«Μάγκες» στο χωράφι της Καισαριανής

«Μάγκες» στο χωράφι της Καισαριανής
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

aravidis-αραβιδηςΙσως να είχαν το μυαλό τους στο ματς κυπέλλου που ακολουθεί. Σίγουρα επηρεάστηκαν πολύ από τον τραγικό αγωνιστικό χώρο και το δυνατό, έως σκληρό ματς των παικτών του Αλίμου. Το σημαντικό είναι πως έστω και με τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση, η ΑΕΚ κατάφερε να αποδράσει με νίκη από το χωράφι της Καισαριανής και να κλείσει με θετικό τρόπο τον δεύτερο γύρο. Για να συμβεί αυτό απαιτήθηκε η ψύχραιμη εκτέλεση πέναλτι του Αραβίδη στις καθυστερήσεις, που λύτρωσε την Ενωση και της έδωσε ακόμα ένα τρίποντο στην πορεία για την επιστροφή.

Ο τραγικός αγωνιστικός χώρος και το σκληρό παιχνίδι των παικτών του Αλίμου, σε συνδυασμό με το ανομοιογενές σχήμα που έριξε ο Δέλλας στο ξεκίνημα, κράτησαν την ΑΕΚ σε ρηχά νερά. Οι «κιτρινόμαυροι» αναζητούσαν ρυθμό, προσπαθούσαν να σταθούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να βρουν τρόπο να φτάσουν προς την εστία του Βλάχου, αλλά αυτό δεν ήταν εύκολο. Ο Ζόριτς που έπρεπε να κουμαντάρει το παιχνίδι, δυσκολευόταν πολύ και η ΑΕΚ έμοιαζε κομμένη στα δύο και δεν είχε λύσεις να αναπτυχθεί ορθολογικά.

Μοιραία, η ΑΕΚ περίμενε σχεδόν τα πάντα από τις «στημένες» φάσεις. Στο ημίωρο της αναμέτρησης η Ενωση άγγιξε το γκολ, αλλά η άμυνα του Αλίμου αντέδρασε εξαιρετικά τόσο στο γύρισμα του Αραβίδη, όσο και στο βολέ του Ανάκογλου μέσα από την περιοχή. Και ήταν ευχής έργον για την ΑΕΚ, πως ο Ανέστης αντέδρασε εξαιρετικά στο πλασέ του Μπεριέξ και δεν υπήρξε επιπλέον προβλήματα να επιλύσει. Η εικόνα των «κιτρινόμαυρων» πάντως, δεν ήταν καλή και υπήρξαν πολλά ζητήματα στο δημιουργικό κομμάτι.

Ο Δέλλας αντέδρασε με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ρίχνοντας τον Μάνταλο στο ματς αντί του Ζόριτς. Οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν και έκλεισαν τον Αλιμο στα καρέ τους, αλλά ήταν πρακτικά αδύνατο να κάνουν παιχνίδι στο χωράφι του Αλίμου. Τα πράγματα θα μπορούσαν να απλοποιηθούν στο πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ, αλλά ο Βλάχος ψάρεψε τον Μάνταλο και κράτησε απαραβίαστη την εστία του. Μολονότι στη φάση του πέναλτι η Ενωση απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, έδειξε σοκαρισμένη από την εξέλιξη και απαιτήθηκαν τα εξαιρετικά αντανακλαστικά του Ανέστη σε δύο συνεχόμενες φάσεις που οι γηπεδούχοι βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση.

Η αναγκαστική αλλαγή του Ρόβα έφερε τον Γιόχανσον σε ρόλο δεξιού μπακ, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της ΑΕΚ ο Σοϊλέδης αντί του αρνητικού Πεταυράκη. Η ΑΕΚ είχε κλείσει την ομάδα του Αλίμου στα καρέ της και προσπαθούσε να τη φέρει με σωστό τρόπο μέσα στην περιοχή για να φτάσει στο γκολ που θα έδινε τη νίκη. Είναι γεγονός, πως ο Σοϊλέδης με τις γλυκές σέντρες του έδωσε στην ΑΕΚ κάποιες καλές φάσεις, αλλά απαιτήθηκε δεύτερο πέναλτι – σωστό, καθώς υπήρξε καθαρό χέρι στο σουτ του Μπρέσεβιτς – για να πάρει τη νίκη.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Τ. Δέλλας, 4-2-3-1): Ανέστης, Ρόβας (73’ Μ. Ντούνης), Πεταυράκης (79’ Σοϊλέδης), Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Ζόριτς (46’ Μάνταλος), Αραβίδης, Μπρέσεβιτς

Τράχωνες Αλίμου (Π. Δημητρίου, 4-5-1): Βλάχος, Καρδάρης, Κουμπαρούλης, Νικολόπουλος, Γαβριήλ, Μπονγκ, Μπέριεξ (72’ Ελευθεριάδης), Παντέλης, Σαγανάς, Καραμέρης, Σταύρου

Την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Κορδολαίμη είδαν οι Τζανετόπουλος (78’), Πλατέλλας (90’+), Νικολόπουλος (32’), Γαβριήλ (42’), Παντέλης (54’), Κουμπαρούλης (65’), Σαγανάς (67’), Σταύρου (67’), Βλάχος (69’), ενώ αποβλήθηκε ο Νικολόπουλος (67’)

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X