«Αν δεν πιστεύεις στη νίκη σε τέτοια ματς...» (VIDEO)

Τους «ΖΟΡΟ» και «ΠοYES»!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα… ψέματα τελείωσαν! Η μεγάλη ώρα έφτασε για την ΑΕΚ, η οποία ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στο κλειστό του ΟΑΚΑ (13/03, 17:00), έχοντας έναν και μοναδικό στόχο. Τη νίκη, που θα στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως η Βασίλισσα επέστρεψε για τα καλά στην ελίτ.

Το κίνητρο για τη νίκη τεράστιο. Το γνωρίζουν άπαντες, το κατανοούν όλοι στο στρατόπεδο της ομάδας. Πάντα, άλλωστε, τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό είχαν διαφορετική αίγλη. Αυτό το ξέρει και ένας παίκτης που έχει ζήσει τα παιχνίδια αυτά και από τις δύο πλευρές. Μόνο που τώρα, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είναι εδώ και ετοιμάζεται να ηγηθεί μιας ακόμα κιτρινόμαυρης… αποστολής.

Ο διεθνής σέντερ μίλησε στο enwsi.gr για τη μεγάλη «μάχη» με τους Πειραιώτες και έδωσε σύνθημα.. νίκης, καλώντας παράλληλα, τον κόσμο να δώσει βροντερό παρών στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Λουκά, αυτές οι μέρες ενόψει του ντέρμπι πώς κύλησαν για εσάς; Υπήρξε τίποτα το διαφορετικό;

«Όχι, δεν θα το έλεγα. Εμείς κοιτούσαμε τη δουλειά μας στην προπόνηση, όσον αφορά το τακτικό κομμάτι στο πώς θα αντιμετωπίσουμε σε άμυνα και επίθεση τον Ολυμπιακό. Είχαμε κάποιες απουσίες από την προπόνηση που μας στέρησαν τις… καλές και δυνατές προπονήσεις, όμως είμαστε πανέτοιμοι να παλέψουμε και να πάρουμε τη νίκη».

Είστε έτοιμοι για την πρώτη νίκη σε ντέρμπι;

«Επειδή έχει δημιουργηθεί και ένα… ψυχολογικό και όλοι νομίζουν διάφορα, όχι δεν είναι έτσι. Κάποιοι προσπαθούν να μας φορτώσουν πίεση. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε τη δουλειά μας. Είναι ένα απλό παιχνίδι πρωταθλήματος, δεν κρίνεται τίποτα. Είναι, όμως, ένα ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό. Θέλουμε πάρα πολύ τη νίκη. Σε όλα τα παιχνίδια θέλουμε τη νίκη».

Η νίκη αυτή θα είναι και ένα σημείο αναφοράς για τα play off;

«Δεν έχει σημασία. Το ότι έχουμε απέναντί μας τον Ολυμπιακό και αν κερδίσουμε θα καταφέρουμε να ανέβουμε ψυχολογικά είναι δεδομένο. Αυτό είναι περισσότερο, το ψυχολογικό κομμάτι, το οποίο είναι σημαντικό. Το τι θα γίνει μετά όμως δεν έχει καμία σχέση το μετά».

Ο κόσμος ανταποκρίνεται στο κάλεσμα. Τα εισιτήρια φεύγουν και αναμένεται θερμή ατμόσφαιρα. Αυτό σε εσάς πώς επιδρά;

«Είναι πολύ καλό να έρθει ο κόσμος να βοηθήσει, διότι για να γίνεις μεγάλη ομάδα χρειάζεσαι 4-5 πράγματα και ξεκινάμε από τον κόσμο γι αυτό. Τον θέλουμε δίπλα μας να μας βοηθήσει. Ελπίζουμε να γεμίσει το γήπεδο και εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε το παν για να τους ευχαριστήσουμε. Θα είναι πολύ σημαντική η παρουσία του κόσμου».

Σε σχέση με το παιχνίδι του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ να περιμένουμε καλύτερη ΑΕΚ; Τι διαφορές υπάρχουν στο διάστημα αυτό;

«Δυστυχώς κάθε μήνα έχουμε διαφορές στην ομάδα. Τώρα τελευταία προσπαθούμε να βρούμε την ταυτότητά μας στην ομάδα. Υπάρχει μία ακόμα προσθήκη και έχουμε βρει την ταυτότητά μας. Η ταυτότητά μας τον τελευταίο καιρό σχετίζεται με την άμυνα. Προσπαθούμε να επικεντρωθούμε στο αμυντικό κομμάτι, κάτι που το βλέπουν όλοι. Έτσι είναι η φιλοσοφία του νέου προπονητή. Προσπαθούμε να την ακολουθήσουμε και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Έχουμε λίγο χρόνο μαζί, όμως προσπαθούμε να δουλέψουμε παραπάνω σε αυτό το κομμάτι».

