Αφήστε τους να σκούζουν

Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

gipedo4Απ’ όλα είχε ο μπαξές. Να δέχομαι συνέχεια τηλέφωνα στην εφημερίδα με κόσμο που αγωνιούσε για τις εξελίξεις. Να περνάμε συνεχώς σχόλια σας στο σάιτ, με τα οποία εκφράζατε τις απόψεις σας. Να μου έρχονται αλλεπάλληλα μηνύματα στο ραδιόφωνο. Γιατί όλοι αγωνιάτε για όσα απειλούν να σκιάσουν το όνειρο της κατασκευής του γηπέδου. Ξέρετε ποια είναι η άποψη μου για όλα αυτά; Αφήστε τους να σκούζουν. Αφήστε τους να πουν τις αμπελοφιλοσοφίες τους και ενεργοποιηθείτε στο θέμα του γηπέδου. Φτάσαμε στον νόμο και στην έναρξη των έργων.

Η κυβίστηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Για ένα κόμμα που ακόμα παλεύει να ξεφύγει από τις «παιδικές ασθένειες», δεν πείθει πως μπορεί να κυβερνήσει απέναντι στη χειρότερη κυβέρνηση των νεότερων χρόνων και δεν την εμπιστεύεται κανένας, δεν θα μπορούσε να δείξει αξιοπιστία απέναντι στην ΑΕΚ. Οι ίδιοι που πριν από λίγες εβδομάδες εξέδωσαν ανακοίνωση τριών σημείων που συμφωνούσαν για το γήπεδο, βρήκαν αστείες δικαιολογίες για να αλλάξουν τη στάση τους και να πουν όχι σε όλα.

Το περίεργο θα ήταν να ήταν συνεπείς. Να εμφανίζονταν ξεκάθαροι στη στάση τους, να μη χάνονταν στις συνιστώσες, στις φοβερές και τρομερές επιτροπές τους, στις πλατφόρμες και όλα τα απίστευτα που έχουν εισαγάγει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ανθρωποι που δείχνουν αδυναμία να συνεννοηθούν ακόμα και στα βασικά, θα ήταν απίθανο να μην αναζητήσουν μια αφορμή για να την κάνουν. Ε, και; Ο νόμος θα περάσει και χωρίς αυτούς. Με πλειοψηφία, που στη δημοκρατία παραμένει καθοριστική. Είτε τους αρέσει, είτε όχι. Και ας συζητούν επί χρόνια για αυτά που θα μπορούσαν να είχαν εξασφαλίσει.

Την ίδια στιγμή, η Νέα Φιλαδέλφεια κατακλύστηκε από λογιών-λογιών εκπροσώπους, εντελώς άσχετους με το γήπεδο της ΑΕΚ. Κάποια λεβεντόπαιδα με σκουπόξυλα, με καλυμμένα πρόσωπα, ήρθαν να βροντοφωνάξουν πως δεν θέλουν να χαθεί το άλσος. Να στραφούν κατά των συμφερόντων, των μεγαλοκαρχαριών και πολλών άλλων. Θα αναρωτιέστε δίκαια: τι σχέση έχουν αυτά με την ΑΕΚ; Η απάντηση είναι καμία. Παρωχημένες σκέψεις άλλων ετών, δίχως καμία εφαρμογή στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Ηρθαν, έκαναν τη βόλτα, προστατεύθηκαν από την αστυνομία, έβγαλαν λόγους, έβαλαν τραγούδια. Και μετά αποχώρησαν για άλλες πολιτείες. Οι περισσότεροι εξ αυτών, ούτε θα περάσουν ξανά από τα Φιλαδέλφεια, ούτε θα έχουν κανένα ενδιαφέρον για όσα θα γίνουν εκεί. Γι’ αυτό και η άποψη μου παραμένει ξεκάθαρη. Αφήστε τους να ζήσουν το δικό τους όνειρο για λίγο. Κέρδισαν τα δικά τους λεπτά δημοσιότητας, αυτοαποθεώθηκαν στα προσκείμενα σάιτ τους και τελείωσε η ιστορία.

Για τον δήμαρχο που κρύβεται πίσω από τον κάθε ένα και αρνείται να τηρήσει έστω και μία γραμμή αξιοπρέπειας και σταθερότητας, δεν χρειάζεται κουβέντα. Αλλά είναι απλά ένας δήμαρχος. Ενας αιρετός εκπρόσωπος των πολιτών, που ήδη διαπιστώνουν το λάθος με την εκλογή του. Βαδίζει σε μια πολιτική μίσους, έντασης και διαχωρισμού στους δικούς μας και τους άλλους. Κάνει τη Νέα Φιλαδέλφεια που έχει ανάγκη από εμπορική άνθηση, πεδίο αντιπαραθέσεων.

Κοντολογίς, η ουσία είναι μια και τα λόγια περιττά. Κανένα έργο, καμία υπόθεση στην Ελλάδα δεν έχει μόνο υποστηρικτές. Πάντα θα βρεθούν κάποιοι που θα κινούνται στα όρια της γραφικότητας να διαμαρτύρονται, να συζητούν, να ψάχνουν την…άσπρη μύγα. Αυτός που βγαίνει νικητής στο φινάλε, είναι αυτός που πετυχαίνει τον σκοπό του. Και στην περίπτωση της ΑΕΚ, ο σκοπός λέγεται γήπεδο. Ο νόμος είναι προ των πυλών, η οικοδομική άδεια έρχεται, τα έργα ξεκινούν. Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X