Σταυροί και Τρούλοι!

Σταυροί και Τρούλοι!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

kominis-κομινης…Η καμπάνα, πως «κάτι οδυνηρό θα συνέβαινε», ώστε μέσω του αγώνα με τον Κομποτιακό να διατηρούταν και η παράδοση, που θέλει την ΑΕΚ στα περισσότερα χρόνια της ζωής της να κάνει «μαύρα Χριστούγεννα», όπως γενικότερα «πένθιμες γιορτές», κτύπησε βροντερά, κατά την επομένη του ορισμού των διαιτητών για το φινάλε του α’ γύρου του δηθενο-πρωταθλήματος! Οι ήχοι βγήκαν από τα σχόλια, που έκανε η πορωμένη αντιΑΕΚτζίδικη προπαγάνδα, αποκλειστικά και μόνο για το διαιτητικό τρίο, που θα σφύριζε το ματς της Δευτέρας.

Για τον Κομίνη, που «εκβιάστηκε» με το «πώς και γιατί ορίστηκε για τρίτο εφετινό παιχνίδι της ΑΕΚ;»! Ακόμη και για τον βοηθό Καλφόγλου, με το «πως είναι δυνατό να ξεπερνιέται, ότι θα προέρχεται από τιμωρία, όταν αδίκησε τον Ολυμπιακό, στην συνάντηση με τον Πλατανιά;»! Όμως, λέξη, η παραμικρή απορία των μόνιμων αρνητικών, εχθρικών, διαιτηοσχολιαστών, με το πρωτοφανές, ότι μέσα σε 5 ημέρες, σε δύο συνεχόμενα ματς της ίδιας ομάδας(!) ορίστηκε ο ίδιος (!) παρατηρητής διαιτησίας!

Ο Θρακιώτης Βασίλης Γαβριηλίδης, που ήταν ελεγκτής και του Κιλκισαίου διαιτητή την Πέμπτη στο α΄-β΄ ομάδα της ΑΕΚ –Λάρισα 5-0 και του Θεσπρωτού την Δευτέρα στο ΑΕΚ-Λεβαδειακός 1-2! Η εξώβεργα είχε στηθεί ύπουλα κι αθόρυβα, για «να πιαστεί» ολόκληρος δικέφαλος αετός, είτε στην Κούγια Λάρισα, είτε από τον Κομπότειο Λεβαδιακό!
**************************************************************************************************************************

ΔΙΔΥΜΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΡΑ!

aravidis-styliaras-mantalos-αραβιδης-στυλιαρας-μανταλος…Η καμπάνα ήχησε εκκωφαντικά και μας προετοίμασε για «καταστροφική Δευτέρα», όταν ο Παναθηναϊκός έχασε στην Κομοτηνή. Αλλά και όταν ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά δεν νίκησε τον Πλατανιά και ξεφτιλίστηκε στην Τούμπα, με τον Ηπειρώτη Χρήστο Μήτσιο να κατασκευάζει το αποτέλεσμα, με «Στελιο-Γιαννακοπούλειο πέναλτι» υπέρ του Τζαβέλλα! Οι τρεις βασικοί διεκδικητές της 2ης θέσης σε φοβερή δοκιμασία, κατά την ανωμαλο15η αγωνιστική, στην οποία «μια Ζαμάλεκ» χρειαζόταν, για να μας ερχόταν από το πρωτάθλημα Αιγύπτου.

Σε ένα ίδιο δηθενοπρωτάθλημα, όπου το «πέναλτι» του Σπάθα στους Ζωσιμάδες ήταν για να ξερνούσαν όλα τα βατράχια της λίμνης της Κυρα – Φροσύνης και με τον βάναυσα θιγέντα «περίεργο» Χρήστο Πανόπουλο…περιέργως να μη βγάζει ούτε μια παράγραφο από ανακοίνωση διαμαρτυρίας. Ούτε με τον Πανιώνιο, για το αντικανονικό γκολ του Ατρόμητου. Σε μια 15η αγωνιστική, που η μάνα έχασε το παιδί, το παιδί τη μάνα και οι δύο μαζί, μάνα και παιδί, έχασαν…τη μπάλα, ήταν αναμενόμενο, πως ο Γιώργος Κομίνης θα χριζόταν διδυμάδελφος του Στυλιαρά.

