Ανατροπή με τσαμπουκά

Ανατροπή με τσαμπουκά
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μερικές φορές δεν αρκεί η ποιότητα. Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του ματς, ξεχείλιζε από ποιότητα και έπαιζε όπως η γάτα με το ποντίκι τη Βέροια, αλλά απαιτήθηκε η γκολάρα του Μπαρμπόσα στο τελευταίο λεπτό για να πάρει τη νίκη στην Ημαθία. Μια νίκη που δικαιούταν απόλυτα η ΑΕΚ, έστω και αν έκανε τα εύκολα δύσκολα και χρειάστηκε να ανατρέψει στο δεύτερο ημίχρονο το ματς με τον Μπουνανότε και τον Πορτογάλο.

Ο Δέλλας ξεκίνησε αυτή τη φορά με το κλασικό 4-2-3-1 και έβαλε στην ίδια 11άδα Μπουονανότε, Βάργκας και Μάνταλο. Η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο επιχειρώντας να κυριαρχήσει και να αναλάβει τα ηνία του αγώνα. Ηταν φανερό πως περίσσευε ποιότητα μεσοεπιθετικά, αλλά κάτι έλειπε από την Ενωση. Η ομάδα ήταν και πάλι πολύ σοφτ, οι παίκτες του Δέλλα δεν έμπαιναν με δύναμη στις διεκδικήσεις και έχαναν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες.

Αν συνυπολογιστεί πως ο Αρετόπουλος άφησε αρκετές σκληρές φάσεις και φάουλ που γίνονταν σε μαρκαρίσματα των γηπεδούχων, τότε το πρόβλημα ήταν μεγάλο. Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο, αλλά περιοριζόταν σε φλύαρη κυριαρχία. Ο Αραβίδης ήταν απομονωμένος ανάμεσα στους αμυντικούς της Βέροιας. Ο Μπουονανότε μπορούσε να αποδώσει καλύτερα στον άξονα, αλλά δεν υπήρχε «χημεία» μεταξύ των τριών δεκαριών της Ενωσης στο γήπεδο.

Κάπως έτσι έγινε η ζημιά. Ο Μπουονανότε έχασε τη μπάλα – με ξεκάθαρο φάουλ στο πρώτο μαρκάρισμα – στη μεσαία γραμμή, έπειτα με παιδική αντίδραση δεν έκοψε τον αντίπαλο του και η άμυνα πιάστηκε κοιμώμενη αφήνοντας τον Νέτο να σκοράρει. Η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ και ως το φινάλε του ημιχρόνου, δεν είχε απάντηση με εξαίρεση ένα σουτ του «μικρού μάγου» που έβγαλε δύσκολα ο Καντιμοίρης.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Δέλλας έβαλε τον Αραβίδη στο αριστερό άκρο με τον Βάργκας στην κορυφή, τον Μάνταλο δεξιά και τον Μπουονανότε δεκάρι. Η αντίδραση ήταν άμεση. Στην πρώτη επίθεση της, η ΑΕΚ έφτασε στην ισοφάριση με τον Μπουονανότε, που με μονοκόμματο βολέ με το δεξί νίκησε τον Καντιμοίρη έπειτα από φάση διαρκείας.

Ωστόσο, η ΑΕΚ δεν εκμεταλλεύθηκε το μομέντουμ και δεν στρίμωξε τη Βέροια στα καρέ της. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να μπαίνουν πιο δυνατά στις μονομαχίες και κατάφεραν να αποφορτίσουν την εστία τους από πίεση. Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Δέλλας έριξε στο ματς τον Πλατέλλα αντί του – «κιτρινισμένου» και άρα επίφοβου – Σιμόες, φέρνοντας τον Μάνταλο δίπλα στον Γιόχανσον και τον Μπουονανότε σε επιτελικό ρόλο.

Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία, είχε τον έλεγχο, αλλά δυσκολευόταν να δημιουργήσει ευκαιρίες στη διπλή ζώνη άμυνας της Βέροιας. Η πιο μεγάλη στιγμή ήρθε από λάθος του Γιαννούλη, που έστρωσε τη μπάλα στον Βάργκας απέναντι στον Καντιμοίρη, αλλά ο Βενεζουελάνος σημάδεψε τα πουλιά. Ο Δέλλας έκανε και δεύτερη κίνηση με τον Κρισάντους, ώστε να τονώσει την αναιμική επίθεση του.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Δέλλας τα έπαιξε όλα για όλα. Μετέτρεψε τον σχηματισμό σε 4-4-2, με τον Γιόχανσον δεύτερο στόπερ δίπλα στον Λαμπρόπουλο, τους Μάνταλο και Βάργκας κεντρικά χαφ, με τους Πλατέλλα, Μπαρμπόσα στα δύο άκρα και τους Κρισάντους, Αραβίδη επιθετικό δίδυμο. Και τη λύτρωση έδωσε στο 90’ ο τεράστιος Μπαρμπόσα με μαγική εκτέλεση φάουλ, που έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Καντιμοίρη και έδωσε στην ΑΕΚ τη μεγάλη νίκη.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Τ. Δέλλας, 4-2-3-1): Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος (80’ Μπαρμπόσα), Γιόχανσον, Σιμόες (65’ Πλατέλλας), Μπουονανότε (75’ Κρισάντους), Βάργκας, Μάνταλος, Αραβίδης

Βέροια (Γ. Γεωργιάδης, 4-2-3-1): Καντιμοίρης, Μαλόν, Γιαννούλης, Πούγγουρας, Μαραγκός, Βεργώνης, Σιόντης, Νέτο (88’ Γεωργιάδης), Μερεμπασβίλι (77’ Μαγέφσκι), Αμπντούν (71’ Κόλα), Ναζλίδης

Ο διαιτητής Αρετόπουλος έδωσε κίτρινη κάρτα στους Σιμόες (51’), Βάργκας (87’), Μπαρμπόσα (90’+), Μπαρόχα (90’+), Πούγγουρα (28’), Σιόντη (38’), Ναζλίδη (90’+)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X