«Με τα ματς στην Ευρώπη θα δέσουμε πιο γρήγορα»

Παπαντωνίου: «Δεν είμαστε στο 100%»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επτά χρόνια, 10 μήνες και 13 ημέρες. Xρονικό διάστημα μεγάλο, ποσοτικά ανακόλουθο με το όνομα, την ιστορία και το μέγεθος της ΑΕΚ. Ωστόσο, πέρασε και μαζί με αυτό πέρασε και η περίοδος… περισυλλογής στην «Ενωση». Το ΟΑΚΑ, στην κιτρινόμαυρη εκδοχή, φορά τα.. γιορτινά του και υποδέχεται την ρωσική Κράσνι από το μακρινό Βόλγκογκραντ προκειμένου να σηματοδοτηθεί η επιστροφή της «Βασίλισσας» στην Ευρώπη.

Το κλίμα, όντως, θα ‘ναι γιορτινό. Ο Νώντας Παπαντωνίου, άλλωστε, μιλώντας στο SDNA έκανε λόγο για «γιορτή», την οποία οι παίκτες της ΑΕΚ θέλουν να απολαύσουν παρέα με τον κόσμο τους.

«Η κατάσταση, από πέρσι, με τον ερχομό του κυρίου Αγγελόπουλου και, έπειτα, του κυρίου Σάκοτα άλλαξε ολοκληρωτικά. Στην ΑΕΚ πλέον έχει δημιουργηθεί κάτι πάρα πολύ καλό και ο κόσμος το νιώθει» ανέφερε αρχικά ο 25χρονος γκαρντ πριν εστιάσει στην πρεμιέρα του Eurocup:

«Για όλους μας, είναι μεγάλη πρόκληση η επιστροφή της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία το αυριανό παιχνίδι και θέλουμε να το χαρούμε, μαζί με τον κόσμο μας. Το Eurocup θέλουμε να το βλέπουμε σαν γιορτή, τεστάροντας παράλληλα τις δυνάμεις μας σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο». 

Οι άλλες δύο ελληνικές ομάδες του Eurocup, o Aρης και ο ΠΑΟΚ, βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο δρόμο της ΑΕΚ και ο Παπαντωνίου με τους συμπαίκτες του πήραν μια πρώτη εικόνα από τις ομάδες που θα ανταγωνιστούν για μία θέση στην τετράδα:«Ο στόχος μας για το πρωτάθλημα είναι να μπούμε στην τετράδα. Αγωνιστήκαμε ήδη με τους δύο κύριους αντιπάλους μας. Ωστόσο, είχαν ιδιαιτερότητες. Το παιχνίδι με τον Αρη ήταν νοκ άουτ, ενώ αυτό με τον ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη επίσημη αναμέτρηση στην έδρα μας. Το θετικό είναι πως στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δείξαμε πως είμαστε σε θέση να διορθώσουμε τα λάθη μας, καθώς ήμασταν βελτιωμένοι συγκριτικά με τον αγώνα του Κυπέλλου. Νιώθω πως έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε καλό ρυθμό και παιχνίδι με το παιχνίδι θα γινόμαστε ακόμη καλύτεροι». 

Πώς, αλλιώς, θα ωφελήσει την ΑΕΚ η Ευρώπη: «Στο να δεθούμε θα βοηθήσει, εν μέρει, και η Ευρώπη, αφού με τα συνεχόμενα ματς Τετάρτη-Κυριακή θα είναι πιο εύκολο να βρούμε ο ένας τον άλλον». 

Η ΑΕΚ προσθέτει κομμάτια στο παζλ της, διορθώνει ατέλειες, τα… βάζει με παθογένειες, αντέχει στους τραυματισμούς. Υπάρχουν κρυφοί πόθοι στο μυαλό των «κιτρινόμαυρων»; «Θέλουμε να πάμε ταπεινά στη σεζόν, χωρίς μεγάλα λόγια. Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας να βελτιώνεται η εικόνα μας σε κάθε παιχνίδι, να βγάζουμε κάτι καινουργία σε κάθε αγώνα. Ασφαλώς βασικός μας στόχος είναι και να κάνουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο». 

Κι αν ο κόσμος βρεθεί στο πλευρό της ΑΕΚ, τότε αμέσως… ενεργοποιείται ο επόμενος, αγωνιστικός στόχος: «Αγωνιστικά, είναι προφανές πως θέλουμε να κοντράρουμε όλα τα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Γι’ αυτό άλλωστε έγιναν σπουδαίες κινήσεις το καλοκαίρι, ήρθαν παίκτες κορυφαίου επιπέδου, έμεινε ο Χέρστον και γενικότερα η ομάδα δυνάμωσε αρκετά. Θέλουμε να μην περάσει κανείς από την έδρα μας». 

Με φύση αμυντική, γεμάτος πάθος για κάθε κατοχή και σε μία θέση που η ΑΕΚ έχει λύσεις, ο Νώντας Παπαντωνίου γνωρίζει το ρόλο του: «Ρόλος κάθε παίκτη είναι να βοηθά την ομάδα με όποιον τρόπο κι αν του ζητηθεί. Προσωπικά, ξεκινώ πάντα από την άμυνα, γιατί από αυτή βρίσκω ρυθμό. Στόχος μου είναι να οργανώνω σωστά το παιχνίδι, να συνεισφέρω στον έλεγχο του ρυθμού και να σταματώ όποιον αντίπαλο βρίσκεται σε καλή ημέρα. Ωστόσο, στην ομάδα υπάρχουν πολλοί παίκτες που είναι πάρα πολύ αξιόλογοι και ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Γι’ αυτό είμαστε μεγάλη ομάδα και θα κάνουμε ο,τι μπορούμε για να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».  

Πηγή: sdna

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X