Θα ακύρωνε κι αυτός κανονικό γκολ της ΑΕΚ, με διαφορά ενός ημιχρόνου. Ο Αιτωλοακαρνάνας του Αραβίδη στο τέλος της αναμέτρησης στη Νέα Σμύρνη, ο Θεσπρωτός του Γιόχανσον στο 45΄του α’ ημίχρονου, στο ΟΑΚΑ. Το 2-1 κατά του Πανιωνίου πετσοκόπηκε σε 1-1 και το «συν» των «κυανέρυθρων» ισοσκελίστηκε με το εκτός έδρας «μείον» στο Περιστέρι. Το 2-0 εναντίον του Λεβαδειακού, κλαδεύτηκε σε 1-0 έτσι στο β’ ημίχρονο «δεν έγινε το 5-0» ή αλλιώς … «της Κουκουβάγιας το σκορ»!
*************************************************************************************************************************

ΚΟΜΒΙΚΟ ΤΟ «45΄»!
johansson-γιοχανσον…Η καμπάνα είχε προειδοποιήσει και με πολλά άλλα, ότι δεν θα άφηναν την ΑΕΚ να εδραιωνόταν στην 2η θέση. Δεν θα επέτρεπαν στην «κιτρινόμαυρη» ομάδα να κάνει Καλά Χριστούγεννα και να τερμάτιζε α’ γύρο και 2015 με χαμόγελα αισιοδοξίας, με την ελπίδα να μπουμπουκιάζει από τα Γρανιτσογκρεμίσματα του Αγια-Σοφιανού χώρου της Νέας Φιλαδέλφειας. Το απόλυτα «κομβικό σημείο», για ό,τι είχε μαγειρευτεί, κατά της (όπως πάντοτε) ανυποψιάστης, αδύναμης κι αδρανούς ΑΕΚ ήταν το «45΄», στην σέντρα του Μπουονανότε και την δεύτερη χρυσή κεφαλιά-γκολ του «νέου Τόνι Σαβέβσκι», του Γιόχανσον!

Χαμογέλασε πικρά, αλλά και συνάμα με ειρωνεία, ο κορυφαίος ξένος παίκτης του α’ γύρου , όταν ο Κομίνης σφύριξε, για δήθεν φάουλ, εναντίον του Κωνσταντίνου Μανωλά, που είχε πηδήσει πρώτος κι ανενόχλητος , χωρίς να φτάσει τη μπάλα. «Ποιος, εγώ;», αναρωτήθηκε ο τζέντλεμαν Σουηδός, κοιτάζοντας τον Κομίνη, που έσπευδε να φύγει, να κρυφτεί, στο «λαγούμι» του, στα αποδυτήρια, όπου εκεί «τόπαιξε και παλικάρι», αποβάλλοντας τον διαμαρτυρηθέντα Βασιλομπίλαρο Δημητριάδη!
*************************************************************************************************************************

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ!
kougias κούγιας…Η καμπάνα της εκκλησίας, που κείτεται πίσω από την Σκεπαστή του «Νίκος Γκούμας» ακούστηκε κι άλλες φορές, ως το χαντακωτήριο του ΟΑΚΑ, για το τι «θα πάθαινε οπωσδήποτε» η ΑΕΚ, από την Καμποτιάδα , η οποία έμελλε να προκαλέσει έμμεσα και στιγμές υπέρτατης ολοκληρωμένης ηδονής, στον αυτοπροβαλλόμενο, για «σημαιοφόρο «σταυροφόρο» κατά της Ενωσιτο-ειδωλολατρείας»! Στον Αλέξη Κούγια, που πριν ακόμη ο Κομίνης σφυρίξει την λήξη, ανακοινωνιολόγησε την ευτυχία του, γιατί η ΑΕΚ ηττήθηκε!

