Η "Tageszeitung" στήνει στο ...απόσπασμα τον Μαρινάκη

«Είπα ότι είχα να πω»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εκτενές δημοσίευμα για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο φιλοξενεί σε δημοσίευμά της η γνωστή γερμανική ιστοσελίδα “Tageszeitung”, έχοντας ως …πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ σημειώνεται μεταξύ άλλων:

«Η πρόβα τζενεράλε του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτης απείχε από το να είναι επιτυχημένη. Ο λόγος είναι ότι δεν υπήρξε δείγμα, αφού η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είχε αναβάλει μέρες νωρίτερα όλους τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο λόγος για την απόφαση αυτή ήταν η επίθεση στον πρώην διαιτητή FIFA Χριστόφορο Ζωγράφο. Ήταν η δεύτερη αναβολή αγωνιστικής την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Στο τέλος Σεπτεμβρίου είχαν αναβληθεί οι αγώνες για τον θάνατο οπαδού σε παιχνίδι της Γ Εθνικής.

Πριν από δέκα μέρες συνέβη η πιο πρόσφατη έκρηξη βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή τη φορά χτυπήθηκε ο 45χρονος αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Διαιτητών, Ζωγράφος. Στον δρόμο, στο κέντρο της Αθήνας, τραυματίστηκε σοβαρά από χτυπήματα με λοστό στο κεφάλι και το σώμα. Από τότε ο διαιτητής είναι υπό αστυνομική προστασία σε νοσοκομείο της Αθήνας. Για άλλη μια φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σοκαρισμένο. Διεξάγεται έρευνα. Το γεγονός ότι εμπίπτει και το όνομα του Ευάγγελου Μαρινάκη δεν εκπλήσσει κανέναν στην Ελλάδα.

Ο Έλληνας εφοπλιστής, ιδιοκτήτης και πρόεδρος του 41 φορές πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακού Πειραιώς απασχολεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα την δικαστική εξουσία. Η ελληνική εισαγγελία επιρρίπτει στον Μαρινάκη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δωροδοκία και εκβίαση. Στη βάση μιας έκθεσης της UEFA με αντικείμενο τη διαφθορά και αλλοιώσεις αποτελεσμάτων στη Super League, οι ελληνικές αρχές διεξάγουν έρευνες από τον Ιούνιο του 2011 σε βάρος του Μαρινάκη και 68 ακόμη υπόπτων. Η εισαγγελία εικάζει ότι χρησιμοποιεί ένα δίκτυο αστυνομικών, δικαστών, πολιτικών και άλλων παραγόντων, προκειμένου να διασφαλίσει την κυριαρχία του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης συγκρίνει την ποδοσφαιρική πρωτοκαθεδρία του πρωταθλητή Ολυμπιακού με μια δικτατορία. Ο παράγοντας της ΑΕΚ όμως έχει μια μικρή ελπίδα: “Δεν υπάρχει δικτατορία σε αυτό τον πλανήτη που να μην έχει πέσει. Και αυτή θα πέσει, ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρή είναι”, είπε την περασμένη εβδομάδα. Εδώ και δεκαετίες ο Ολυμπιακός κατάφερε να οικοδομήσει στην Super League μια κατά κάποιο τρόπο ακλόνητη μονοπωλιακή θέση. Για την παραδοσιακή ομάδα του Πειραιά η κατάκτηση του εθνικού πρωταθλήματος έχει εξελιχθεί σε ζήτημα επιβίωσης, αφού πέρα από την άμεση αναγνώριση, το Τσάμπιονς Λιγκ εγγυάται 16 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτούν ολόκληρο το σύλλογο. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν προσφέρει κανένα κέρδος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχει μπει στην κρίση, όπως το σύνολο της χώρας”, εξηγεί ο αθλητικός δημοσιογράφος Κώστας Καλφόπουλος. Τα στοιχεία το δείχνουν. Ο Ολυμπιακός χάρηκε με το sold out στα εντός έδρας παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Γιουβέντους, με 33.000 θεατές στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Μια σπάνια επιτυχία, αφού στους εθνικούς αγώνες πρωταθλήματος οι «ερυθρόλευκοι» υποστηρίζονται από λίγο πάνω από 7.000 οπαδούς, στο σύγχρονο γήπεδό τους. Αυτό που έχει σημασία για τον σύλλογο, είναι μόνο το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν έχει σημασία ποιο είναι το κόστος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X