Η ΑΕΚ και το ΝΒΑ

Η ΑΕΚ και το ΝΒΑ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το σημαντικό ήταν να έρθει η νίκη. Να επιστρέψει η κανονικότητα, να φύγει η πίεση πάνω από την ομάδα. Και από αυτήν την άποψη, η νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία από κάθε επικράτηση επί μιας ομάδας που μέχρι πέρυσι βρισκόταν ψηλότερα. Αλλά είναι μόνο η αρχή. Καλή και σημαντική, ειδικά από τη στιγμή που υπήρξε και αυτή η προίκα των 12 πόντων που θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στη συνέχεια της σεζόν και θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη.
Ο Λουκάς έδειξε πως ήρθε για να γίνει ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Ενας εκ των πλέον ταλαντούχων Ευρωπαίων σέντερ, με απίστευτο ρεπερτόριο στην επίθεση, είναι απελευθερωμένος και ξέρει πόσα περιμένει η ομάδα από αυτόν και πόσα μπορεί να κάνει. Κάθε ματς θα είναι καλύτερος, γιατί πολύ απλά είναι παίκτης με ποιότητα. Και σύντομα δεν θα είναι μόνος, αλλά θα έχει συμπαραστάτες που τώρα για διάφορους λόγους είναι εκτός ομάδας.
Αυτά είναι φυσιολογικά. Και αν δεν είχαν υπάρξει οι παλαβομάρες που γράφτηκαν από την Τετάρτη και έπειτα, ίσως και να μην είχαν τόση σημασία. Αλλά για σκεφτείτε λιγάκι. Αναλογιστείτε πως μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών, αυτή η ελλιππής ΑΕΚ του Σάκοτα, κατάφερε να παίξει με δύο ομάδες που είναι ανταγωνιστικές προς αυτήν και την είχαν περάσει πέρυσι και κατάφερε να της φέρει στα μέτρα της.
Σκεφτείτε πως όσοι έκραξαν τον «παρωχημένο» Σάκοτα δεν μέτρησαν προφανώς πως στα δύο αυτά ματς, η ΑΕΚ δέχτηκε συνολικά 117 πόντους. Δηλαδή 58 πόντους ανά παιχνίδι. Και δίχως μάλιστα τους δύο καλύτερους αμυντικούς της, τον Κάρτερ και τον Κατσίβελη, που αν ήταν παρόντες είναι αμφίβολο αν θα υπήρχαν αυτά τα καλάθια (ειδικά από τον Βασιλειάδη χθες).
Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που τώρα δημιουργείται. Δεν ξέρω πόση υπομονή θα δείξει ο Σάκοτα με τον Γουόρεν και σίγουρα θα πρέπει να κριθεί παρόντων των Κάρτερ και Κατσίβελη. Δεν ξέρω καν αν ο Ανοσίκε είναι ο σέντερ που θέλει η ομάδα. Αλλά είμαι βέβαιος, πως υπάρχει χρόνος και βούληση για να διορθωθεί κάθε αδυναμία. Τα πράγματα θα διορθωθούν και η ΑΕΚ θα βρει τον δρόμο της.
Οσοι δεν μπορούν να περιμένουν, όσοι πιστεύουν πως τα πράγματα θα αλλάξουν μαγικά από τη μία μέρα στην άλλη, προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Εδώ υπάρχει ένας «πόλεμος» που μόλις ξεκίνησε. Για θέαμα μπορούν να απευθυνθούν στο ΝΒΑ που αρχίζει σε λίγες ημέρες και να φωνάζουν ντιφένς. Εδώ χρειάζεται «μάχη», συμπαράσταση, ενότητα.
Αλλά αυτό που χρειάζεται είναι στήριξη. Δεν κρίνω και δεν μπαίνω στη διαδικασία για τη διαμαρτυρία προς την κάρτα φιλάθλου. Είναι θέμα σοβαρό και δεν μπορεί να αναλυθεί μέσα σε λίγες γραμμές. Η συμπαράσταση του κόσμου ήταν σημαντική και συνέβαλε σημαντικά στη διαδικασία του ματς. Αλλά το θέμα είναι να κατανοήσουν άπαντες, πως η ΑΕΚ είναι μέγεθος που δεν μπορεί να αγωνίζεται μπροστά σε 3.000 θεατές, όσο εκδηλωτικοί και αν είναι.
Αντιλαμβάνομαι, συνέβη και σε εμένα, πως το μπάσκετ έφυγε από την καθημερινότητα του κάθε Ενωσίτη τα τελευταία χρόνια. Ευτελίστηκε, απαξιώθηκε, έχασε τη σημασία του. Αλλά αφ’ υψηλού κριτική και ανάθεμα σε πρόσωπα και πράγματα, με λιγότερα από 1000 διαρκείας δεν συνάδει. Η ΑΕΚ κάνει μια προσπάθεια, ο Αγγελόπουλος έχει ρίξει αρκετά χρήματα, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι κάθε παιχνίδι να κερδίζει έστω και έναν περισσότερο θεατή. Μόνο τότε η ΑΕΚ θα μπορεί να σταθεί ως ίσος προς ίσο, απέναντι σε κάθε αντίπαλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X