Τον «πάτησε», αλλά δεν έφτασε στη νίκη (VIDEO)

Ξύλο και των…γονέων και ο Τόνι «Πλατινί» (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η περίοδος 1989-90 ήταν περίεργη για την ΑΕΚ. Η ομάδα είχε βγει από το τέλμα των «πέτρινων» χρόνων με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά έχοντας τιμωρηθεί από τα ευρωπαϊκά κύπελλα λόγω των επεισοδίων στο ματς με τη Μαρσέιγ, είχε χάσει τον προσανατολισμό της. Η Ενωση βρισκόταν στο κυνήγι του Παναθηναϊκού και πολλά θα κρίνονταν από το ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας, μία μέρα σαν σήμερα του 1990. Εκεί η ΑΕΚ «πάτησε» τον αντίπαλο της, αλλά έμεινε στο 1-1. Η βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων παρέμεινε στους τέσσερις βαθμούς και η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να περάσει τον αντίπαλο της.

Η εικόνα της αναμέτρησης ήταν μονόλογος για την ΑΕΚ. Οι παίκτες του Μπάγεβιτς έπαιξαν ως η γάτα το ποντίκι τον αντίπαλο τους και έκαναν δεκάδες ευκαιρίες. Είχαν βέβαια να αντιμετωπίσουν και μια εχθρική διαιτησία από τον γνωστό Θεσσαλονικέα Ζακεστίδη, που αρνήθηκε πέναλτι σε δύο πεντακάθαρες περιπτώσεις. Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου για κάθε ομάδα που χάνει ευκαιρίες, έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με βολέ του Αντωνίου, σε μια φάση που αποκοιμήθηκε η άμυνα της ΑΕΚ. Η απάντηση ήταν άμεση με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σαβέβσκι (έπειτα από χέρι του Καλαντζή), αλλά η ανατροπή δεν είχε συνέχεια.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X