Η 350η νίκη της ΑΕΚ στην Α1 - Τα (πολλά) ρεκόρ του Λουκά

Η 350η νίκη της ΑΕΚ στην Α1 - Τα (πολλά) ρεκόρ του Λουκά
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο MVP του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου, ήταν και ο πολυτιμότερος παίκτης της ΑΕΚ στη νίκη στα Τρίκαλα σημειώνοντας παράλληλα ένα σημαντικό ατομικό επίτευγμα, αφού μοιράζοντας δύο μπλοκ, έγινε ο 38ος παίκτης στην ιστορία της Basket League με τριψήφιο αριθμό κοψιμάτων. Ακόμη ο διεθνής φόργουορντ με την 275η εμφάνιση του στην κατηγορία, έφτασε στην 51η θέση της σχετικής λίστας τους Χρήστο Χαρίση και Γιώργο Διαμαντόπουλο.

Ο Μαυροκεφαλίδης εξάλλου, με τους 18 πόντους που σημείωσε σήμερα έφτασε τους 2.447 πόντους και ανέβηκε στην 43η θέση της λίστας των σκόρερ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος προσπερνώντας τον Στράτο Περπέρογλου (2.442). Πέραν των 18 πόντων και των εννιά ριμπάουντ του, ο Μαυροκεφαλίδης μοίρασε πέντε ασίστ που αποτελούν ατομικό ρεκόρ στο φετινό Πρωτάθλημα. Ο 31χρονος άσος είχε από τέσσερις στα παιχνίδια του πρώτου γύρου με την Κηφισιά και το Ρέθυμνο Cretan Kings. Ακόμη με τα τρία λάθη που έκανε, ο «Λου» ξεπέρασε τα 400 στην κατηγορία.

Ο Μαυροκεφαλίδης μπήκε λοιπόν στο «κλειστό κλαμπ» των παικτών με τριψήφιο αριθμό κοψιμάτων, εκεί όπου βρίσκεται κα ο Δημήτρης Μαυροειδής. Ο διεθνής σέντερ με τη μία τάπα που έκανε σήμερα, ξεπέρασε τον Πι Τζέι Μπράουν και έφτασε στην 31η θέση της λίστας τους Ντούσαν Γέλιτς και Τζον Πολ Σάσκι.

*Με τους έξι πόντους που σημείωσε σήμερα, ο Ντούσαν Σάκοτα ξεπέρασε τους 1.300 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

*Για 4η φορά στις 14 φετινές εμφανίσεις του στο Πρωτάθλημα ο Μαλίκ Χέρστον είχε αρνητικό ranking κάτι που δεν έγινε ούτε μία στις 13 του περσινού.

*Σε ομαδικό επίπεδο, η νίκη αυτή ήταν για ΑΕΚ η 350ή στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος σε σύνολο 638 αγώνων.

Ατυπο «τριπλ-νταμπλ» ο Κόντζερ

Ο Ντιμίτριους Κόντζερ πρόσθεσε μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του σημειώνοντας ένα άτυπο «τριπλ-νταμπλ» κόντρα στην ΑΕΚ αφού τελείωσε το παιχνίδι με 16 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 κερδισμένα φάουλ.

*Με το γράμμα του… νόμου πάντως, ο Αμερικανός σημείωσε «νταμπλ-νταμπλ» για δεύτερη φορά φέτος, μετά από εκείνη του εντός έδρας αγώνα με την Καβάλα στον οποίο είχε 19 πόντους και 10 ριμπάουντ.

*Όσο για τα 10 κερδισμένα φάουλ, είναι μια επίδοση μόλις ένα μακριά από το φετινό ρεκόρ των 11 που είχε ο Βαν Όστρουμ στο παιχνίδι του Αρκαδικού με την ΑΕΚ.

*Για μία άστοχη βολή (είχε 10/11) ο Κόντζερ έχασε το ρεκόρ περιόδου το οποίο κράτησαν με 10/10 ο Ταπούτος (δύο φορές) και ο Τρότερ.

*Εξάλλου, ο Κόντζερ σημείωσε ατομικό ρεκόρ με τα 11 ριμπάουντ που είχε στο σημερινό παιχνίδι καθώς το προηγούμενο ήταν εκείνο της 2ης αγωνιστικής με την Καβάλα όταν και μάζεψε 10. Παράλληλα ο Αμερικανός ξεπέρασε τα 100.

*Τα 400 λάθη στην καριέρα του στην κατηγορία, ξεπέρασε ο Γιώργος Τσιάρας έχοντας τρία κόντρα στην ΑΕΚ.

*Την καλύτερη από τις τρεις εμφανίσεις του στην κατηγορία πραγματοποίησε ο Μπράντον Μπράουν με 21 πόντους ενώ στις δύο προηγούμενες είχε αθροιστικά 26.

*Το ρεκόρ καριέρας του με τέσσερα ριμπάουντ ισοφάρισε ο Αλέξανδρος Βαρυτιμιάδης. Τόσα είχε και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του περσινού Πρωταθλήματος.

*Σε ομαδικό επίπεδο, τα Τρίκαλα BC Aries θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη τύχη, εφόσον ήταν στοιχειωδώς πιο εύστοχα πίσω από τα 6,75μ. Με τα μόλις δύο εύστοχα τρίποντα που είχαν, απέφυγαν οριακά τη χειρότερη φετινή επίδοση την οποία μοιράζονται ο Άρης της 6ης, η Κηφισιά της 7ης, το Ρέθυμνο Cretan Kings της 12ης και η Καβάλας της 14ηςαγωνιστικής με ένα τρίποντο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X