Βάργκας: «Θέλαμε να σπάσουμε το αήττητο τους»

Τον...ξεπαρθένεψε (με την καλή έννοια)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στη ν εφημερίδα «Ώρα των Σπορ» μίλησε ο Ρόναλντ Βάργκας.

Αναλυτικά όσα είπε:
Καταρχάς έχεις… ηρεμήσει από χθες (σ.σ. προχθές) ή ακόμα δεν έχει καταλαγιάσει το συναίσθημα της νίκης και της χαράς, μετά το γκολ που πέτυχες και έκρινε τελικά το ντέρμπι;
«Σήμερα είμαι πιο ήρεμος και αισθάνομαι ευτυχισμένος για αυτό που συνέβη το Σάββατο το βράδυ. Προσπαθώ να το ζήσω με τον καλύτερο τρόπο όσο πιο πολύ μπορώ γιατί στο ποδόσφαιρο αυτές οι στιγμές περνάνε πολύ γρήγορα μιας και σε μία ή δύο μέρες πρέπει να γυρνάμε σελίδα επειδή έχουμε να σκεφτούμε τον επόμενο αντίπαλο. Το παιχνίδι θα αποτελεί μέρος της ιστορίας, όπως λένε πολλοί, και αυτό κάνει τόσο εμένα όσο και τους συμπαίκτες μου να αισθανόμαστε τυχεροί».
Περίμενες ότι θα σκοράρεις;
«Δεν περίμενα να σκοράρω αν και πάντα μπαίνω με όρεξη να σκοράρω, να κάνω ασίστ ή να βοηθήσω την ομάδα να πρωταγωνιστήσει. Πόσο μάλλον χθες (σ.σ. προχθές) σε ένα ντέρμπι, σε ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό για εμάς για πολλούς λόγους, παρόλο που δε θα επηρέαζε βαθμολογικά τον Ολυμπιακό το να χάσει τρεις βαθμούς. Θέλαμε να γιορτάσουμε τη νίκη, να σπάσουμε το αήττητο τους. Και το καταφέραμε, το πιστέψαμε και το πετύχαμε. Φυσικά χαίρομαι διπλά, γιατί αυτό έγινε με ένα δικό μου γκολ. Αυτή είναι η δουλειά μου μέσα στο γήπεδο».
Ποια ήταν η εντολή που σου έδωσε ο προπονητής, πριν περάσεις στον αγωνιστικό χώρο;
«Τίποτα παραπάνω από τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσω μέσα στο γήπεδο και κάποιες αλλαγές στο παιχνίδι μας, για τις οποίες θα έπρεπε να ενημερώσω τους συμπαίκτες μου για τον υπολειπόμενο χρόνο. Καθαρά τακτικά ζητήματα δηλαδή».
Ποιο ήταν το στοιχείο εκείνο που έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ; Που πιστεύεις ότι κρίθηκε τελικά το ντέρμπι;
«Πιστεύω ότι το σημαντικό ήταν η συγκέντρωση, η όρεξη και η συμπεριφορά που έδειξε ο καθένας μας ξεχωριστά στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης, καταφέραμε να μην κάνουμε λάθη, να είμαστε δραστήριοι και ικανοί ώστε να περιμένουμε τα λάθη του αντιπάλου και έτσι ήρθαν οι κόκκινες κάρτες, το πέναλτι και το γκολ, ώστε οι τρεις βαθμοί να καταλήξουν υπέρ μας. Κάτι πολύ σημαντικό ήταν η στήριξη από τον κόσμο μας. Η ενέργεια που μας μεταδίδει είναι πολύ σημαντική για εμάς τους ποδοσφαιριστές, μας ωθεί στο να βγάλουμε τον καλό μας εαυτό. Σκέφτομαι ότι έτσι θα έπρεπε να είμαστε σε όλα τα παιχνίδια: Μια οικογένεια τόσο στις καλές όσο και τις κακές στιγμές».
