Μανωλάς: «Στόχος να στελεχωθεί η πρώτη ομάδα από δικά μας παιδιά»

Στα Χανιά ο Μανωλάς
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

manolas2-μανωλαςΣτο αφιέρωμα της εφημερίδας «Ωρα των Σπορ» για τις ακαδημίες της ΑΕΚ μίλησε ο Στέλιος Μανωλάς για τη δουλειά και τα βήματα προόδου που πραγματοποιούνται στα «φυτώρια» της ΑΕΚ αλλά και το βασικό στόχο των ακαδημιών που δεν είναι άλλος από το να «βγάλουν» ποδοσφαιριστές που μπορούν να στελεχώσουν στο μέλλον τη βασική ομάδα της Ένωσης.

Ο Στέλιος Μανώλας βρίσκεται από το καλοκαίρι στην τεχνική ηγεσία της Κ17 ομάδας των ακαδημιών και μίλησε για όλα όσα συμβαίνουν στα Σπάτα, τις υποδομές, τα παιδιά αλλά και το μέλλον τους στο σύλλογο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Eίχατε πει παλιά ότι στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ μάθατε από τον κύριο Σεραφείδη ότι αυτή η ομάδα δεν μπορεί να χάνει ούτε στο… εφηβικό. Είναι το πρώτο πράγμα που προσπαθήσατε να περάσετε και εσείς στους ποδοσφαιριστές σας;

Κοιτάξτε, σε αυτές τις ηλικίες το ζητούμενο δεν είναι η νίκη. Είναι η χαρά για το παιχνίδι και η εκμάθηση. Όσο ανεβαίνεις και ανεβαίνεις σε επαγγελματικό επίπεδο, ζητάς και τη νίκη γιατί τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν ότι γίνονται επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και οι νίκες είναι σημαντικές.

Είστε από τους ανθρώπους που γνωρίζεται τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ από όλες τις πλευρές…

Από όλες… Σαν παιδί των ακαδημιών με τον κυρ-Στέλιο τον Σεραφείδη και τον αείμνηστο Φάντροκ, σαν γονιός παιδιού που πέρασε από τις ακαδημίες της ΑΕΚ και τώρα σαν προπονητής της ομάδας Κ20. Ο γιος μου έπαιζε στις ακαδημίες αρκετά χρόνια και παρακολουθούσα όλους τους αγώνες της ομάδας. Στο Καπανδρίτι τότε, αλλά και αλλού.

 

Οι ακαδημίες διανύουν την καλύτερη περίοδό τους αυτή τη στιγμή;

Δε θα ευλογήσουμε τα γένια μας…

Από άποψη οργάνωσης.

Σίγουρα έχουν γίνει πολύ μεγάλα βήματα. Βλέπετε ότι πλέον υπάρχει το γήπεδο, υπάρχουν τα αποδυτήρια. Υπάρχει γενικότερα μία τάξη. Είναι σημαντικό ότι βρισκόμαστε εντός του προπονητικού κέντρου του Συλλόγου και δεν περιφερόμαστε πια σε όλα τα γήπεδα της Αθήνας για να κάνουμε προπόνηση παρακαλώντας τον καθένα να μας τα παραχωρήσει για μία ώρα… Τα τελευταία χρόνια οι συνθήκες δεν ήταν καλές. Ωστόσο πρέπει να κρατάμε ότι στις δύσκολες στιγμές υπήρχαν Δήμοι που βοήθησαν την ΑΕΚ και αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε.

Είναι μια αναγνώριση η κλήση των έξι παικτών της Κ20 στην Εθνική Ομάδα;

Σίγουρα. Από την εποχή που ήμουν εγώ παίκτης των ακαδημιών της ΑΕΚ συνέβαινε αυτό. Και ο Βαγγέλης ο Βλάχος, ο Σπύρος ο Οικονομόπουλος, και ο «Κόκος» (Λύσανδρος Γεωργαμλής) και εγώ ήμασταν στις μικρές εθνικές ομάδες. Είναι μία επιβράβευση των προσπαθειών που καταβάλλονται καθημερινά από όλους. Τα πάντα βέβαια, ξεκινούν από την ύπαρξη του ταλέντου. Αυτό είναι το βασικό. Να υπάρχουν τα στοιχεία να γίνεις καλός παίκτης.

Πλησιάζει η ώρα που θα στελεχωθεί η πρώτη ομάδα με παιδιά από τις ακαδημίες του Συλλόγου;

Εγώ ήρθα φέτος. Η προσπάθεια έχει ξεκινήσει από πέρσι με τον κ. Μητροτάσιο, τον Άκη τον Ζήκο και τον κ. Μπουρακί. Εγώ βρήκα έτοιμο το ρόστερ. Η δικιά μου ομάδα και η Κ17 αποτελούνται από παίκτες μικρότερων ηλικιών. Ωστόσο ο στόχος μας είναι αυτός. Να παίξουν οι παίκτες μας κάποια στιγμή στην πρώτη ομάδα. Η φιλοσοφία της ΑΕΚ είναι ούτως ή άλλως αυτή. Θέλουμε η ομάδα να βασιστεί σε Έλληνες ποδοσφαιριστές και σε παιδιά που έχουν μεγαλώσει μέσα στην ΑΕΚ. Τώρα για το κατά πόσο θα πετύχει το πλάνο μας, εξαρτάται και από εμάς, αλλά εξαρτάται κυρίως από τα παιδιά.

Είναι πιο δύσκολο να προπονεί κανείς μία ανδρική ομάδα παρά ένα κομμάτι των τμημάτων υποδομής;

Είναι υπεύθυνη θέση. Έχεις να κάνεις με μικρά παιδιά τα οποία φτιάχνουν παράλληλα και την προσωπικότητά τους ενώ βρίσκονται σε μία δύσκολη ηλικία. Το κάθε παιδί έχει τη δική του προσωπικότητα και πρέπει να το χειρίζεσαι διαφορετικά. Στην ΑΕΚ υπάρχει μία συνεργασία σε αυτό το κομμάτι. Υπάρχουν κανόνες στην ακαδημία τους οποίους υπογράφουν τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς. Νομίζω ότι σε αυτό το θέμα βρισκόμαστε ήδη σε πολύ καλό επίπεδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X