Τι λένε οι επιχειρηματίες της Νέας Φιλαδέλφειας για το γήπεδο

Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

agia sofia maketaΓια την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια με την κατασκευή του νέου γηπέδου της, μίλησαν δέκα επαγγελματίες της περιοχής. Κοινή άποψη όλων ότι η “Αγιά Σοφιά” μόνο θετικές επιπτώσεις θα έχει στη Νέα Φιλαδέλφεια που έχει αρχίσει να… ξαναζωντανεύει και μόνο στην προοπτική της κατασκευής του γηπέδου.

Αναλυτικά τι είπαν οι επιχειρηματίες και οι υπάλληλοι καταστημάτων στην περιοχή γύρω από το σημείο που βρισκόταν το “Νίκος Γκούμας”:

1) ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΓΩΝΙΑ (ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ – ιδιοκτήτρια) 

«Από το 1975 βρίσκεται εδώ το μαγαζί. Εμείς είμαστε βέβαια νέα ιδιοκτησία, αλλά έχουμε εικόνα των πραγμάτων. Είναι από τα πιο χαρακτηριστικά στέκια των ΑΕΚτζήδων. Ήταν και είναι δύσκολα τα πράγματα εδώ στη Φιλαδέλφεια για τους επιχειρηματίες. Προσωπικά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι δεν θέλουν να γίνει πάλι το γήπεδο της ΑΕΚ εδώ. Κανείς δεν έχει πειράξει ποτέ τα μαγαζιά. Η Φιλαδέλφεια έχει ερημώσει από τότε που γκρεμίστηκε το γήπεδο. Τέλος! Τώρα, εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, μόνο και μόνο με την προοπτική ότι θα έρθει πάλι πίσω η ΑΕΚ στην πόλη, αρχίζει και έρχεται ο κόσμος. Το θέλουμε το γήπεδο και σύντομα κιόλας. Να ξεκινήσουν τα έργα γρήγορα και να τελειώσει γρήγορα».

2) ΙDEAL (ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ – ιδιοκτήτης)

«Από το θείο μου πήρα το μαγαζί. Εδώ βρίσκεται από το 1970. Είναι πασίγνωστο μαγαζί στη Φιλαδέλφεια, έχει ταυτιστεί με την ΑΕΚ και εμείς φυσικά με την ΑΕΚ. Όσο για το γήπεδο, να πω κάτι: Ο Δήμος της Φιλαδέλφειας χρωστάει 15 εκατ. ευρώ από τότε που γκρεμίστηκε το γήπεδο και έφυγε η ΑΕΚ. Όταν η ΑΕΚ ήταν εδώ τα έσοδα της πόλης ήταν συν 1-2 εκατ. ευρώ! Καθίστε και σκεφτείτε τη διαφορά, καθίστε δείτε και σκεφτείτε αν πρέπει να γίνει πάλι το γήπεδο εδώ, καθαρά επαγγελματικά. Δεν μιλάω σαν ΑΕΚτζης. Εγώ προσωπικά δεν έχω ενοίκιο και είμαι σε καλύτερη κατάσταση. Πολλά μαγαζιά όμως με ενοίκιο όλα αυτά τα χρόνια που λείπει η ΑΕΚ δεν άντεξαν και έκλεισαν. Τον τελευταίο χρόνο βλέπω μία θετική ψυχολογία. Αυτό είναι αλήθεια. Πιστεύει ο κόσμος πως θα γίνει. Έχουμε ηρεμήσει από το στιγμή που μπήκε ο Μελισσανίδης πάλι στην ΑΕΚ. Ένα πράγμα θα πω: Τίγρη, κάνε το γήπεδο!».

3) ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ (ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΦΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ – υπάλληλος)

«Δεν συζητάμε καν ότι θέλουμε να γίνει το γήπεδο πάλι! Υπήρχαν τεράστιες δυσκολίες όλο αυτόν τον καιρό. Δεν το λέω ως υπερβολή: μας κατέστρεψε που έφυγε η ΑΕΚ από εδώ! 25 χρόνια εδώ, τα τελευταία χρόνια η δουλειά έχει πέσει. Έκλεισαν μαγαζιά. Ήταν και να κλείσει και αυτό το περίπτερο, αλλά η προοπτική του γηπέδου, μας αναγκάζει να το συντηρούμε όπως μπορούμε, να αντέξουμε και να αναστηθούμε όλοι μας, όταν με το καλό γίνει πάλι. Εννοείται, ότι θα βοηθήσει την πόλη πάλι το γήπεδο. Εννοείται».

4) ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ (ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΑ – υπάλληλος)

«Αυτό το περίπτερο είναι πολλά χρόνια εδώ. Θυμάμαι τα παλιά χρόνια και απ’ όσα μου έχουν πει οι πιο παλιοί, εδώ γινόταν χαμός στους αγώνες. Και τώρα τα πάντα ερήμωσαν. Και τα μαγαζιά φυσικά, επίσης. Περιμένουμε το γήπεδο πώς και πως! Δεν ξέρουμε αν θα γίνει φυσικά, ελπίζουμε όμως ότι θα γίνει. Εδώ απέναντι για να καταλάβετε (μας δείχνει δύο μαγαζιά, ιστορικά που έχουν την ταμπέλα ενοικιάζεται απ’ έξω), αυτά τα μαγαζιά έχουν κλείσει. Και ξέρω απ’ αυτούς που τα είχαν πως αν γίνει το γήπεδο, θα τα ανοίξουν πάλι. Οι ίδιοι! Τώρα τα έχουν κλειστά, γιατί δεν μπορούν να τα συντηρήσουν. Με το γήπεδο, θα τα ανοίξουν πάλι. Τι άλλο να πω;».

5) ΤΙLLAS – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ (υπεύθυνος)

«Η Φιλαδέλφεια συνδέεται με το γήπεδο της ΑΕΚ. Μόνοι οι… 131 δεν το ήθελαν! Όλοι το θέλουν! Μετά και τη μακέτα που είδαμε, είναι δυνατόν να υπάρχει άνθρωπος που να μη θέλει το γήπεδο. Εμείς πάθαμε δύο ζημιές: Η πρώτη ήταν ο σεισμός του 1999 και η δεύτερη η φυγή της ΑΕΚ από την πόλη, με το γκρέμισμα του γηπέδου. Η Φιλαδέλφεια θα αναστηθεί, αρκεί το γήπεδο να γίνει. Θα αναβαθμιστεί η περιοχή. Αυτό το μαγαζί υπάρχει εδώ από το 1964. Παλιά ήταν όμορφα: Ερχόντουσαν οικογένειες, άφηναν οι άντρες τις γυναίκες και τα παιδιά τους στο μαγαζί, πήγαιναν στο γήπεδο, έβλεπαν τον αγώνα 2 ώρες και επέστρεφαν. Ωραίες εποχές! Θα τα ζήσουμε πάλι άραγε όλα αυτά; Μακάρι…».

6) BARSOL (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΥΦΩΝΟΠΟΥΛΟΣ – ιδιοκτήτης)

«Το μαγαζί λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια. Ανοίξαμε σε δύσκολα χρόνια, γυρίζοντας από το εξωτερικό. Σαν ΑΕΚτζής ήλπιζα να γίνει το γήπεδο, όμως πιστεύω ότι είναι δύσκολο. Δίνει μία ελπίδα ο Μελισσανίδης, αλλά σε αυτή την Ελλάδα γενικότερα είμαι δύσπιστος. Παλιά ήταν γιορτή εδώ. Το ποδόσφαιρο όμως έχει αλλάξει. Σίγουρα θα είναι διαφήμιση στην πόλη το γήπεδο. Θα ανοιχτούν θέσεις εργασίας. Να γίνει λοιπόν, το γήπεδο, αλλά πρέπει να υπάρχει και γενικά προστασία για όλους».

7) ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ (ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΥΛΜΕΖΗ – υπεύθυνος)

«Εδώ βρισκόμαστε περίπου 3 χρόνια. Σίγουρα θα βοηθήσει το γήπεδο, εφόσον γίνει. Ήδη, βλέπω, μάλιστα, πως εδώ και ένα χρόνο που υπάρχει αυτή η προοπτική του γηπέδου, έχουν ανοίξει νέα μαγαζιά. Γενικότερα υπάρχει κίνηση τον τελευταίο χρόνο, μόνο και μόνο επειδή είναι πιο πιθανό να γίνει τώρα. Εμείς είμαστε 24 ώρες ανοιχτοί και βλέπουμε πως ακόμα και το βράδυ υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση. Μακάρι πραγματικά να γίνει, θα βοηθήσει την πόλη».

8) ΚΙΤΡΙΝΗ ΓΚΑΖΟΖΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΦΑΝΗΣ ΤΣΑΟΥΣΗΣ – ιδιοκτήτες)

«Στις 27 Ιουλίου κλείνουμε ένα χρόνο. Όταν το ανοίξαμε δεν ξέραμε τίποτα για το γήπεδο. Όταν πήραμε την απόφαση να το ανοίξουμε το χάντμπολ έσβηνε. Ήταν πριν έρθει ο Λαζόπουλος στην ΑΕΚ. Δόξα τω Θεώ πάμε καλά, αλλά το γήπεδο θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Όχι φυσικά μόνο εμάς. Όλη την πόλη. Θα την αναβαθμίσει. Δεν θα είναι μόνο στα παιχνίδια κόσμος εδώ. Καθημερινά θα υπάρχει κίνηση. Θα γίνει μία όμορφη πόλη ξανά η Φιλαδέλφεια. Θα φτιαχτεί το Άλσος που τώρα έχει ερημώσει. Εμείς βλέπουμε ήδη να έχουν ανοίξει 7 νέα καφέ στην πόλη και είναι τα περισσότερα άδεια! Τα άνοιξαν με την προοπτική του γηπέδου και περιμένουν ακόμα 10 στη σειρά να ανοίξουν! Μακάρι να γίνει το γήπεδο και να δουλεύουν όλοι. Αν δεν γίνει όμως, τι θα απογίνει πάλι όλος αυτός ο κόσμος;»

9) ΜΟΛΥΒΟΣ (ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ιδιοκτήτης)

«Επτά χρόνια είμαστε εδώ. Ανοίξαμε σε δύσκολη εποχή, όταν άλλοι έκλειναν. Εγώ το μαγαζί το πήρα λόγω της θέσης που είναι, όχι για το γήπεδο. Δεν πίστευα ότι μπορεί να γίνει γήπεδο τότε. Προσωπικά θέλω να γίνει. Εννοείται θα με βοηθήσει σαν επαγγελματία. Ακόμα και όταν ξεκινήσουν τα έργα, επειδή είμαστε δίπλα από το γήπεδο θα έρθει κόσμος. Ας ελπίσουμε να γίνει και θα μας βοηθήσει».

10) LUCKY MHTΣΙ (ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ – Τσέλιος ιδιοκτήτης)

«Εννοείται, ότι θα βοηθήσει το γήπεδο. Ανοίξαμε πριν λίγους μήνες και με την προοπτική του γηπέδου. Είδαμε τόσα χρόνια μία πόλη να ερημώνει. Από τη στιγμή που γκρεμίστηκε το γήπεδο, ερήμωσε. Και τώρα, υπάρχει αυτή η προοπτική να γίνει πάλι και βλέπουμε ήδη ξανά ζωή στην πόλη. Ανάπτυξη ήδη υπάρχει. Το βλέπουμε καθημερινά. Ναι! Θέλουμε να γίνει πάλι το γήπεδο, θα βοηθήσει, την ΑΕΚ, θα βοηθήσει εμάς, θα βοηθήσει την πόλη μας».

Πηγή: coppa.gr

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X