Πόλεμος είναι και μόλις άρχισε

Πόλεμος είναι και μόλις άρχισε
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

kosmos-κοσμοςΦτάσαμε στις τελευταίες ημέρες πριν από την κάλπη. Μέχρι τώρα, αυτή η προεκλογική περίοδος έχει έντονο «κιτρινόμαυρο» χρώμα. Από το σποτάκι του Σαμαρά με τις αναφορές για το γήπεδο, μέχρι τον Γκλέτσο και τον Καμμένο που θεωρούν ως κόκκινη γραμμή το γήπεδο της ΑΕΚ. Και από τους αυτοανακηρυσσόμενους Τσε Γκεβάρα της Νέας Φιλαδέλφειας, μέχρι παρακμιακούς τύπους που ζουν το όνειρο τους θέλοντας να εμφανίσουν τους Ενωσίτες ως ακροδεξιούς ή με αριστερή συνείδηση.

Ξέρετε, μου προκαλεί εντύπωση πως επιμένουν να αναφέρονται στον κόσμο της ΑΕΚ με μέτρα και δεδομένα που υπάρχουν αλλού. Λησμονούν ή ίσως και να μη γνωρίζουν, πως όταν η κουβέντα αφορά την ΑΕΚ, αρχίζει και τελειώνει εκεί. Εχω δεκάδες φίλους και γνωστούς από τα χρόνια που ασχολούμαι ενεργά με την Ενωση και έχω τσακωθεί για πολλά: για τον Μελισσανίδη, τον Μπάγεβιτς, τον Νικολαϊδη, τις μεταγραφές, για γκόμενες, για εκδρομές. Ποτέ όμως, για τα πολιτικά. Μπορεί με κάποιον να περνούσες ώρες πολλές, αλλά να μην είχες καν ιδέα για την πολιτική του ταυτότητα. Γιατί πολύ απλά, η ΑΕΚ ήταν και είναι πάνω απ’ όλα.

Με όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα, αυτό που πέτυχαν ήταν να αφυπνίσουν και να συσπειρώσουν τον κοιμώμενο γίγαντα, που λέγεται κόσμος της ΑΕΚ. Ηδη, τα πρώτα δείγματα είναι εμφανή. Δευτέρα βράδυ, σε μέρα εργάσιμη και δύσκολη, υπήρξε ένα «κιτρινόμαυρο» ποτάμι (καμία σχέση με αυτό του Θεοδωράκη) που ξεχείλισε τη Νέα Φιλαδέλφεια. Τα γήπεδα που αγωνίζεται η ΑΕΚ, δονούνται κάθε φορά από το σύνθημα: «Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια». Απαντες, έχουν λάβει το μήνυμα.

Και βέβαια, η συνταρακτική ιστορία με την απεργία πείνας του Βάκη. Σκεφτείτε τι συνέβη πριν από λίγες εβδομάδες με την απεργία πείνας του Ρωμανού. Οσο και αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με την κίνηση, το δεδομένο είναι πως ένα παιδί κατάφερε να ευαισθητοποιήσει ένα ολόκληρο κοινωνικό σύνολο, να κινητοποιήσει έναν μηχανισμό και τελικά να δικαιωθεί. Αυτός είναι και ο στόχος του Βάκη και κάθε Ενωσίτη. Να ευαισθητοποιηθούν οι αρχές, να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός, να φύγουν οι αγκυλώσεις για το δίκαιο αίτημα της ΑΕΚ.

Η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη. Ο πόλεμος είναι απλά στην αρχή και θα έχει μακρά διάρκεια. Θεωρώ σχεδόν δεδομένο πως θα υπάρξουν πολλά εμπόδια. Ο μοναδικός τρόπος για να τα υπερβεί η ΑΕΚ είναι να μείνει συγκεντρωμένος και συσπειρωμένος στον μεγάλο στόχο. Να μην αφεθούν, να μη λυγίσουν και κάθε φορά να φωνάζουν πιο δυνατά. Οσο πιο δυνατά, για να φτάνουν οι φωνές στη Συγγρού, στην Κουμουνδούρου, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είναι αναγκαίο.

ΥΓ: Η λύσσα με την οποία αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο, τα σχόλια που αφορούν τον Μελισσανίδη ακόμα και για το ματς με τον Τύρναβο, δείχνουν πόσο τους ενοχλεί. Αλλά και εκεί, χρειάζεται συσπείρωση. Δεν μπορεί να νικά η ομάδα με τόσο κόπο και κλωτσίδι στο χωράφι της Καισαριανής, με πολλές απουσίες και η κουβέντα να είναι γιατί δεν έπαιξε μπάλα. Θα παίξει και ποδόσφαιρο εκεί που πρέπει. Το σημαντικό είναι να μάθει να νικά. Σε όλα τα ματς.

Υ.Γ.1: Τα ακόμα πιο καλά νέα είναι πως πλέον το άγχος τους αφορά και το μπάσκετ. Βλέπουν την αρμάδα που χτίζει ο Αγγελόπουλος, καταλαβαίνουν πως από του χρόνου η ΑΕΚ θα διεκδικεί επί ίσοις όροις τίτλους και προσπαθούν να την απαξιώσουν.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X