Εδώ η Λέστερ, θα άρπαζε τίτλο από την ΑΕΚ

Λάσπη (και) στον ανεμιστήρα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Διακρίνω έναν γενικότερο υπέρμετρο ενθουσιασμό εδώ στην Ελλάδα, μ’ αυτό που πάει να κάνει η Λέστερ στην Αγγλία. Δεν λέω, είναι όμορφα τέτοιου είδους παραμύθια, με τον μικρούλη και τον φτωχό να κερδίζει τελικά τους μεγάλους και τους πλούσιους. Βεβαίως είναι δύσκολο για τους περισσότερους να αντιληφθούν πως ακόμα και έτσι να γίνει, απλώς θα είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης σ’ ένα σύστημα που κατά κανόνα αυτός που κερδίζει στις 99 από τις 100 φορές, είναι ο μεγάλος και ο πλούσιος.

Ας υποθέσουμε πάντως, πως εμφανιζόταν μια Λέστερ στην Ελλάδα. Ξέρετε τι θα γινόταν; Θα άρπαζε τελικά τον τίτλο από την ΑΕΚ. Αυτό θα γινόταν. Μήπως θυμάστε ποια είναι η τελευταία ανάλογη ελληνική περίπτωση, με την φετινή της Λέστερ στην Αγγλία; Θα σας βοηθήσω. Είναι η Λάρισα το 1988. Θα σας θυμήσω πως η ΑΕΚ τότε διεκδικούσε μαζί με την Λάρισα το πρωτάθλημα. Και αν είχε τηρηθεί ο νόμος και δεν είχε αλλάξει και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, το πρωτάθλημα θα το είχε πάρει η ΑΕΚ.

Τώρα θα μου πείτε, ήθελες να πάρει η ΑΕΚ πρωτάθλημα στα χαρτιά. Όχι, δεν το ήθελα. Πάντα και παντού θεωρώ πως οι νίκες και οι τίτλοι πρέπει να κρίνονται μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και πουθενά αλλού. Μόνο που 20 χρόνια μετά το ’88, η ΑΕΚ έχασε στα χαρτιά, ένα πρωτάθλημα που κατέκτησε εντός αυτών των καταραμένων τεσσάρων γραμμών. Και τότε ήταν ο ΟΣΦΠ που επικαλέστηκε τον νόμο για να αρπάξει τον τίτλο και πριν ήταν η Λάρισα που πέτυχε να αλλάξει τον νόμο, πάλι για να αρπάξει τον τίτλο. Μονα – ζυγά δηλαδή, χαμένη η ΑΕΚ.

Παρεμπιπτόντως, μιας και το κουβεντιάζουμε, η ΑΕΚ φέτος με μπάτζετ Λέστερ σε σχέση με τους υπόλοιπους, πορεύεται στη σεζόν. Και έχει βάλει ήδη από κάτω τον ΠΑΟ και τον ΠΑΟΚ. Ενώ αν δεν είχαν «πνιγεί» τα πέναλτι μαρς σε Τούμπα και Νέα Σμύρνη και αν είχε μετρήσει το κανονικότατο γκολ του Γιόχανσον με Λεβαδειακό, τώρα θα ήταν σε απόσταση τέτοια από τον ΟΣΦΠ, ώστε να διεκδικεί μέχρι τέλους το πρωτάθλημα. Επομένως το περίφημο μοντέλο Λέστερ, εδώ δεν φτουράει έτσι κι αλλιώς.

Όσο για την περιβόητη συνεννόηση προκειμένου να σπάσει το απόστημα, προφανώς και ήταν σχεδόν επιβεβλημένη και αναπόφευκτη. Αλλά χρειάζεται και προσοχή. Οι δηλώσεις Σαββίδη και μάλιστα εις διπλούν, περί διάλυσης του αθηναϊκού ποδόσφαιρου, που τους βάζουν όλους σ’ ένα τσουβάλι και τους ρίχνουν στην θάλασσα, δεν μου φάνηκαν και πολύ σε πνεύμα συνεννόησης. Αφήστε που η πρώτη μεγάλη διαιτητή σφαγή της ΑΕΚ φέτος, έγινε στην Τούμπα. Μετά ακολούθησαν και άλλες.

Δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει, πως οι άλλοι προσήλθαν σ’ αυτή τη συνεννόηση, τώρα που η ΑΕΚ είναι ισχυρή και πατά γερά στα ποδάρια της. Πιο ισχυρή και από τους δυο άλλους που κάθισαν στο ίδιο τραπέζι. Όταν όμως η ΑΕΚ ήταν γονατισμένη από την παρακμή της αλλά και από το σύστημα, δεν θυμάμαι τότε να υπήρχε καμία πρωτοβουλία συνεννόησης. Ούτε κιχ από κανέναν, όταν ο Άρης μετατρεπόταν σε Μπαρτσελόνα τις τελευταίες αγωνιστικές και όταν ο Τριτσώνης δεν έβγαινε ξανά στο γήπεδο ούτε για μια πάσα και έβαζε ταφόπλακα.

Η ΑΕΚ, αντίθετα με τους άλλους, δεν χρειάζεται να καταθέσει σε κανέναν αποδείξεις για τις προθέσεις της σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Διαχρονικά προσπαθούσε είτε με ποδόσφαιρο ανταρτοπόλεμου, είτε με την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα, να μπει σφήνα σε ΟΣΦΠ και ΠΑΟ και να κερδίζει τίτλους. Και τα κατάφερνε και γι αυτό τους έμπαινε και παραδοσιακά στο μάτι. Ούτε έχει σκελετούς στην ντουλάπα της. Εκτός από εκείνο το πέναλτι με την Λάρισα που ο Μανωλάς παραδέχθηκε τσαγανάτα πως δεν ήταν. Και φυσικά το θυμούνται σε κάθε ευκαιρία οι υμέτεροι, λησμονώντας φυσικά πως ούτε ένας από ΟΣΦΠ ή ΠΑΟ, από τότε μέχρι και τώρα, δεν είχε το θάρρος να παραδεχθεί κάτι αντίστοιχο όπως ο Μανωλάς.

Για να το κλείσω, καθώς θα μπορούσα να γράφω μέχρι και την μέρα του τελικού του κυπέλλου. Που δεν θα γίνει κιόλας. Όπως τα έχω στο μυαλό μου τα πράγματα, το 50-50 για την ΑΕΚ δεν θα ισχύσει ποτέ. Στο αιώνα τον άπαντα. Απλώς τώρα που είναι ξανά ισχυρή, θα πρέπει τουλάχιστον να τελειώσει μια και καλή με το 100-0 εις βάρος της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X