Τριάρα με «μάγο» και «κανόνι»

Τριάρα με «μάγο» και «κανόνι»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ζητούμενο για την ΑΕΚ στο φιλικό με τον Παναιτωλικό δεν ήταν μόνο η νίκη, αλλά η πειστική εμφάνιση με επιθετικές λύσεις και συμπαγή άμυνα. Οι «κιτρινόμαυροι» τα έκαναν όλα: επικράτησαν με 3-0 μιας ομάδας που πριν μία εβδομάδα είχε νικήσει στην Τρίπολη, έβγαλε λύσεις επιθετικά με τον σούπερ Μπουονανότε και τον εξαιρετικό Κρισάντους, δέχτηκε ελάχιστες φάσεις στην άμυνα της, είδε να μπαίνουν ξανά στο γήπεδο οι Μάνταλος και Κορδέρο. Όλα εξαιρετικά, κόντρα στο κλίμα απαξίωσης των τελευταίων ημερών.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο γήπεδο και έγινε από νωρίς «αφεντικό» της αναμέτρησης. Οι «κιτρινόμαυροι» κυριάρχησαν επί μιας ομάδας που πριν μία εβδομάδα είχε πάρει διπλό μέσα στην Τρίπολη επί του Αστέρα (μόνο μία αλλαγή στο αρχικό σχήμα). Με κινητήριο μοχλό τον σούπερ Μπουονανότε, ο οποίος τελικά πήρε θέση επιτελικού χαφ και οργάνωνε με μαεστρία το παιχνίδι της ΑΕΚ. Εξαιρετικά αγγίγματα, φοβερή τεχνική κατάρτιση, ταλαιπώρησε πολύ την άμυνα του Παναιτωλικού, η οποία αναγκάστηκε να καταφύγει σε σκληρό παιχνίδι για να τον ανακόψει.
Αυτός που «έκλεψε» τα θετικά σχόλια όλων ήταν ο Μακόλεϊ Κρισάντους. Επέστρεψε στην κορυφή της «κιτρινόμαυρης» επίθεσης και επιβεβαίωσε την εικόνα που έδειχνε σε όλη την προετοιμασία. Ο Νιγηριανός ήταν πολύ κινητικός, έδωσε οντότητα στη γραμμή κρούσης της ΑΕΚ. Κυνήγησε μπάλες, δεν σταμάτησε να πρεσάρει ψηλά και βέβαια ήταν εκείνος που κέρδισε το πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Μπουονανότε, ενώ σκόραρε με προβολή έπειτα από προσπάθεια του Ανάκογλου.

Η ΑΕΚ είχε ισορροπία στο παιχνίδι της, αν και ο Σιμόες είχε κάποια ζητήματα στη μεσαία γραμμή με τον Βιγιαφάνες. Η Ενωση δέχθηκε επί της ουσίας 1-2 φάσεις σε όλο το ημίχρονο, αν και όποτε απαιτήθηκε ο Ανέστης ήταν εξαιρετικός και κάλυπτε με ασφάλεια την εστία του. Η άμυνα της ΑΕΚ δεν δέχθηκε ιδιαίτερη πίεση, ενώ επιθετικά δημιουργούσε φάσεις υπό τη μπαγκέτα του «μικρού μάγου» και την εξαιρετική παρουσία του Ανάκογλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός προσπάθησε να πιέσει και να βελτιώσει την εικόνα του, αλλά η ΑΕΚ ήταν και πάλι καλύτερη. Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να ελέγχουν το ματς, είχαν εξαιρετική κυκλοφορία και συμπαγή αμυντική λειτουργία. Ωστόσο, όταν με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Δέλλας άρχισε να φρεσκάρει την ομάδα, ήταν μοιραίο να πέσει ο ρυθμός. Η πιο σημαντική από αυτές τις κινήσεις αφορούσε τη χρησιμοποίηση του Σοϊλέδη μαζί με τον Ντίντακ στα αριστερά, με τον Ισπανό να ξεκινά ως μπακ.

Με τον Μάνταλο να επιστρέφει έπειτα από έξι ολόκληρους μήνες, αλλά και τον Μιγκέλ Κορδέρο να παίρνει ξανά χρόνο συμμετοχής, η ΑΕΚ συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στο ματς. Και δικαιώθηκε στο φινάλε, με το γκολ (πρώτο με τη φανέλα της Ενωσης) του Βασιλαντωνόπουλου, έπειτα από γύρισμα του Μάνταλου. Η ΑΕΚ νίκησε με 3-0 και πήρε πολύ θετικό βαθμό για την ετοιμότητα και τις λύσεις που έχει για τη συνέχεια της σεζόν.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Τ. Δέλλας, 4-2-3-1): Ανέστης (60’ Βούρας), Γκάλο (60’ Σοϊλέδης), Ντιντακ (69’ Πεταυράκης), Αρθο (65’ Κολοβέτσιος), Λαμπρόπουλος, Γιοχανσον (60’ Ανδρεόπουλος), Σιμοες (69’ Φαγε), Μπουονανοτε (74’ Μάνταλος), Ανάκογλου (74’ Κορδέρο), Μπαρμπόσα (60’ Βασιλαντωνόπουλος), Κρισάντους

Παναιτωλικός (Λ. Πόντες, 4-2-3-1): Στεφανάκος (46’ Κυριακίδης), Κουτρομάνος (46’ Μπεχαράνο), Κούσας (71΄Χαντάκιας), Παπάζογλου (86’ Ζαρκάδας), Μαρτίνεζ, Μάκος (71’ Παπουτσογιαννόπουλος), Μάρκος Πάουλο (46’ Ρουσκουσέδα), Ουάρντα (61΄Ρομέρο), Καπέλ (79’ Μίλιο), Μαρκόφσκι (71΄Βασιλείου), Βιγιαφάνες (71΄Καμαρά)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X