Για να την διαβάσουν σε κάποια περιοχή της Αττικής και να το ξανασκεφτούν, αν πρέπει τελικά να αβαντάρουν μόνο τον Απόλλωνα του Ελευθεροπουλο-Ματζουρακίζοντα Μπάμπη Τεννέ και τα οικεία τους Τρίκαλα και όχι και την Αλεξοκούγια ΑΕΛ…Τα όσα προκαλεί ο «πάσα επαρχιακή πόλη και πατρίς του», ο «πάσα αποκεντρωμένη ΠΑΕ και ποδοσφαιρικό σπίτι του», είναι για να χαϊδεύει συγκεκριμένα ΑντιΑΕΚτσίδικα αυτιά. Ώστε έτσι να εξασφαλίζει την εύνοια τους και τελικά να μη βρεθεί για άλλη μια σεζόν χωρίς άνοδο, να μη βρεθεί με κατάμουτρα του τις πατούσες των Κέρκυρας, Τρικάλων, Ριζούπολης…

Οσο για το «αν υπάρχει ή όχι Θεός», που έφτασε ακόμη και τέτοιο ιερόσυλο, κατά της ΑΕΚ, να χρησιμοποιήσει, από την δική μας πλευρά η απάντηση «ο Θεός να τον έχει καλά»! Ειλικρινέστατη ευχή, γιατί η ΑΕΚ για να ξαναγίνει «η ΑΕΚ» ένα από τα πρώτα, που έχει ανάγκη, είναι να την εχθρεύονται, απαξιώνουν, υβρίζουν και πολεμάνε «Αλεξοκούγιδες»… Συνάδελφοι, συνοδοιπόροι, ομογάλακτοι, συμπαίκτες του Γιάννη Κομπότη!
**************************************************************************************************************************
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΧΑΝΕ!
poyet-πογιετ…Ξεπερνάμε τόσο του Γκουστάβο Πογιέτ, ότι «μαθαίνω από τέτοιες ήττες», γιατί είναι επανάληψη της θλίψης, που προκλήθηκε, όταν ακριβώς την ίδια ατάκα χρησιμοποίησε και ο Τραϊανός Δέλλας, μετά το Κυζα-κάζο του 4-0 στο Φάληρο. Αναγουλιάσαμε από την κεντρική δήλωση του Βάργκας, μετά το 1-2, ότι «τώρα θα κάνουμε στενοχωρημένοι τις χριστουγεννιάτικες διακοπές μας». Τις διακοπές του σκεφτόταν, θαρρείς και του έλειψαν… Αυτά μαζί και με διάφορα άλλα, από την Δευτεριάτικη «νύχτα Βαρθολομαίου» τα κλωτσάμε σε κατασκότεινο υπόγειο του ΟΑΚΑ.

Αφήνουμε πάνω στο χορτάρι του αγωνιστικού χώρου την πραγματικότητα, την βεβαιότητα, την συνήθεια πια, τον κανόνα, ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο όλες οι ομάδες, που δεν είναι εξαρτήματα, παραρτήματα, του Ολυμπιακού, που προπάντων δεν είναι ο ίδιος, ο ΟΣΦΠ, όταν έχουν ατυχία, αδικία και κακή απόδοση, όπως η ΑΕΚ, θα χάσουν από τον οποιονδήποτε Λεβαδειακό! Η ΑΕΚ, αλλά και οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ στην Ισπανία, οι Τσέλσι, Λίβερπουλ, Σίτι, Γιουνάϊτεντ στην Αγγλία, οι Γιουβέντους, Μίλαν, Ίντερ , Νάπολι στην Ιταλία, ακόμη και η Μπάγερν στην Γερμανία ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ 100% !

Αυτό θα συμβεί, αν βρεθούν ενώπιον αποφάσεων ακύρωσης γκολ, όπως των Αραβίδη και Γιόχανσον, αν παίκτες τους κάνουν σοβαρότατα λάθη, όπως οι «κιτρινόμαυροι» στο β’ ημίχρονο της Δευτέρας, αν υστερήσουν ως ομάδες ή αν σκοντάψουν πάνω σε υπερτυχερούς ή και ικανούς, όπως ο Τσιντώτας …΄Ολες ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να φύγουν από το τερέν χωρίς μία ή τρεις βαθμολογικές απώλειες και το ζούμε τι γίνεται με το εκπληκτικό ντόμινο προπονητών στην Πρέμιερ Λιγκ ή την αμφισβήτηση του Μπενίτεθ! Μόνο μια ομάδα στον πλανήτη «πάντοτε κερδίζει», ακόμη κι αν στο 90λεπτο, που είναι στον αγωνιστικό χώρο γίνουν σεισμός 6 ή 7 ρίχτερς κι ακολουθήσει 10μποφορίσιο τσουνάμι.

