Επιστροφή στην κανονικότητα (VIDEO)

Επιστροφή στην κανονικότητα (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο αποψινός αντίπαλος της ΑΕΚ είναι νέος στα κοινά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μια ομάδα που μπήκε απρόσμενα στον χάρτη, ανέβηκε με άλματα τις κατηγορίες και πέτυχε να θεωρείται πλέον ως υπολογίσιμη δύναμη. Βέβαια, οι αναμετρήσεις της Ενωσης με τον Αστέρα Τρίπολης δεν θα μπορούσαν ποτέ να θεωρούνται μεγάλες. Ακόμα και σε κακές περιόδους της, η ΑΕΚ κατάφερνε να κερδίζει. Ετσι, σε σύνολο έξι αναμετρήσεων για το πρωτάθλημα η ΑΕΚ μετρά τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία και μία ήττα. Αλλά για να συμβούν αυτά, υπήρξαν κοσμοϊστορικά γεγονότα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ράφικ Τζεμπούρ, που έχει σκοράρει σε τρεις διαφορετικές συναντήσεις.
Η αρχή έγινε την περίοδο 2007-08. Υπό κανονικές συνθήκες, εκείνο το ματς θα ήταν φιέστα για την απονομή του πρωταθλήματος στην ΑΕΚ. Ας όψεται όμως η πειραιώτικη λεβεντιά, που κέρδισε το πρωτάθλημα στα χαρτιά. Οι Ενωσίτες αντιμετώπισαν και πάλι το ματς ως φιέστα. Αποθέωσαν τον Ριβάλντο, τον Ακη Ζήκο που σε εκείνο το ματς αποφάσισε να ολοκληρώσει την καριέρα του, αποθέωσαν την ομάδα που είχε αναδειχθεί πρώτη εντός γηπέδων. Για την ιστορία, η Ενωση νίκησε με 2-0 χάρη σε γκολ των Ριβάλντο και Μπλάνκο.
Ένα χρόνο μετά, το ματς με τον Αστέρα σηματοδοτεί εξελίξεις. Ο τελών υπό παραίτηση Νικολαϊδης, αποφασίζει να επισπεύσει την αποχώρηση του από τον προεδρικό θώκο, εκνευρισμένος από τις αποδοκιμασίες φίλων της ΑΕΚ σε γκολ της ομάδας. Ηταν ένα ματς γκραν γκινιόλ, όπου ο Αστέρας προηγήθηκε με φάουλ του Μαρσελάο και η Ενωση ανέτρεψε το ματς από το 90’ και έπειτα. Πρώτα ο Μαϊστόροβιτς ισοφάρισε – και πανηγύρισε έξαλλα, εξ ου και οι αποδοκιμασίες – και πήρε τη νίκη με απίστευτο ψαλιδάκι του Τζεμπούρ!
Ο Αλγερινός παικταράς, που σήμερα επιστρέφει σε αποστολή έπειτα από καιρό, χτύπησε και στο 2-0 της επόμενης σεζόν. Εκείνος άνοιξε το σκορ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Καφές σφράγισε τη νίκη στο φινάλε. Εντυπωσιακό παιχνίδι, με διαιτητή όπως και απόψε, τον Κουκουλάκη. Στην ΑΕΚ είχαν τρελαθεί από τον μη καταλογισμό τριών πέναλτι. Ο Αστέρας προηγήθηκε με 2-0 (σκόρερ οι Αράς και Φορτούνης), η ΑΕΚ βρήκε τη δύναμη να ισοφαρίσει με (ποιον άλλον) Τζεμπούρ και Σκόκο.
Εύκολη επικράτηση με 2-0 με γκολ των Λυμπερόπουλου και Λεονάρντο τον Νοέμβριο του 2011. Τελευταία αναμέτρηση με γηπεδούχο την ΑΕΚ σε επίπεδο Α’ Εθνικής, στην πρεμιέρα της εφιαλτικής σεζόν 2012-13. Τότε που οι ελπίδες πως η ΑΕΚ θα σταθεί στα πόδια της διαλύθηκαν από την αρχή. Ο Αστέρας κατάφερε να νικήσει με 1-0 μέσα στο ΟΑΚΑ, δίχως να είναι καλύτερος και έδειξε από την αρχή πόσο δύσκολα θα ήταν τα πράγματα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X