Μανωλάς στο enwsi.gr: «Η ζωή μου στην ΑΕΚ»

Να έχεις χίλια μάτια, να βλέπεις την ΑΕΚ (ΦΩΤΟ-VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

manolas-vlaxos-μανωλας-βλαχοςΟ ουρανός σκοτείνιασε. Μέσα Μαΐου και στη Νέα Φιλαδέλφεια άνοιξαν οι ουρανοί. Σα να έκλαιγε και ο Θεός για το αντίο του ποδοσφαιρικού μύθου της ΑΕΚ. Μια μέρα σαν σήμερα του 1998 ο Στέλιος Μανωλάς φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα με το 4. Εχοντας δίπλα τα παιδιά του, τον Νικόλα και τον Κωνσταντίνο, έκανε μια βαθιά υπόκλιση στον κόσμο της Ενωσης που χειροκροτούσε όρθιος για τον κορυφαίο Ελληνα αμυντικό όλων των εποχών. Τώρα, 16 χρόνια μετά από το ποδοσφαιρικό αντίο, ο Στέλιος της ΑΕΚ μιλά στο enwsi.gr για την ΑΕΚ, τη ζωή του, τις μεγάλες στιγμές που έζησε με την ομάδα που λάτρεψε όσο λίγοι.

«Πέρασα στην ΑΕΚ 19 ολόκληρα χρόνια επαγγελματικής καριέρας. Εάν προστεθεί το διάστημα που ήμουν στα ερασιτεχνικά τμήματα και τη συνεργασία ως τεχνικός διευθυντής αργότερα, είναι μια ολόκληρη ζωή. Στην ΑΕΚ αναδείχθηκα, μεγάλωσα, έμαθα πολλά. Πιστεύω πως τίμησα τη φανέλα και έκανα μια μεγάλη καριέρα, δίχως να φύγω ποτέ. Περάσαμε δύσκολες στιγμές, αλλά ήμουν παρών και στη συγγραφή χρυσών σελίδων στην ιστορία της ΑΕΚ. Συμμετείχα στην κατάκτηση σχεδόν των μισών τίτλων της ΑΕΚ και αυτό είναι σημαντικό», λέει ο μεγάλος Μανωλάς.

Ο Μανωλάς κατάφερε να κάνει πράγματα που δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς παλιότερα. Να δώσει σημασία στη θέση του αμυντικού, να αναγνωριστεί από φίλους και εχθρούς, ως κορυφαίος. Να φορέσει μόνο μια φανέλα σε όλη την καριέρα του, γεγονός απίστευτο για τις μέρες μας. Και αν είχε προτάσεις όλα αυτά τα χρόνια; Η φανέλα με το 4, ήταν πάντα «κιτρινόμαυρη». Πως την επέλεξε; «Στην αρχή έπαιζα ως δεξί μπακ και φορούσα το 2. Όταν καθιερώθηκα ως στόπερ, τότε φόρεσα τη φανέλα με το 4 και δεν την άλλαξα ποτέ. Αλλά δεν σήμαινε κάτι για εμένα ο αριθμός».

Για την ΑΕΚ το 4 σημαίνει Μανωλάς. Γι’ αυτό και του ζητήσαμε να επιλέξει τις τέσσερις μεγαλύτερες στιγμές του με τη φανέλα της Ενωσης. «Πρώτη στιγμή, είναι η μέρα που πέρασα για πρώτη φορά τις πύλες της Νέας Φιλαδέλφειας και γράφτηκα στην ΑΕΚ. Δεύτερη στιγμή όταν έγινα επαγγελματίας από τον Λουκά Μπάρλο και άρχισε να γράφεται η ιστορία. Τρίτη η κατάκτηση του κυπέλλου το ’83, του πρώτου τίτλου που κέρδισα με την ΑΕΚ στην περίοδο των «πέτρινων» χρόνων. Και τέταρτη, την απόκρουση του αιώνα στην κεφαλιά του Ντέταρι, που κλείδωσε το πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Το πιο σημαντικό για όσα ακολούθησαν». Και ακόμα ο Ντέταρι πανηγυρίζει και ψάχνει να βρει πως ο Μανωλάς έβγαλε τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X