"Θέλουμε γεμάτο γήπεδο με Γαλατά"

Κάρτερ: «Στόχος μας η πρόκριση»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ στρέφει την προσοχή της στο μεγάλο παιχνίδι με την Γαλατασαράι για το Eurocup και ο Μαρκ Κάρτερ στέλνει μήνυμα… εκδίκησης, μέσω του Sportit, για την εμφάνιση της Ένωσης επί τουρκικού εδάφους.

Η… ξέφρενη πορεία της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα συνεχίζεται. Η Ένωση κατάφερε να υποτάξει και την Κηφισιά (54-78) μέσα στο Ζηρίνειο, με μια άκρως πειστική εμφάνιση. Για την ακρίβεια, μια από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις της ομάδας του Ντράγκαν Σάκοτα, η οποία είχε τον πλήρη έλεγχο από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Σε αυτό συνέβαλε -σε μεγάλο βαθμό- η άμυνα, καθώς κράτησε πολύ χαμηλά μια ομάδα που παίζει επιθετικό μπάσκετ. Ο Μαρκ Κάρτερ ήταν ένας εκ των παικτών που έβαλαν το… λιθαράκι τους στην επιτυχία της ομάδας τους, παρά το γεγονός πως οι αριθμοί δεν αποτύπωσαν τη συνολική προσφορά του εντός παρκέ.

Ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε στο Sportit για την -εύκολη, όπως εξελίχθηκε- επικράτηση της ομάδας του, τα στοιχεία τα οποία την έκαναν να είναι έτσι, ενώ έδωσε τον τόνο του για τα παιχνίδια που ακολουθούν, αρχής γενομένης από αυτό κόντρα στην Γαλατασαράι (25/11, 19:00) για το Eurocup στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Όλα ξεκίνησαν από την παρατήρηση πως η Ένωση είναι αήττητη στο φετινό πρωτάθλημα. «Αυτό σημαίνει πως κερδίζουμε κάποια παιχνίδια, ενώ είναι ακόμα αρχή στη φετινή σεζόν», ήταν το πρώτο σχόλιο του Αμερικανού, ο οποίος πρόσθεσε «Κόντρα στην Κηφισιά παίξαμε καλύτερα και στις δύο πλευρές του παρκέ, κάτι που το χρειαζόμασταν. Ήταν και για την Κηφισιά ένα σημαντικό παιχνίδι, όμως καταφέραμε να κερδίσουμε. Σχεδιάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και έτσι φιλοδοξούμε να παραμείνουμε για καιρό αήττητοι».

Κόντρα στην Κηφισιά η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα έκανε τα πράγματα πολύ εύκολα. Όλα αυτά σε μια αναμέτρηση που εκ πρώτης όψεως έμοιαζε -πολύ- δύσκολη. «Ξέρουμε τον τρόπο που παίζουμε ως ομάδα. Η Κηφισιά παίζει καλό μπάσκετ και πάντα στην έδρα της παίζει σκληρά. Δεν τα παρατούν ποτέ. Εμείς, όμως, εκτελούσαμε με καλά ποσοστά στην επίθεση, είχαμε τις έξτρα πάσες για να βάλουμε τα σουτ, ενώ στην άμυνα ήμασταν πολύ σκληροί».

Τα πράγματα βαίνουν καλώς για την ομάδα στα τελευταία παιχνίδια. Αήττητη στο πρωτάθλημα, τέσσερις διαδοχικές νίκες στο Eurocup και μια αίσθηση πως όλα θα πάνε καλά στη συνέχεια, κάτι για το οποίο ο Αμερικανός γκαρντ έχει την δική του εξήγηση. «Επικεντρωθήκαμε στο πώς θα κάνουμε πράγματα στην άμυνα. Αρχίσαμε να αποκτάμε αυτοπεποίθηση και να πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Η ικανότητα πάντα υπήρχε στην ΑΕΚ και αυτό που είχε σημασία ήταν να… δεθούμε. Περνάμε χρόνο όλοι μαζί και συνεχίζουμε να δείχνουμε καλό πρόσωπο».

Επόμενος αντίπαλος για τους «κιτρινόμαυρους» η Γαλατασαράι. Ο τρόπος με τον οποίο ηττήθηκαν στην Τουρκία (89-65) δεν ήταν και ο καλύτερος και το παιχνίδι του ΟΑΚΑ δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για εκδίκηση στην ομάδα, «Φυσικά και θέλουμε εκδίκηση», ήταν το πρώτο σχόλιό του, συμπληρώνοντας πως «είναι πολύ καλή ομάδα η Γαλατασαράι, οπότε πρέπει να παίξουμε καλύτερα στο ΟΑΚΑ. Δίχως αμφιβολία πρέπει να τους ξεπληρώσουμε το παιχνίδι του πρώτου γύρου».

Η συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Ένωσης, πάντως, περιλαμβάνει δύσκολα παιχνίδια και για το πρωτάθλημα. Άρης και Ολυμπιακός είναι προ των πυλών, όμως ο έμπειρος άσος δεν δείχνει να βιάζεται και πολύ «Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο. Παίζουμε στην έδρα μας κόντρα στον Άρη, όμως, δεν βιαζόμαστε. Το επόμενο παιχνίδι μας είναι την Τετάρτη και στρέφουμε εκεί την προσοχή μας. Θα επικεντρωθούμε στον Άρη όταν έρθει η ώρα».

Στα δύο τελευταία παιχνίδια της ΑΕΚ ο κόσμος τραγουδά το σύνθημα «Πρωτάθλημα θα πάρουμε κι όλους θα τους τρελάνουμε», κάτι το οποίο δείχνει την λαχτάρα του κόσμου για την φετινή σεζόν. «Είναι αυτό για το οποίο παίζουμε. Είμαστε σε πολύ καλή μοίρα στο πρωτάθλημα και τα πηγαίνουμε καλά. Στην τελική, αυτός είναι ο στόχος μας! Κοιτάμε κάθε παιχνίδι την φορά, κάθε δεκάλεπτο την φορά ώστε να τα καταφέρουμε στο τέλος».

Όσο για το τι υπόσχεται ενόψει συνέχειας; «Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί και θα παίζουμε σκληρά. Θέλουμε την υποστήριξη του κόσμου και ένα γήπεδο γεμάτο. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς αυτό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X