Το «τρένο» πέρασε και από τα Γιάννενα

Το «τρένο» πέρασε και από τα Γιάννενα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την ξέφρενη πορεία της μέσα στο 2016 επέκτεινε η ΑΕΚ επικρατώντας με 2-0 και του ΠΑΣ μέσα στα Γιάννινα. Η Ενωση έχει μόνο νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο, είναι το απόλυτο αφεντικό για τη δεύτερη θέση και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα και κατάφερε να πάρει από νωρίς προβάδισμα με τον Βάργκας, διπλασίασε τα τέρματα της με γκολάρα του σούπερ Μπαρμπόσα, αλλά ενδιάμεσα είχε μιλήσει ξανά ο τεράστιος Ανέστης που απέκρουσε πέναλτι για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική!

Ο Πογιέτ δεν επεφύλασσε εκπλήξεις στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Διατήρησε το κλασικό 4-3-3 των εκτός έδρας αναμετρήσεων και έβαλε σχεδόν όσους ξεκούρασε μεσοβδόμαδα στο κύπελλο με τον Λεβαδειακό. Ετσι ο Αραβίδης ήταν στην κορυφή της επίθεσης, με τους Βάργκας και Μπαρμπόσα στις πτέρυγες, κόφτη τον Σιμόες με εσωτερικούς χαφ τους Γιόχανσον και Μάνταλο, ενώ ο Σοϊλέδης αντικατέστησε τον τιμωρημένο Ντίντακ.

Παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο, οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν δυνατά και επέβαλαν τον ρυθμό τους. Ηταν πλεονέκτημα για τους γρήγορους μεσοεπιθετικούς της ΑΕΚ, πως ο Πετράκης – ελλείψει Τσάβες – επέλεξε να παίξει με 3-5-2. Από τα άκρα η Ενωση «κεντούσε» και όταν βρέθηκε με υπεραριθμία από την πλαγιοκόπηση του Γιόχανσον, άνοιξε το σκορ. Βέβαια, ο Σουηδός έκανε υπέροχη μπαλιά ξυραφιά για να την εκμεταλλευθεί από κοντά ο Βάργκας και να σπρώξει στα δίχτυα.

Αυτό το γκολ έδωσε αέρα στην ΑΕΚ, που θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί τη…θάλασσα στην άμυνα του ΠΑΣ και στην τετραπλή ευκαιρία του 17’. Ωστόσο, το γκολ δεν ήρθε. Και το πρόβλημα είναι πως η ΑΕΚ έχασε τη μεσαία γραμμή. Ο Σιμόες έτρεχε για…τρεις, αλλά δεν έφτανε να καλύψει τους πέντε χαφ που είχε ο ΠΑΣ. Μοιραία, οι Γιαννιώτες – που είχαν και υπεροπλία στον αέρα με τον Μανιά να κερδίζει όλες τις κεφαλιές – πίεσαν την ΑΕΚ και άρχισαν να βάζουν δύσκολα στην άμυνα της.

Τα κενά ήταν πολλά, ειδικά από την αριστερή πλευρά όπου ο Λίλα δημιουργούσε προβλήματα στον Σοϊλέδη. Η ζημιά πάντως, πήγε να γίνει από την άλλη πλευρά. Ο σταθερός Γκάλο είδε τη μπάλα να χτυπά στο χέρι του σε γύρισμα του Ακόστα και ο Παπαδόπουλος έτρεξε να δώσει πέναλτι. Αλλά ο Ανέστης έκανε το απίστευτο, να πιάσει πέναλτι για δεύτερο συνεχόμενο ματς και να κρατήσει το «κιτρινόμαυρο» προβάδισμα. Ο κόσμος δίκαια αποθέωσε τον πορτιέρε της ΑΕΚ, που κατάφερε να δώσει και πάλι ψυχολογικό πλεονέκτημα στην ομάδα.

Η εικόνα παρέμενε προβληματική και στο δεύτερο ημίχρονο, παρά τη χρησιμοποίηση του Αραβίδη στα άκρα αντί του Βάργκας. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, να βγάλει αντεπιθέσεις στην ορθάνοιχτη άμυνα του ΠΑΣ. Τουλάχιστον, απορρόφησε δίχως προβλήματα την επιθετικότητα που έβγαλαν οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημα του ημιχρόνου. Και με ακόμα ένα χτύπημα της κόμπρας, η ΑΕΚ χτύπησε με το γύρισμα του Γκάλο και το υπέροχο βολ πλανέ του Μπαρμπόσα.

Η ΑΕΚ φάνηκε να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στο ματς και ο Πογιέτ θέλησε να το σιγουρέψει. Αρχικά μετέτρεψε το σχήμα σε 4-2-3-1 και μετά από λίγο σε 3-5-2, τοποθετώντας τρίτο στόπερ τον Λαμπρόπουλο και κλείνοντας κάθε κενό στην άμυνα της Ενωσης. Αποτέλεσμα ήταν ο ΠΑΣ να μην κάνει καν φάση στα τελευταία 30’ και η ΑΕΚ να πάρει με μεγάλη άνεση τη νίκη, συνεχίζοντας μόνο με νικηφόρα αποτελέσματα μέσα στο 2016.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

 

ΑΕΚ (Γ. Πογιέτ, 4-3-3): Ανέστης, Γκάλο, Σοϊλέδης, Κολοβέτσιος, Αρθο, Σιμόες (89’ Μπουονανότε), Γιόχανσον, Μάνταλος (67’ Λαμπρόπουλος), Μπαρμπόσα, Βάργκας (46’ Τζεμπούρ), Αραβίδης

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης, 3-5-2): Βελλίδης, Σκόνδρας, Ακόστα, Γαρουφαλιάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος (46’ Κοζορώνης), Τσουκαλάς, Λίλα (63’ Ναδάλες), Γιάκος (70’ Ηλιάδης), Μανιάς, Ιλιτς

Ο διαιτητής Παπαδόπουλος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Σοϊλέδη (23’), Σιμόες (50’), Μάνταλος (55’), Λίλα (18’), Τσουκαλάς (53’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X