Μπορεί η ΑΕΚ να μπει… σφήνα στους αιωνίους;

Πάμε και στο παιχνίδι με τον Άρη. Για σένα οι μέρες εκείνες, μετά το παιχνίδι της Θεσσαλονίκης, πώς κύλησαν;

«Δεν ήταν και ό,τι καλύτερο, όμως έχω την εμπειρία να το ξεπερνάω γρήγορα. Θέλαμε πολύ τη νίκη και πιστεύω την αξίζαμε. Παίξαμε πολύ καλύτερα από τον Άρη, μέχρι το τέταρτο δεκάλεπτο. Στις λεπτομέρειες κρίθηκε το παιχνίδι. Θα μπορούσε να μην κριθεί εκεί, αλλά να κερδίζαμε εύκολα, αλλά δεν έχει σημασία. Κοιτάμε μπροστά και στο τέλος έχει σημασία το τι θα κάνουμε, όχι τώρα».

Παρατηρείται αρκετές φορές, πάντως, από εξωγενείς παράγοντες να υπάρχει ασέβεια προς την ομάδα, με την αποβολή σου στο παιχνίδι με τον Άρη να είναι ένα τέτοιο δείγμα..

«Καλό είναι οι παίκτες να μην μιλάμε για αυτά, είτε είναι φίλαθλοι, είτε διαιτητές είτε οτιδήποτε. Υπεύθυνη στην ομάδα είναι η διοίκηση ώστε να ασχολείται με αυτά, οπότε δουλειά μας είναι να κερδίζουμε στο παρκέ».

Σου δίνει επιπλέον κίνητρο το παιχνίδι με τον Άρη;

«Κάθε παίκτης προσπαθεί να βρίσκει νέα κίνητρα. Είτε στην προπόνηση, είτε στους αγώνες. Συνέχεια δημιουργείται κίνητρο, ώστε να μπορώ να βοηθάω την ΑΕΚ όσο περισσότερο μπορώ. Είτε μιλάμε για παιχνίδι με τον Άρη, είτε για προπόνηση».

Με τον Ολυμπιακό έχεις… καλή παράδοση, πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις. Να περιμένουμε κάτι ανάλογο;

«Μεγάλη εμφάνιση μακάρι να κάνει η ΑΕΚ και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αυτό θα με ικανοποιήσει πολύ. Ό,τι μπορώ να κάνω από την πλευρά μου, θα το κάνω. Είμαι και κατάλληλα προετοιμασμένος και προπονημένος, οπότε θα είμαι έτοιμος για το ντέρμπι της Κυριακής».

Άρα, να περιμένουμε να δούμε τον Λουκά του πρώτου γύρου που έπαιρνε την ΑΕΚ στις πλάτες του και την οδηγούσε από νίκη σε νίκη;

«Ο πρώτος γύρος και ο δεύτερος γύρος δεν έχουν σημασία. Σημασία έχει να κερδίζει η ΑΕΚ. Το εάν παίζω εγώ καλά και κερδίζει είναι καλό. Εάν παίζω καλά και χάνει η ομάδα δεν έχει σημασία. Αυτά είναι καθαρά για μικρούς παίκτες που σκέφτονται τη στατιστική για να πάρουν άλλο συμβόλαιο. Εγώ σκέφτομαι να πετύχει τους στόχους της η ΑΕΚ. Είτε προσφέροντας  2-3 πόντους, είτε 30. Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα. Και όσο μπορώ, με τη νέα φιλοσοφία, βοηθάω και στην άμυνα».

Ο κόσμος αναρωτιέται το εξής απλό: «θα είναι η ΑΕΚ στον τελικό;». Τι απαντάς εσύ;

«Αυτό δεν το ξέρουμε, εμείς θα προσπαθήσουμε. Έχω πει πως δεν συμβιβάζομαι με τον στόχο της τρίτης θέσης. Δεν με νοιάζει τι λένε. Εγώ θέλω να πάμε για το καλύτερο δυνατό. Αυτό για το οποίο δουλεύουμε είναι το κάτι παραπάνω. Έτσι πιστεύω και έτσι θέλω να πιστεύω».

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X