Στον Κόκκαλη τα hot spots

Στον Κόκκαλη τα hot spots

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στον διαγωνισμό που διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες για τα containers των προσφύγων, η Intrakat, του Σωκράτη Κόκκαλη, αναδείχθηκε μεταξύ των τεσσάρων νικητριών που ανέλαβαν να προμηθεύσουν 769 οικίσκους, επιφανείας 25 τετραγωνικών μέτρων ο καθένας. Μάλιστα η Intrakat ανέλαβε τους 359 από αυτούς, με την Glassart να προμηθεύει 180, την Ευρωεμπορική 180, και την ΝΕΟΚΑΤ 50.
Tο ποσό που έχει προϋπολογιστεί ανέρχεται στα 14,145 εκατ. ευρώ, και η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε διεθνή διαγωνισμό, αλλά προσκάλεσε 7 εταιρίες για να καταθέσουν προσφορές. Στην προκήρυξη αναφέρεται πως λόγω του εξαιρετικά σύντομου χρόνου που ορίζεται για την προμήθεια και παράδοση των οικίσκων, δεν είναι εφικτή η τήρηση των προθεσμιών που προβλέπονται για τις ανοικτές, κλειστές ή με διαπραγμάτευση με δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού διαδικασίες που προβλέπονται από το Π.δ. 60/2007.
Η προκήρυξη έγινε στις 23:10 την 1η Φεβρουαρίου 2016, ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 08:00 το πρωί της 2ας Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 17:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Συγκεκριμένα οι εταιρείες που προσκλήθηκαν να καταθέσουν προσφορές , όπως φαίνεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού είναι οι GLASSART AE, KMS BUILDINGS ΑΕ, NESTOR C.M.C. ΑΕ , ΕΥΡΩΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΒΕΕ, ΝΕΟΚΑΤ ΑΕ, INTRAKAT ΑΕ και ΒΗΜΚΑ ΕΠΕ.
Έτσι μέσα σε μια μόλις ημέρα, αναδείχθηκαν οι νικητές και σύμφωνα με τα αποτελέσματα το δημόσιο θα πρέπει να πληρώσει 9.650 ευρώ για κάθε κοντέινερ, χωρίς τον ΦΠΑ. Φαίνεται πως όταν η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να φέρει εις πέρας κάποια θέματα βρίσκει τον τρόπο, παρά το γεγονός πως οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ δεν μπορούν να πάρουν τα δεδουλευμένα 6 μηνών.
Απαντώντας στις καταγγελίες, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης είπε στο ραδιόφωνο του Alpha πως «Η υπηρεσία θα μπορούσε να καλέσει τρεις εταιρείες όλες κι όλες και να κάνει απευθείας ανάθεση. Αντί να κάνει αυτό, κάλεσε όσες εταιρείες γνώριζε η υπηρεσία και όχι ο υπουργός προφανώς. Κάλεσε 18 εταιρείες τις προηγούμενες ημέρες, τις ενημέρωσε για τις προδιαγραφές. Ανταποκρίθηκαν στους χρόνους, στις ποσότητες και στις προδιαγραφές 8 εταιρείες και ειδοποιήθηκαν για την ημέρα που θα έκανε τη δημοπρασία η υπηρεσία», ενώ συμπλήρωσε πως μόλις 4 εταιρείες ανταποκρίθηκαν τελικά, καλύπτοντας τις ανάγκες 769 από τα 1150 κοντέινερ.«Απ’ ό,τι γνωρίζω θα επαναληφθεί μέσα στην εβδομάδα ο διαγωνισμός για τις υπόλοιπες ποσότητες που δεν μπόρεσαν να καλυφθούν, γιατί δυο ή τρεις εταιρείες, απ’ ό,τι ξέρω δε μπόρεσαν να συνδεθούν μέσα στο ηλεκτρονικό σύστημα» υπογράμμισε.
Πηγή: thepressproject.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X