Η καταστροφή δεν φέρνει κάθαρση

Εμπλοκή στα πλέι οφ της Football League, ίσως να ξεκινήσουν 25-26 Απριλίου!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

mpalaΤο τελεσίγραφο της FIFA και της UEFA προς την ΕΠΟ για αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων απ’ τις διεθνείς διοργανώσεις με ό, τι αυτό συνεπάγεται αποτελεί ίσως το πιο ηχηρό …χαστούκι των τελευταίων ημερών στην προσπάθεια του Σταύρου Κοντονή να “ξεβρωμίσει” τον χώρου του ποδοσφαίρου. Είμαι βέβαιος ότι οι προθέσεις του υφυπουργού αθλητισμού είναι “καθαρές” και κάθε κίνηση που έχει κάνει ως τώρα έχει γίνει με γνώμωνα το καλό του αθλήματος. Το ότι η κατάσταση άλλωστε έχει φτάσει στο απροχώρητο είναι κάτι που το βλέπουν όλοι, εκτός απ’ αυτούς που ενδεχομένως βολεύονται με το να διατηρείται αυτό το απερίγραπτο σκηνικό.

Η παγκόσμια και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία όμως είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να μας χαριστούν. Δε μας έχουν κι ανάγκη άλλωστε. Όφειλαν πάντως τόσα χρόνια να είχαν πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να μην φτάσουμε στο αμήν. Όφειλαν να είχαν αποτρέψει αυτή την κατάσταση, αλλά τελικά, όπως αποδείχθηκε, το αυτοδιοίκητο στην Ελλάδα ήταν “όπλο” στα χέρια όσων βολεύονταν με ό, τι επικρατούσε.

Εδώ που έφτασε πάντως η κατάσταση, λύση σίγουρα δεν είναι ο αποκλεισμός. Ο Σταύρος Κοντονής έχει “καθαρές” προθέσεις και στόχο να πατάξει την ανομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά με την ισοπέδωση των πάντων δεν επιτυγχάνεται ο στόχος. Αν ο υπουργός θέλει να στηρίξει το ελληνικό ποδόσφαιρο (αυτό δείχνει τουλάχιστον) και ειδικά τους πρωταγωνιστές του αθλήματος που είναι πρώτα απ’ όλα οι παίκτες και στη συνέχεια ο αγνός φίλαθλος κόσμος, οφείλει να εγγυηθεί ότι δε θα φτάσουμε στα άκρα. Το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα δεν πρόκειται να λυθεί με τέτοιες αποφάσεις. Ούτε το παρασκήνιο θα “χτυπηθεί” αν η Εθνική ομάδα δεν συμμετέχει σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ή αν οι ελληνικές ομάδες δεν ξαναπαίξουν στην Ευρώπη. Το κράτος (αν πραγματικά θέλει) μπορεί να λάβει τις αποφάσεις που θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο. Αρκεί να το θέλει.

MANΩΛΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X