ΜΟΝΟ ο Ολυμπιακός δεν χάνει, σε μια μέτρια, σε μια ανάποδη, σε μια άτυχη αγωνιστικά μέρα του. fortounis-φορτουνηςΑκριβώς, γιατί υπερπροστατεύεται από θεούς και δαίμονες. Από Μπλατεροπλατινίδες, ως Γκιρτζικοκαραμελίδηδες, από Κυροβασάρες, ως Σωμαρακοζωγράφους! Ούτε μια στο ένα δισεκατομμύριο ο ΟΣΦΠ να μη νικούσε, αν την Δευτέρα ήταν στην θέση της ΑΕΚ. Ο τάδε Καλογερόπουλος ή Κύζας ή Στυλιάρας ή Κομίνης και το πέναλτι του Γιακουμάκη, στον Κολοβέτσιο, θα είχε καταλογίσει στο 34΄(ας έδινε ένα και υπέρ του Λεβαδειακού νωρίτερα) και το δεύτερο κανονικό γκολ του Γιόχανσον θα είχε μετρήσει (όπως χίλια μπράβο του μετέδωσε ζωντανά ο Πέτρος Μαυρογιαννίδης, από την ΕΡΑ Σπορ, μαζί με τον διαχρονικό Θανάση Λιακόπουλο) και τον Παναγιώτη Τσιντώτα θα είχε αποβάλει, όπως τον Δαύκο στην αλωμένη έτσι αλλιώς Καλλονή και δεν θα χαριζόταν την δεύτερη κίτρινη στο Νικολάου και το χέρι-πέναλτι του Μανωλά θα καταλόγιζε και «οφσάϊντ» θα σήκωνε ο «Γεωργαράκος» σε βάρος του Μάντζιου ή του Ντομοβτσίσκι στο 70΄και «φάουλ» θα κατασκευαζόταν στο 62΄, για να ξεπερνιόταν η άστοχη έξοδο του Ανέστη και όσα άλλα εφευρίσκονται για να μένει αήττητος ο ΟΣΦΠ, ακόμη και ματαίωση του αγώνα αλά- Λεωφόρο, για να μη διακοπεί το σερί!
*************************************************************************************************************************
ΤΟ ΟΑΚΑ-ΤΑΡΑΜΕΝΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΟΣ!
oaka-οακα…Τόχουμε δεχτεί άπαντες. ΄Ότι από τη Μπάγερν, ως τη Μπαρτσελόνα και την ΑΕΚ ή οποιαδήποτε άλλη πραγματική αντίπαλος του ΟΣΦΠ βρεθεί στη μέτρια ή στην κακή αγωνιστική της, θα υποστεί τις βαθμολογικές συνέπειες. Ο Ολυμπιακός ποτέ και με τίποτε. Αυτή η ιστορία, λοιπόν, επαναλήφθηκε την Δευτέρα βράδυ, με θύμα την ΑΕΚ των 22-7 τελικών ενεργειών, των 10-0 εντός της λιβαδιώτικης περιοχής επιθέσεων, τις 7-0 κεφαλιές, τις 3-12 αποκρούσεις, των 13-3 κόρνερ, τις 92-30 πάσες , των 18/51- 3/20 γεμισμάτων, της ως και 71%-29% κατοχής μπάλας! Η όχι καλή ΑΕΚ αυτών των εκπληκτικών στατιστικών στοιχείων κι όμως να χάνει, πληρώνοντας όσο πιο ακριβά τα εγκληματικά λάθη του Κομίνη, και τα δύο-τρία παιδαριώδη δικών της παικτών!

