Η ΑΕΚ βγάζει έξι παίκτες στην επίθεση και "ξεκλειδώνει" τις μαζικές άμυνες

Στο μικροσκόπιο του enwsi.gr, οι 14 κιτρινόμαυροι που έπαιξαν απέναντι στον Φωκικό
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

aek-fokikosΗ ΑΕΚ βαδίζει στον σωστό δρόμο και καταφέρνει να εμφανίζει στο γήπεδο μια εξαιρετική εικόνα. Και δεν είναι μόνο το 4-0 απέναντι στον Φωκικό, αλλά και η εμφάνιση της απέναντι στην Ρόμα, πριν οκτώ ημέρες.

Στο παιχνίδι όμως με την ομάδα της Άμφισσας έγινε σαφές ότι η ΑΕΚ δεν έχει μόνο πολλούς τρόπους για να κάνει επίθεση, αλλά αυτό το πράττει και με πολλούς παίκτες. Όποιος παρατήρησε προσεκτικά τον τρόπο ανάπτυξης της Ένωσης στο παιχνίδι με τον Φωκικό, αντιλήφθηκε ότι ο Δέλλας έχει βάλει για τα καλά στο παιχνίδι τους δύο μπακ. Οι οποίοι γίνονται εξτρέμ.

Αυτό πάντα γίνεται με παράλληλη μετάλλαξη των κανονικών εξτρέμ σε εσωτερικούς μέσους, που παίζουν όμως αρκετά κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Όταν οι Μπακάκης και Πεταυράκης ανέβαιναν ψηλά, οι Πλατέλλας και Μπαρμπόσα είχαν συγκλίνει προς τα μέσα. Ο Ντακόλ βρίσκονταν έξω από την περιοχή του αντιπάλου και ο Αραβίδης εντός αυτής. Σύνολο έξι παίκτες οι οποίοι είχαν και την αγωνιστική συμπαράσταση από τους Ανάκογλου και Κορδέρο.

Πέρυσι η ΑΕΚ είχε πολλά προβλήματα όταν αντιμετώπισε ομάδες που έπαιξαν πολύ κλειστά στην άμυνα. Κάτι ανάλογο έκανε και ο Φωκικός, χωρίς όμως καμία επιτυχία. Η ΑΕΚ έβγαλε πολλούς παίκτες  στην αντίπαλη περιοχή και αυτό της έδωσε πολλά πλεονεκτήματα για να φτάσει σε μια ακόμα πειστική εμφάνιση. Έτσι δεν ήταν τυχαία η τοποθέτηση του Κολοβέτσιου για αυτό ακριβώς το ζήτημα. «Δουλεύουμε πολύ γιατί φέτος ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιες ομάδες».

ΘΟΔΩΡΗΣ ΡΑΛΛΗΣ

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X