Με Χέρστον και Κάρτερ προς τη σωστή κατεύθυνση

Με Χέρστον και Κάρτερ προς τη σωστή κατεύθυνση
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε μια ευρωπαϊκή ομάδα οι επιλογές των Αμερικανών στο ρόστερ παίζουν μεγάλο ρόλο. Είναι οι παίκτες που πρέπει να τα αξίζουν τα λεφτά τους περισσότερο από τους υπόλοιπους, είναι οι παίκτες που μεγάλο μέρος του μπάτζετ δαπανάται για χάρη τους και φυσικά γι’ αυτούς τους λόγους καλούνται να κάνουν τη διαφορά. Η ΑΕΚ δεν πήρε αυτό που ήθελε από τους σέντερ που δοκίμασε (Όρτον, Ανοσίκε), ενώ έκανε υπομονή και δικαιώνεται στην περίπτωση του πλέι μέικερ (Γουόρεν).

Μαρκ Κάρτερ και Μαλίκ Χέρστον είναι οι “ασφαλείς” περιπτώσεις στην τετράδα των Αμερικανών. Παίκτες δοκιμασμένοι, με δεδομένη ποιότητα που περιβάλλονται από απόλυτη εμπιστοσύνη. Παρόλα αυτά, το ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν ιδανικό και για τους δύο, αλλά πλέον είναι φανερό πως βρίσκουν ρυθμό και αγώνα με τον αγώνα δείχνουν στοιχεία του καλού τους εαυτού. Για τον Κάρτερ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχασε το τελευταίο δεκαήμερο της προετοιμασίας λόγω κατάγματος σε δάχτυλο του ποδιού. Πάνω που έβρισκε ρυθμό μέσω των φιλικών αγώνων, προέκυψε ο τραυματισμός και έμεινε πίσω.

Το πρόβλημα ανήκει στο παρελθόν και ο Κάρτερ είναι κοντά στο ανταγωνιστικό επίπεδο που τον είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια σε ΠΑΟΚ και Πανιώνιο. Εναντίον της Χάποελ βοήθησε πάρα πολύ αμυντικά, εγκλωβίζοντας τον Τζάνινγκ στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ήταν σημαντικός και για το επιθετικό τρανζίσιον. Έβγαλε ενέργεια, πάθος και τελείωσε τον αγώνα με 11 πόντους.

Ο Χέρστον χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής στα νέα δεδομένα φέτος. Είχε πολλούς καινούργιους συμπαίκτες δίπλα του και η έλλειψη χημείας του συνόλου τον επηρέασε. Σταδιακά η ομάδα βρίσκει ομοιογένεια, εκείνος τη “φόρμα” του και δείχνει ξανά πως είναι σε θέση να ηγηθεί. Ενάντια στους Ισραηλινούς συνέβαλλε σε μεγάλο βαθμό στην ανατροπή με 14 πόντους και 3/4 τρίποντα σε καθοριστικά σημεία.

Μέσα από το enwsi.gr το αναφέρουμε συχνά, ίσως να γινόμαστε κουραστικοί, αλλά είναι η αλήθεια. Η ΑΕΚ έχει ποιότητα και εμπειρία, αλλά η υπομονή για να “δέσει” είναι απαραίτητη στο ξεκίνημα, όπως και η διορθωτική κίνηση στο “5”. Όλα θα γίνουν!

Κι αν κοιτάξουμε γύρω μας βλέπουμε ότι από τους παραδοσιακούς αντιπάλους της ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός παραμένουν ασύνδετοι. Ο ΠΑΟΚ έχει 7 ήττες σε 8 ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη! Μόνο ο Άρης ξεκίνησε δυναμικά, κι αυτό επειδή απέκτησε τους Γουότερς και Χάγκινς που ήταν συμπαίκτες στον Κολοσσό και γνωρίζονται άριστα, ενώ του “βγήκαν” άμεσα και οι περιπτώσεις Γουάιτ, ΜακΝιλ.

Η ΑΕΚ βελτιώνεται και προχωρά προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι αήττητη στο πρωτάθλημα, διεκδικεί πρόκριση στους “32” του Eurocup σε όμιλο – ροντέο και στις επόμενες 40 μέρες έχει να δώσει σημαντικά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το σύνολο του Ντράγκαν Σάκοτα αποκτά συνοχή και με την ώθηση του κόσμου -έστω αυτών των 3.500 που πηγαίνουν στο ΟΑΚΑ- θα προσφέρει κι άλλες όμορφες στιγμές. Άλλωστε είναι μόνο η αρχή…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X