Είδαμε όλη την ομάδα, να γίνεται ένα με τον κόσμο, τόσο στο γκολ σου όσο και με τη λήξη του ματς. Πως το έζησες εσύ όλο αυτό;
«Το έζησα με τον καλύτερο τρόπο. Αισθανθήκαμε όλοι και ζήσαμε έντονα την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε με τη στήριξη που είχαμε από τον κόσμο μας. Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσει έτσι γιατί μας κάνει πιο δυνατή σαν ομάδα κάτι που έχει θετικό αποτέλεσμα για τη διοίκηση και για τους ποδοσφαιριστές. Μακάρι να υπάρχει παρόμοια ατμόσφαιρα και σε ένα παιχνίδι που το αποτέλεσμα μπορεί να βγει αρνητικό γιατί όπως και να έχει είμαστε άνθρωποι και μπορεί να γίνουν λάθη. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει ένωση και στήριξη κάθε στιγμή».
Πιστεύεις πως η ΑΕΚ έδωσε απαντήσεις προχθές;
«Φυσικά κι έδωσε μία απάντηση ότι είμαστε μια καλή ομάδα και παρόλο που είμαστε μία καινούρια ομάδα και αναφέρομαι στους παίκτες, είμαστε πολύ ενωμένοι σε ομαδικό επίπεδο. Μετά το μισό του πρωταθλήματος έχουμε εδραιωθεί στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα όταν αυτό τις περισσότερες φορές απαιτεί χρόνο ώστε να προσαρμοστεί κάποιος σε ένα πρωτάθλημα που δεν γνωρίζει. Παρ’ όλα αυτά γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η συνέχεια του πρωταθλήματος αλλά ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε το ίδιο δυνατά για την κατάκτηση του κυπέλλου και τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και πιστεύω πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».
Τι ήταν αυτό που έκανε την ΑΕΚ να παρουσιαστεί αλλαγμένη και πιο αποφασιστική στο δεύτερο ημίχρονο; Υπήρξε κάτι που συζητήσατε στην ανάπαυλα;
«Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι είπαν. Δεν ήμουν στα αποδυτήρια γιατί έκανα προθέρμανση. Αλλά χωρίς αμφιβολία με την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοί μας και τη σημασία που είχε το χθεσινό ντέρμπι για κάθε παίκτη, ήταν φυσικό ότι έπρεπε να βγούμε με όρεξη, πεπεισμένοι ότι θα κερδίσου με το παιχνίδι και να φύγουμε με τους 3 βαθμούς της νίκης που πιστεύω ότι μας άξιζαν. Ήταν μια δίκαιη και μπορώ να πω πανάξια νίκη για την ΑΕΚ. Δουλέψαμε σκληρά μέσα στο γήπεδο για να την πετύχουμε και στο τέλος της βραδιάς, ήμασταν ικανοποιημένοι που τα καταφέραμε».
Θεωρείς πως το αποτέλεσμα μπορεί να σας δώσει επιπλέον ώθηση για τη συνέχεια, στην οποία υπάρχουν εξίσου δύσκολα παιχνίδια; Να αποκτήσετε δηλαδή ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση
«Δεν ήταν κάτι το έξτρα από το ματς που μας δίνει ώθηση, για να δώσουμε τη μάχη μας. Εμείς έχουμε από την αρχή δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, ακόμα και όταν τα πράγματα δεν μας βγαίνουν όπως θα θέλαμε. Αναδιοργανωνόμαστε με όρεξη για να συνεχίσουμε, αυτό είναι το “κλειδί” της επιτυχίας, στη ζωή γενικά, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο».
Ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις προς τον κόσμο της ΑΕΚ, ο οποίος το Σάββατο φώναζε ρυθμικά το όνομά σου;
«Θέλω να τους ευχαριστήσω που με κάνουν να αισθάνομαι σημαντικός στην ομάδα, που δείχνουν εμπιστοσύνη σε μένα προσωπικά, αλλά και στο σύνολο. Το σύνολο, που προχθές έκανε μια απίστευτη δουλειά σε όλες τις γραμμές για να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα και να κερδίσει το παιχνίδι. Η αλήθεια είναι πως η νίκη είναι συνολική, όχι μόνο των παικτών, αλλά και της διοίκησης και του κόσμου και φυσικά του προπονητικού τιμ. Όλοι μαζί την πετύχαμε και έτσι θα συνεχίσουμε και για τα παιχνίδια αλλά και τους στόχους που έχουμε μπροστά μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X