτάσεις κι από ομάδες της πρώτης κατηγορίας, αλλά ήταν κάτι που θεωρούσα καλό για την εξέλιξή μου. Σήμερα νιώθω δικαιωμένος για την επιλογή μου». Ένας από τους λόγους που έκαναν τον Χρήστο να πει το «ναι» και να παίξει σε μικρότερη κατηγορία ήταν ο τότε προπονητής της ΑΕΚ, Τραϊανός Δέλλας. «Συνδυάζει την εμπειρία του ποδοσφαιριστή με τη φιλοδοξία, την ντομπροσύνη και, επίσης, είναι πολύ καλός άνθρωπος. Δουλεύει πολύ για αυτά που θέλει» λέει με ενθουσιασμό στο People για τον πρώην προπονητή του. Το ίδιο ενθουσιώδης είναι με την ίδια την ομάδα του. «Η ΑΕΚ έχει απίστευτο κοινό που αγαπάει πολύ την ομάδα και το δείχνει. Είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Αυτό κάνει καλό σε εμάς τους παίκτες. Οι φίλαθλοι είναι δίπλα μας και διψασμένοι για τίτλους. Μας βοηθούν να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που της αρμόζει».

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στο Μενίδι. Η επαφή του με το ποδόσφαιρο ξεκίνησε από την τρυφερή ηλικία των 7 ετών. Με την υποστήριξη των γονιών του, η επαγγελματική ενασχόληση με το άθλημα ήταν σχεδόν μονόδρομος. «Έχω κάνει και μπάσκετ και κολύμβηση, αλλά τελικά με κέρδισε το ποδόσφαιρο. Αναδείχτηκα από τις Ακαδημίες του Ακράτητου στα Άνω Λιόσια. Έχω μεγαλώσει στο Μενίδι και ζούσα εκεί μέχρι πρόσφατα, εκεί είναι το πατρικό μου». Αν και το ποδόσφαιρο ήταν το πάθος του, οι γονείς του ήταν πολύ αυστηροί στο να δώσει εξίσου μεγάλο βάρος στο σχολείο. «Ποτέ δεν άφηνα πίσω τα μαθήματά μου, ήμουν σχετικά καλός μαθητής. Έκανα και ξένες γλώσσες, φρόντισα να πάρω μια σφαιρική μόρφωση και να κάνω όσα επιπλέον εξωσχολικά μαθήματα προλάβαινα» λέει.

Όσο για τον ποδοσφαιριστή που τον ενέπνεε από τότε που ήταν παιδί και πρωτοασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο aravidis-people-145-3είναι και πάλι ένα όνομα-σημαία της ΑΕΚ. «Ποδοσφαιρικό είδωλο και πρότυπό μου είναι ο Ντέμης Νικολαΐδης. Αυτόν προσπαθούσα να ακολουθήσω από μικρός, θεωρώ πως είναι ο καλύτερος» αναφέρει ο Χρήστος.

Για να φτάσει στην καταξίωση και να φορέσει τη φανέλα μιας μεγάλης ομάδας, αλλά και το εθνόσημο στο στήθος, χρειάστηκε να αγωνιστεί σκληρά. Ήταν και η εποχή που όλες οι ομάδες διέθεταν χρήματα και δαπανούσαν μεγάλα ποσά για παίκτες από το εξωτερικό, που δεν ήταν πάντα αντάξιοι των χρημάτων που είχαν επενδυθεί για να έρθουν στη χώρα. «Την εποχή που έγινα επαγγελματίας, ήταν πολύ δύσκολο να αναδειχτείς και να κερδίσεις μια θέση στην αρχική ενδεκάδα. Μπορεί να άξιζες την ευκαιρία, αλλά θα την έπαιρνες πιο δύσκολα, γιατί υπήρχαν πολλοί ξένοι παίκτες» εξηγεί ο ίδιος.

Το Σεπτέμβριο του 2015, ο Χρήστος κατάφερε να σκοράρει φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο, στη δεύτερή του συμμετοχή στην Εθνική Ανδρών. «Η εθνική ομάδα είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί σε έναν ποδοσφαιριστή» λέει ο 29χρονος άσος. Η αλήθεια είναι πως η Εθνική μας περνά μια δύσκολη περίοδο, με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό από το Euro 2016.

