Η ΑΕΚ είναι ξανά «μεγάλη κυρία»

Η ΑΕΚ είναι ξανά «μεγάλη κυρία»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ÉÍÔÅÑ - ÁÅÊ(ÖÉËÉÊÏ)Πριν από λίγα χρόνια, όχι πολύ μακριά, η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη κυρία της Ελλάδας. Μέγεθος πολύ σημαντικό για το ευρωπαϊκό στερέωμα, ένα σύνολο που σέβονταν όλοι. Η νέα ΑΕΚ επιστρέφει και προκαλεί ξανά θαυμασμό για την εικόνα της. Μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση επί της κατόχου του Γιουρόπα Λιγκ, Σεβίλλης, η ΑΕΚ έδειξε σούπερ και απέναντι στη σπουδαία Ιντερ των μεταγραφών με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Η Ενωση έπαιξε ως ίση με τη μεγάλη αντίπαλο της και απέσπασε λευκή ισοπαλία στην Ανκόνα, δείχνοντας υψηλό βαθμό ετοιμότητας για τις επίσημες υποχρεώσεις της.

Η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο με τα χαρακτηριστικά μίας μεγάλης ομάδας που ξέρει τι θέλει και πως θα το πάρει. Ο Δέλλας παρέταξε την Ενωση με διάταξη 4-3-3, έχοντας ως κόφτη τον Γιόχανσον και τους Βάργκας και Μπαρμπόσα στις δύο πτέρυγες στο πλευρό του Αραβίδη. Η ΑΕΚ ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη στο αγωνιστικό της πλάνο, έκλεισε κάθε διάδρομο προς την εστία του Μπαρόχα και είναι χαρακτηριστικό πως σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο, υπήρξε μόνο ένα σουτ (και αυτό εκτός περιοχής, έπειτα από κόντρες) στην «κιτρινόμαυρη» εστία.

Η ΑΕΚ κατάφερε να ελέγξει πλήρως τον ρυθμό του ματς. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας, με ανάπτυξη τόσο από τον άξονα, όσο και από τα άκρα, κατάφερε να αποσυντονίσει τα ακριβοπληρωμένα αστέρια της Ιντερ (μόνο ο Κοντόγκμπια κοστίζει όσο όλο το ελληνικό…πρωτάθλημα). Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν σωστή λειτουργία, δεν άφηναν κενούς χώρους και με υπομονή έψαχναν τρόπο για να ασκήσουν πίεση στην ιταλική άμυνα και να προκαλέσουν το λάθος.

Δεν είναι τυχαίο πως υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις στις οποίες οι αμυντικοί της Ιντερ έκαναν το λάθος ή αναγκάζονταν να χρησιμοποιούν σκληρό παιχνίδι για να σταματήσουν τους παίκτες της ΑΕΚ. Σημαντικό πως όταν έβγαζε αντεπίθεση η Ενωση, αυτή εκδηλωνόταν πάντα με επιπλέον παίκτη που ερχόταν από πίσω, είτε αυτός ήταν ο Σιμόες, είτε ακόμα και ο Ντίντακ.

Συνολικά, η εικόνα της ΑΕΚ ήταν εξαιρετική αμυντικά και έδειχνε πολλές βασικές λειτουργίες επιθετικά, έστω και αν δεν βγήκαν «καθαρές» ευκαιρίες. Η Ενωση έδωσε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν άφησε κανένα χώρο στην περιοχή της και είχε υπομονή στον τρόπο παιχνιδιού της. Πίεσε ψηλά και εγκλώβισε τους Ιταλούς, οι οποίοι σφυρίχτηκαν έντονα από τους οπαδούς τους.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Δέλλας έριξε στο παιχνίδι τους Σοϊλέδη και Πλατέλλα αντί των Ντίντακ και Βάργκας, αντίστοιχα. Η ΑΕΚ συνέχισε με την ίδια αγωνιστική τακτική και κράτησε τα στοιχεία στο παιχνίδι της: συγκέντρωση, πίεση ψηλά στην αντίπαλη άμυνα, καλή κυκλοφορία της μπάλας. Η Ιντερ δεν είχε τρόπο να φτάσει στην εστία του Μπαρόχα και οι αποδοκιμασίες ήταν έντονες.

Ο Δέλλας αποφάσισε να αλλάξει διάταξη μετά το 55’ και την είσοδο των Τζεμπούρ και Κρισάντους, παίζοντας πλέον με 4-2-3-1 και τον Νιγηριανό σε ρόλο δεύτερου φορ πίσω από τον «τρομοκράτη». Αν και οι χώροι που έμεναν ελεύθεροι ήταν πλέον περισσότεροι, η ΑΕΚ κατάφερε με ασφυκτικό πρέσινγκ να μην αφήνει κενούς χώρους στους «νερατζούρι». Παράλληλα, άρχισε να κάνει ολοένα και πιο αισθητή την παρουσία της στην περιοχή του Χαντάνοβιτς.

Η ΑΕΚ έκανε τη μία αλλαγή πίσω από την άλλη, την ώρα που οι Ιταλοί είχαν…σκυλιάσει για να βρουν ένα γκολ και να πάρουν τη νίκη. Αλλά ενώ η Ιντερ είχε ένα μακρινό σουτ του Γιόβετιτς να περνά άουτ, η Ενωση είχε τη μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Τζεμπούρ από τη μικρή περιοχή που πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Οι Ιταλοί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σκοράρουν, αλλά ο Ανέστης σταμάτησε επιβλητικά τα σουτ του Κοντογκμπιά και του Μανάι. Ειδικά στα τελευταία λεπτά, ο Ελληνας πορτιέρο επιβεβαίωσε την κλάση του και σε νέο τετ α τετ με τον Μανάι, κρατώντας το μηδέν για την άμυνα της ΑΕΚ. Η τελευταία μεγάλη φάση πάντως ανήκε στην Ενωση, με τον Γροντή να βγαίνει τετ α τετ με τον Χαντάνοβιτς έπειτα από ασίστ του Κρισάντους, αλλά να πλασάρει δίπλα από το δοκάρι.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Τ. Δέλλας, 4-3-3): Μπαρόχα (64’ Ανέστης), Γκάλο (76’ Γροντής), Τζανετόπουλος (55’ Αρθο), Λαμπρόπουλος (83’ Σβάρνας), Ντίντακ (46’ Σοϊλέδης), Γιόχανσον (76’ Φαγέ), Ανάκογλου (55’ Κρισάντους), Σιμόες (76’ Ζόριτς), Μπαρμπόσα (69’ Βασιλαντωνόπουλος), Βάργκας (46’ Πλατέλλας), Αραβίδης (55’ Τζεμπούρ)

Ίντερ (Ρ. Μαντσίνι, 4-3-1-2): Χαντάνοβιτς, Ντ’ Αμπρόζιο (76΄Ναγκατόμο), Μιράντα, Μουρίγιο, Ζουάν, Κοντογκμπιά, Γκνουκουρί, Μεδέλ (76’ Μανάι), Μπρόζοβιτς, Γιόβετιτς, Ικάρντι (55’ Παλάσιο)

Απόδοση: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X