Ας μιλήσουμε για μεταγραφές

Όλη η ΑΕΚ στο ντέρμπι των Νέων
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είχα γράψει στα προηγούμενα μπλογκ μου πως τον ποδοσφαιρικό κυνισμό του Πογιέτ, η ΑΕΚ τον έχει ανάγκη, διότι πρώτα απ’ όλα χρειάζεται να αποκτήσει ξανά νοοτροπία νικητή. Χρειάζεται να (ξανά) μάθει να κερδίζει. Πρώτα και πριν απ’ όλα. Γι αυτό και ο κυνισμός στο παιχνίδι της ΑΕΚ, που έχει βάλει ο Πογιέτ, ήταν (υπερ) απαραίτητος. Τώρα που βγήκε με τον ΠΑΟΚ αυτή η ποδοσφαιρική λογική, ήταν σημαντικό, όταν γινόταν με την Ξάνθη ήταν αποκρουστικό. Επιτρέψτε μου να σημειώσω πως δεν πάει καθόλου έτσι. Την λογική της νίκης με οποιονδήποτε (ποδοσφαιρικό) τρόπο, η ομάδα ή την έχει ή δεν την έχει. Δεν μπορεί να την βγάζει από την τσέπη της, όποτε έχετε ντέρμπι. Και στα υπόλοιπα ματς να βγάζει από την άλλη τσέπη το ποδοσφαιρικό υπερθέαμα. Νοοτροπία αλά κάρτ, δεν υπάρχει ούτε στην μπάλα, ούτε πουθενά. Πάμε παρακάτω.

Όταν ήταν πρώτη προτεραιότητα η απόκτηση ενός εξτρέμ, έγραφα πως πρώτη προτεραιότητα θα έπρεπε να είναι η μεταγραφή στόπερ. Τα ίδια έγραφα και όταν η πρώτη προτεραιότητα ήταν ο σέντερ φορ. Προφανώς τα ίδια θα γράψω και τώρα. Είναι κρίμα μια καλά (τακτικά) δουλεμένη ομάδα, ένα «σκυλί» όπως ο Σιμόες, ένας ταλαντούχος στόπερ όπως ο Κολοβέτσιος και ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας όπως ο Ανέστης, να εκτίθενται επειδή λείπει ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός που θα δίνει ασφάλεια και θα βάζει τάξη σ’ όλο το παιχνίδι στα μετόπισθεν. Διότι παρεμπιπτόντως, ένας κεντρικός αμυντικός πρέπει να κάνει πολύ περισσότερες δουλειές από το να κόβει και να μαρκάρει. Ειδικά με την μπάλα στα πόδια. Και κάποιες απ’ αυτές τις δουλειές, τις κουτσοέκανε ο Άρθο και γι αυτό ο Πογιέτ τον προτιμούσε. Ασχέτως αν σε κάθε εμπλοκή του Ισπανού σε φάση, ο Πογιέτ έκανε προσευχή στον προστάτη των Ουρουγουανών ξενιτεμένων.

Η ΑΕΚ χρειάζεται να αποκτήσει στόπερ. Χρόνος υπάρχει. Πέντε μέρες, ειδικά για χειμερινή μεταγραφική περίοδο, είναι πολύς χρόνος. Άλλωστε, μεταξύ μας, το παιχνίδι τώρα αρχίζει να παίζεται πραγματικά σ’ ολόκληρη την ευρωπαϊκή αγορά. Τώρα οι «κομμένοι» από τα ρόστερ καίγονται να βρουν ομάδα για να συνεχίσουν την καριέρα τους και να μην μείνουν να ζεσταίνουν πάγκους και εξέδρες. Και τώρα οι ομάδες καίγονται να ξεφορτωθούν παίκτες που δεν υπολογίζουν, για να μην τους πληρώνουν μέχρι το καλοκαίρι για να κάθονται. Επομένως και χρόνος υπάρχει και καλές περιπτώσεις στην αγορά.

Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του σέντερ φορ. Κακώς έχασε η ΑΕΚ τον Σα, έτσι όπως τον έχασε. Αλλά αφενός δεν έχει νόημα να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα. Και αφετέρου πολλές φορές η μεταγραφή που γίνεται στην θέση μιας που χάλασε, προκύπτει καλύτερη. Θυμίζω μόνο πως ο Σκόκο ήρθε στην ΑΕΚ, επειδή χάλασε του Κλείτον.

Υπάρχει χρόνος για να αποκτηθεί και στόπερ και σέντερ φορ. Στοχευμένες κινήσεις απαιτούνται. Και ίσως μάλιστα θα έπρεπε να το πάρει περισσότερο πάνω του ο ίδιος ο Πογιέτ. Έχει και τις γνώσεις και τις επαφές και τις δυνατότητες να φέρει στην ΑΕΚ καλές περιπτώσεις. Όπως είχε κάνει ο Χιμένεθ με τον Μίτσελ και τον Ματέος και πήρε το κύπελλο. Άλλωστε ο Πογιέτ την ξέρει την διαδικασία. Στην Αγγλία οι προπονητές είναι αυτοί που κάνουν τις μεταγραφές.

Θα μου πείτε, χρειάζονται και λεφτά. Προφανώς. Υποθέτω όμως, πως αφού η ΑΕΚ αποφάσισε να βγει στην αγορά, θα έχει βάλει και κάποιο μπάτζετ στην τσέπη της για τα ψώνια. Όλοι άλλωστε γνωρίζουν, πως ουδείς χαρίζει ποδοσφαιριστές. Αν το ερώτημα είναι, τι μπάτζετ, η απάντηση βρίσκεται στον τρόπο που κινήθηκε η ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι. Έχω την αίσθηση πως η οικονομική πολιτική της ομάδας είναι πολύ συγκεκριμένη και αν αλλάξει, αυτό θα γίνει από το καλοκαίρι. Δεν κρίνω αν είναι σωστό ή λάθος, απλώς παραθέτω ένα δεδομένο που αν έχει μέχρι τώρα αγνοηθεί, κακώς έχει συμβεί.

Βεβαίως πάντα την διαφορά την κάνουν οι υπερβάσεις. Νόμος είναι αυτός και ειδικά στο ποδόσφαιρο. Και αποδείχθηκε περίτρανα στην υπόθεση Πογιέτ. Έκανε η ΑΕΚ την υπέρβαση να τον φέρει και τώρα εισπράττει (μόνο) κέρδη. Έτσι πάνε αυτά…

ΥΓ: Καλός και μάγκας ο Πογιέτ μ’ ότι έχει κάνει μέχρι τώρα. Αλλά θαρρώ πως έφτασε η ώρα να αναθεωρήσει για την επιλογή του στο δεξί άκρο της άμυνας. “Φωνάζει” πως χρειάζεται η ομάδα την ταχύτητα και την αμυντική προσήλωση του Μπακάκη. Και αν θελήσει ο Πογιέτ εναλλακτική λύση για εξτρέμ, ας μην ψάχνει στην αγορά αλλά ας δοκιμάσει τον Γκάλο και τα εξαιρετικά του πόδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X