Πανηγυρίστε: είναι το τελευταίο

Πανηγυρίστε: είναι το τελευταίο
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

pereira-περειραΑκουγα χθες το βράδυ έναν από τους διακεκριμένους «κόκκινους» σχολιαστές: «ο κόσμος του Ολυμπιακού γέμισε το Καραϊσκάκη γιατί δεν χορταίνει τα πρωταθλήματα, δεν σταματά να θέλει τίτλους». Ισως γι’ αυτό έφεραν κονφερασιέ, έκαναν φολκλορικές εκδηλώσεις, δήλωσαν πως υπήρξε σολντ άουτ. Και είναι γεγονός. Για τα μέτρα του φετινού Ολυμπιακού, το Καραϊσκάκη γέμισε και το χάρηκε με την ψυχή του. Λογικό. Ακόμα και οι πλέον φανατικοί αντιλαμβάνονται πως οι μέρες της ευδαιμονίας τελείωσαν. Αυτό το πρωτάθλημα είναι το τελευταίο.

Οσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία, όσα συνταρακτικά υπάρχουν στον ελληνικό αθλητισμό, φανερώνουν πως το κατεστημένο καταρρέει. Οσο και αν προσπαθούν με κάθε τρόπο να δώσουν δεκανίκια, είναι σαφές πως δεν τους σώζει τίποτε. Εδώ ακόμα και για το Κοριόπολις που αρχικά είχε απαλλαχθεί ο Μαρινάκης, ενδέχεται να μπει ξανά στο κάδρο έπειτα από τις τρεις νέες ένορκες καταθέσεις. Και είναι μόνο η αρχή, ένα κομμάτι της ιστορίας.

Οσοι έζησαν την ατμόσφαιρα των δύο φετινών αναμετρήσεων της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, θα κατάλαβαν ποια ήταν η ειδοποιός διαφορά των δύο ομάδων. Η ΑΕΚ είναι αυτή που «πεινάει», που θέλει πολύ να γευτεί τίτλους, να κάνει τον κόσμο της να χαμογελά, να σηκώσει κούπες, να κατακτήσει διακρίσεις. Εάν δεν είχε υπάρξει αλλοίωση αποτελέσματος σε δύο ματς, τότε αυτό θα είχε αρχίσει να φαίνεται από φέτος. Αλλά θα πάρει αναβολή για κάποιους μήνες.

Πολλοί αρέσκονται να παίζουν με τις λέξεις και αναρωτιόνται ποιοι θα είναι οι στόχοι της ΑΕΚ με την επιστροφή της στην κατηγορία. Μα δεν χρειάζεται μεγάλη σκέψη για την απάντηση. Η Ενωση θα στοχεύει άμεσα στον τίτλο. Και η άποψη μου είναι πως αυτόματα θα είναι φαβορί για το πρωτάθλημα. Είναι τέτοια η δυναμική και το πάθος του συλλόγου, είναι τόσο σοβαρή και μεθοδική η δουλειά που γίνεται, που αυτόματα την καθιστούν πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού.

Αλλωστε, η ΑΕΚ σε αυτή τη σκληρή διετία έμαθε πολλά. Εμαθε από τα λάθη της, ξέρει ποια είναι τα όρια που δεν πρέπει να παραβεί. Κυρίως, έχει ανθρώπους που δεν συμβιβάζονται με την αποτυχία στην ηγεσία της. Αυτό είναι πολύ σπουδαίο, γιατί επί χρόνια η Ενωση διοικήθηκε από ελάχιστους και άσχετους με το αντικείμενο. Όλα αυτά είναι παρελθόν. Η ΑΕΚ έχει μάθει από αυτά και κοιτάζει στο μέλλον.

Γι’ αυτό σας λέω. Αφήστε τους να το χαρούν. Με την ψυχή τους μάλιστα. Να γευτούν κάθε στιγμή, να απολαύσουν κάθε δευτερόλεπτο της διαδικασίας του πρωταθλήματος. Γιατί απλά είναι το τελευταίο τους. Η περίοδος της αφθονίας σώθηκε και τώρα αρχίζει σκληρή λιτότητα. Ο Ολυμπιακός και οι συν αυτώ μπαίνουν σε μνημόνιο και αυτή που θα θέτει τους όρους είναι η ΑΕΚ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X