Γιατί η ΑΕΚ δεν είναι ΟΣΦΠ. Και γιατί συνεχίζει να παίζει στο ΟΑΚΑ-ΤΑΡΑΜΕΝΟ στάδιο, το δήθεν «εντός έδρας», το δήθεν «γήπεδο της»! Αν δεν αποφασίσει …ο Χάρος να πάρει αυτό το χιλιοκατάρατο γήπεδο, η ΑΕΚ δεν πρόκειται να ξανασηκώσει κεφάλι, δεν θα σωθεί, θα μοιρολογεί και βολοδέρνει , θα είναι έρμαιο του κάθε άκη, μάκη, λάκη, σάκη, που πανευτυχής θα δηλώνει «η κορυφαία νίκη στην καριέρα μου» , στην ίδια αγωνιστική, που ο «Ελε» έβαζε ένα κιλό.. «ζελέ» στα λόγια του και σε νίκη του Πανθρακικού αποκαλούσε «τεράστια ομάδα» όχι την δική του, αλλά… του ηττημένου Παναθηναϊκού!
**************************************************************************************************************************

ΜΕ ΤΗΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»!
gipedo1-γηπεδο…Μέσα από μια καταστροφή, ξεπηδάει σχεδόν πάντοτε ένα χαμόγελο. Κοινότυπο αυτό, αλλά κατ’ αυτή, την … «Μεγαλοπαρασκευιάτικη» ποροχριστουγεννιάτικη Δευτέρα, όπου το «1-2 από τον Λεβαδειακό» έμπηξε πύρινα καρφιά στα χέρια, στα πόδια, στην καρδιά, στο μυαλό όλων των «Ενωσιτών», μας οδήγησε στο να παραδεχτούμε δύο τίνα, αδιαφιλονίκητα.

…Πρώτο, πως η ΑΕΚ «δεν είναι Ολυμπιακός», γι’ αυτό δεν προστατεύτηκε από όλους εκείνους τους παράγοντες, που δεν θα άφηναν τον Λεβαδειακό να φύγει νικητής και τον Κούγια να ονειρεύεται, πως από την επόμενη αγωνιστική σεζόν θα είναι αχώριστο, ταιριαστό, ντουέτο με τον Γιάννη Κομπότη…

…Δεύτερο, πώς η «ανάσταση» θα έλθει μόνο «αν ηχήσουν οι καμπάνες του σταδίου της «Αγιάς Σοφιάς»! Με δεδομένο, ότι όσο η ΑΕΚ είναι καταδικασμένη να παίζει στα Τάρταρα του ΟΑΚΑ, βεβαιότατα και από Λεβαδειακούς θα χάνει και πρωτάθλημα δεν πρόκειται να ξαναπάρει. Προς τιμή του ένας βέρος «ερυθρόλευκος», που έθιξε ακριβώς αυτή την αλήθεια, ήταν ο παλαίμαχος οπισθοφύλακας Πέτρος Ξανθόπουλος, κατά την πρόσφατη παρουσία του σε τηλεοπτικό πάνελ. Και ο Πέτρος αναγνωρίζει έτσι , έστω έμμεσα, γιατί και πως «το λιμάνι» είναι αυτό, που «σκυλιάζει» , όσο κανένα άλλο, ώστε η εκάστοτε Κυβέρνηση να κοροϊδεύει άγρια την ΑΕΚ και να μη είναι αστείο, όσο εκ πρώτης όψεως φάνηκε αυτό, που η «Φωκών και Καππαδοκίας» θαρραλέα έγραψε. Δηλαδή, ότι «Ποιός Αλέξης, και Τσιπράσινα άλογα;», αντί για «Αγια Σοφιά» στη Νέα Φιλαδέλφεια, θέλουν την Βυζαντινογέννητη ΑΕΚ να την δουν … «στον Κόκκινο Μύλο»!
**************************************************************************************************************************

ΣΤΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΟΥΛΟΙ!
… Πόσες και πόσες δεν είναι οι φορές, που η «κιτρινόμαυρη» φυλή δεν έχει βρεθεί σε τραγική θέση, όπως το βράδυ της 21ης Δεκεμβρίου 2015; Ποια άλλη, τουλάχιστο αθλητική, φυλή έχει πονέσει τόσες αμέτρητες φορές, όσες η «Ενωσίτικη»; Καμία, σε όλο τον Κόσμο! Αυτή η Δευτέρα προστέθηκε στις αμέτρητες. Για κάμποση ώρα, μετά τη λήξη του «1-2 από τον Λεβαδειακό», νομίζαμε, σαν «να βλέπαμε» , όλες αυτές τις αμέτρητες φορές του οξύτατου ΑΕΚτσίδικου πόνου, σαν να ήταν … σταυροί από τον Κόκκινο Μύλο!

Απ’ αυτόν, στον οποίο εύχονται και προσπαθούν Κυβερνώντες και παρακυβερνώντες, Κρατούντες και παρακρατούντες, αθλητικοί και αθλιοτικοί, κόκκινοι, πράσινοι και κάθε λογής αλλόχρωμοι, για να δουν εκεί πεσμένους, καταχωνιασμένους, βαθυχωματοχωμένους όλους εμάς, τους «κιτρινόμαυρους»! Νοιώθαμε έτσι, όσο έτσουζαν βασανιστικά μέσα στα μάτια μας οι εικόνες, από τις φάσεις του δεύτερου κανονικού γκολ του Γιόχανσον (45΄) και των λαθών μας στο 62΄και το 70΄ !

…΄Όμως, αίφνης μας ήλθε η πληροφορία, πως ο Κουγιοαλέξης έβγαλε ανακοίνωση, θριαμβολογώντας για το «1-2 των Βοιωτών» και χλευάζοντας πάλι κατά της θεογενούς ΑΕΚοφυλής,,,Ω, του θαύματος! Οι σταυροί του Κόκκινου Μύλου σαν να μεταβλήθηκαν σε αστραφτερολαμπερούς «Αγιασοφιανούς τρούλους»! Σαν «να είδαμε», μέσω από το αποτεφρωμένο ΟΑΚΑ να θεριοπετάγεται, επί τέλους, «το γηπέδο μας»!
…Στραφήκαμε , τότε, προς τη Νέα Φιλαδέλφεια. Ταυτόχρονα από το κινητό τηλεφωνούσαμε στον αρχισυντάκτη Σταύρο Καζαντζόγλου. Του ζητήσαμε, κατά λέξη: «Παίρνουμε πίσω την παράκληση, που σου κάναμε να μη δημοσιεύσεις το απογευματινό θέμα μας «Αγωγή για το 10-2 της Ρεάλ επί της Ράγιο», που το γράψαμε πριν από το ματς με τον Λεβαδειακό. Βάλτο, για να μη πάνε στράφι κάποια μηνύματα …»!
… Αλλά, κάτι ακόμη, προς τον Σταύρο: «Συνονόματε, μη υπολογίσεις και την δήλωση, που σου κάναμε, με το που σφύριξε τη λήξη ο Κομίνης, ότι δεν θα ξαναγράψουμε στο σάϊτ σας. Είμαστε απελπισμένοι για την ήττα και τον τρόπο, που σημειώθηκε και δικαιολογούμε απόλυτα το ξέσπασμα των ηρώων οπαδών. Όμως, αλλάζουμε απόφαση! Θα μείνουμε παρόντες! Θα συνεχίσουμε. Γιατί στους Κοκκινόμυλους σταυρούς, που ξυλεύουν, που μαστορεύουν, η απάντηση του κάθε αυθεντικού, μαρτυρικού μεν, αλλά γενναίου «Ενωσίτη» πρέπει να είναι –και θα είναι, σε λόγια και έργα, σε πίστη κι αγώνα : «Από ένα τρούλο της Νεοφιλαδελφειώτικης γηπεδο-Αγιά Σοφιάς»! Είναι Ο ΟΡΚΟΣ και ΤΟ ΟΡΑΜΑ, που θα μας κρατήσουν ζωντανούς, ενωμένους, στην κυριολεξία «ταν ή επι ταν-δρειωμενους»!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X