«Όμως, δεν ισχύουν όσα γράφονται για κακό κλίμα στα αποδυτήρια» σπεύδει να ξεκαθαρίσει, τονίζοντας παράλληλα πως «η ομάδα βρίσκεται σε μια κατάσταση που δεν έχει συνηθίσει ο κόσμος και κάποιοι το εκμεταλλεύονται. Γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας και όποιος αγωνίζεται στην Εθνική θέλει το καλύτερο για τη χώρα του. Σ’ το λέω με σιγουριά. Δεν μπορεί να διανοηθεί τίποτε άλλο» λέει και συνεχίζει: «Το να βάλεις να παίξουν μαζί κάποιους πολύ καλούς παίκτες, δεν σημαίνει ότι θα έχεις ταυτόχρονα και μια φανταστική ομάδα. Πρέπει να τους κάνει να συνεργαστούν σωστά για να έχεις επιτυχία. Είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά έδωσαν το 100% της απόδοσής τους στα προκριματικά του Euro 2016. Όλοι έχουν κάνει την αυτοκριτική τους για το τι μπορεί να έφταιξε και είμαι βέβαιος ότι στο μέλλον θα επανέλθουμε στις επιτυχίες. Στόχος τώρα είναι να χτίσουμε μια δυνατή ομάδα για το Μουντιάλ. Έχουμε νέο προπονητή που έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όλο αυτό που συνέβη τον τελευταίο χρόνο είναι μια κακή παρένθεση. Είναι στο στοιχείο του Έλληνα να ακυρώνει όλα τα καλά μόλις συμβεί κάτι άσχημο» λέει ενοχλημένος για όσα ακούγονται για την Εθνική.

Οι περισσότεροι παίκτες της Εθνικής αγωνίζονται και διακρίνονται στο εξωτερικό. Ο Χρήστος νιώθει έτοιμος για ένα τέτοιο βήμα; «Θέλω να παίξω στο εξωτερικό. Ελπίζω να υπάρξει μια καλή πρόταση. Έχω δείξει στη ζωή και την καριέρα μoυ ότι δεν φοβάμαι να ρισκάρω και να αναλάβω ευθύνες. Για μένα το ιδανικό πρωτάθλημα, η μεγάλη μου αγάπη είναι το αγγλικό. Είναι πολύ μπροστά σε όλα τα επίπεδα. Αν είχα την ευκαιρία να πάω εκεί, θα πήγαινα και τώρα. Τα παιδιά που έχουν φύγει από την Ελλάδα για να πάνε σε ξένες ομάδες έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν γιατί ο Έλληνας ποδοσφαιριστής αξίζει».

Η προσωπική ζωή του 29χρονου επιθετικού είναι ήρεμη και σταθερή. Έχει μια μακροχρόνια σχέση, μάλιστα με τη σύντροφό του συζούν. «Όλα αυτά τα χρόνια κάνω προσεκτική ζωή, χωρίς να στερούμαι πράγματα. Είμαι άνθρωπος του προγράμματος και της πειθαρχίας. Για να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο χρειάζεται δουλειά, σκληρή προπόνηση, αλλά και ξεκούραση, ο σωστός ύπνος είναι απαραίτητος». Πώς τον επηρεάζει η σχέση του στην απόδοσή του; «Είμαι πολλά χρόνια με την κοπέλα μου και τον τελευταίο καιρό ζούμε μαζί. Είναι σημαντικό για μένα να έχω ηρεμία στη ζωή μου. Θέλω να μπορώ να κάνω πράγματα που με διασκεδάζουν, χωρίς εντάσεις. Η καλή προσωπική μου ζωή με βοηθά στην καριέρα μου. Αν φύγω στο εξωτερικό, η κοπέλα μου φυσικά και θα έρθει μαζί μου» λέει, εξηγώντας πως, προς το παρόν, δεν έχουν σχέδια γάμου, παρόλο που είναι πολύ καλά μεταξύ τους.

aravidis-people-145-2Κάτι που τραβά τα βλέμματα πάνω στον Χρήστο μέσα στο γήπεδο, εκτός των επιδόσεών του, είναι το λουκ του, καθώς αλλάζει κούρεμα σχεδόν όσο συχνά και πουκάμισο! Μάλιστα, πριν λίγο καιρό τις συζητήσεις στα βραβεία ΠΣΑΠ μονοπώλησε η εκκεντρική γραβάτα του, φτιαγμένη από μικρά κομμάτια γυαλιού. «Τη συγκεκριμένη γραβάτα την επέλεξα εγώ. Τη βρήκα σε ένα e shop και την παράγγειλα on line, μάλιστα και σε άλλα σχέδια. Μου αρέσουν τα περίεργα αξεσουάρ. Ομολογώ, βέβαια, πως η γραβάτα γυάλιζε περισσότερο απ’ όσο περίμενα. Μου έκαναν πολλή πλάκα οι φίλοι και οι συμπαίκτες μου. Δεν το έκανα για να τραβήξω πάνω μου τα φώτα, έτσι είμαι. Γενικά ασχολούμαι με την εμφάνισή μου και ειδικά με τα μαλλιά μου. Κάθε εβδομάδα έχω κι άλλο σχέδιο στο κούρεμά μου, συνήθως όλες οι αλλαγές είναι δικές μου ιδέες. Έχω ένα φίλο κομμωτή και του εμπιστεύομαι να κάνει ό,τι κι αν σκεφτώ» σημειώνει σχετικά.

Πηγή: peoplegreece

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X