«Ωριμος ο Σκουλίδας»

«Ωριμος ο Σκουλίδας»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για τον Διονύση Σκουλίδα που απάντησε αρνητικά στην πρόταση της ΑΕΚ και προτίμησε να μείνει στο Περιστέρι και στην Β’ εθνική, μίλησε ο προπονητής του Κώστας Παπαμάρκος.

Ο προπονητής της ομάδας του Περιστερίου, Κώστας Παπαμάρκος, μίλησε στο Eurohoops.net για το θέμα των τελευταίων ημερών, που δεν είναι άλλο από την πιθανή αδυναμία του ΚΑΟ Δράμας να συμμετέχει στην Basket League, γεγονός που “ανεβάζει” στην Α1 το Λαύριο, αλλά και την ομάδα των Δυτικών Προαστίων στην Α2.

Αναλυτικά:

Το Περιστέρι έχει δημιουργήσει μια σχεδόν καινούργια ομάδα. Μιλήστε μας για το νέο ρόστερ.

Το Περιστέρι, ουσιαστικά, έχει δημιουργήσει μια τελείως καινούργια ομάδα, καθώς έχουν μείνει μόνο τρία παιδιά. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα νέο κορμό στην ομάδα, με ένα μείγμα παικτών, με τέσσερα έμπειρα παιδιά, τέσσερα παιδιά που είναι σε ηλικία 24-25 ετών, που έχουν προοπτικές, και άλλα πέντε παιδιά που συμπληρώνουν το ρόστερ και θεωρώ πως είναι έμπειρα για αυτή την κατηγορία. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει ένα μείγμα, που η χημεία του φαίνεται από τις πρώτες μέρες, όχι τόσο αγωνιστικά, αλλά κυρίως όσον αφορά την παρέα που έχουν κάνει τα παιδιά. Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά και πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα. Είναι πολύ φιλόδοξα παιδιά και είχαν άγχος από την πρώτη μέρα που μπήκαν στο κλειστό, γιατί θέλουν να αποδείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται εδώ. Αυτό μέχρι στιγμής μας ήρθε λίγο μπούμερανγκ, αλλά νομίζω θα το κοντρολάρουμε.

Το ζήτημα των ημερών είναι, προφανώς, το σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί τελικά ο ΚΑΟΔ, επομένως το Λαύριο αλλά και το Περιστέρι. Εσείς θέλετε να ανεβείτε με αυτόν τον τρόπο; Και αν ναι, είστε έτοιμοι;

Όντως τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια μικρή αναστάτωση με το ζήτημα της κατηγορίας και μας έχει αποσυντονίσει. Σε κάθε περίπτωση, όμως, μιλάμε για το Περιστέρι, το οποίο έχει πληρώσει ακριβά το τίμημα να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Θεωρώ πως ο δρόμος του Περιστερίου είναι αυτός, όπως και αν γίνει. Τονίζω, πάντως, πως υπάρχουν βαθμολογικά κριτήρια και η ομάδα πέρυσι έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να κατακτήσει τελικά την τέταρτη θέση, η οποία πιθανώς να οδηγήσει στην Α2. Δεν θα σας απαντήσω περισσότερα, γιατί δεν είναι απόφαση προπονητή, αλλά ολόκληρης της ομάδας. Αργά ή γρήγορα το Περιστέρι δεν θα είναι στην Α2, αλλά στην Α1. Αυτή είναι η απόφαση των ανθρώπων που διοικούν την ομάδα. Εμείς ετοιμαζόμαστε ήδη καθημερινά για οποιαδήποτε πρόκληση.

Επομένως, αν πάρουμε ως δεδομένη την συμμετοχή σας στη Β’ Εθνική, ο στόχος της ομάδας είναι η άνοδος;

Με αυτά τα δεδομένα, έχει φτιαχτεί μια ομάδα με ξεκάθαρο στόχο την άνοδο. Και για αυτό θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Από εκεί και πέρα το αν και πως θα ανέβει τελικά δεν το ξέρω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε μαζευτεί για ακριβώς αυτό τον λόγο.

Ανάμεσά σας έχετε και έναν Πρωταθλητή Ευρώπης, ο οποίος, μάλιστα, αρνήθηκε μια πρόταση της ΑΕΚ. Πώς κρίνετε την απόφασή του και ποιες είναι οι προσδοκίες σας;

Εγώ με τον Διονύση δούλεψα ένα χρόνο. Είναι ένα παιδί που είναι πάρα πολύ φιλόδοξο. Και όλο αυτό το πράγμα το πιστοποιεί καθημερινά. Δεν σκέφτεται μόνο τα αποτελέσματα, αλλά τη διαδικασία για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θεωρώ την απόφασή του, πάρα πολύ ώριμη για την ηλικία του. Δεν άκουσε τις “σειρήνες”. Τα περισσότερα παιδιά αν τους κάνει πρόταση η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός δεν το σκέφτονται και πολύ. Ο Διονύσης, όμως, σκέφτηκε λίγο πιο ώριμα. Αυτή η ομάδα του έδωσε την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η ομάδα τον πιστεύει και περιμένει πράγματα από αυτόν. Πιστεύω πως αν συνεχίσει να σκέφτεται τόσο ώριμα, το μέλλον του ανήκει.

Τα οικονομικά της χώρας μας πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Πώς μπορεί να σας επηρεάσει αυτό;

Έχω τεράστια εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, που είναι στη διοίκηση αυτή τη στιγμή. Έχουν γνώμονα για κάθε απόφασή τους τις οικονομικές δυνατότητές μας και μια προοπτική ετών. Ο βασικός κορμός που έχει δημιουργηθεί είναι για τουλάχιστον δύο χρόνια, όλες οι συμφωνίες των παιδιών. Και αυτό δείχνει όραμα. Και προφανώς για να έχεις όραμα πρέπει να γνωρίζεις τι δυνατότητες έχεις.

Οι Περιστεριώτες πάντα ήταν κοντά στην ομάδα. Φέτος για ποιον λόγο θα τους ζητούσατε να έρθουν στο γήπεδο;

Ο κόσμος του Περιστερίου, από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα, πίστεψα ότι είναι το μεγαλύτερο “στοίχημα” που έχει αυτή η ομάδα. Είναι μπασκετικός κόσμος, είναι δύσκολος κόσμος και αγαπάει πάρα πολύ την ομάδα. Πιστεύω πως ένας τρόπος υπάρχει για να έρθεις στο γήπεδο: η ομάδα να παίξει καλό μπάσκετ και να κατακτά νίκες. Πρέπει η ομάδα να αποκτήσει ξανά αυτό το μπασκετικό DNA που διέθετε, καθώς για να την κερδίσεις χρειαζόταν να “χύσεις” αίμα. Εύχομαι πως από τα πρώτα ματς θα έχουμε τους φιλάθλους κοντά μας. Έχουμε ένα πρόβλημα με το γήπεδο, που φιλοδοξώ πως θα έχει λυθεί και θα καταφέρουμε να παίξουμε στη φυσική έδρα μας. Εύχομαι και ταυτόχρονα υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X