Αλεξίου: «Η νέα ΚΑΕ ΑΕΚ μετά την λήξη του πρωταθλήματος»

Η «Βασίλισσα» επιστρέφει στην Α1 μετά από 1.009 «εφιαλτικές» μέρες
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

kotsatos-alexiouΕν χορδαίς και οργάνοις η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ δίκαια και απολαμβάνοντας της καθολικής αναγνώρισης εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην Α1.

Πριν καν περάσουν όμως μερικές ώρες από την επιτυχία της, που ακόμα δεν έχει επίσημο χαρακτήρα καθώς απομένει μία αγωνιστική για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Α2, η φημολογία ήρθε να σπείρει ζιζάνια γύρω από το μέλλον της Ενωσης.

Αιτία, φυσικά, η προϋπάρχουσα αμαρτωλή ΚΑΕ. Το νομικό πλαίσιο που επικρατεί στην Ελλάδα και ιδιαίτερα για τις αθλητικές εταιρείες, αφενός είναι ιδιαίτερα περίπλοκο, αφετέτου (αποδεικνύεται στην πορεία ότι είναι) εύπλαστο, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε συλλόγου. Ας μην επεκταθούμε όμως σε αυτό.

Υπήρξαν κάποιες πληροφορίες λοιπόν, που ανέφεραν ότι οι ομάδες που έμειναν εκτός νυμφώνος για την άνοδο στην Α1 παρακολουθούν πολύ στενά την υπόθεση της ΑΕΚ, η οποία (σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες) δεν καλύπτεται από τα νομικά περιθώρια για τη συμμετοχή της στη μεγάλη κατηγορία.

Εις εκ των διοικητικών ηγετών του «δικεφάλου», ο Αλέξης Αλεξίου, μιλώντας στο «GOAL» ξεκαθάρισε: «Εχουμε χορτάσει από γνώμες. Η ΚΑΕ ΑΕΚ θα συσταθεί εκ νέου, με νέο ΑΦΜ, και θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α1 αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος. Η σύσταση της νέας ΑΕΚ δεν έχει καμία σχέση νομικά -σε πρώτη φάση- με την άλλη ΚΑΕ».

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξίου… «η αίτηση εκκαθάρισης που κατατέθηκε προ ημερών είναι ένα τυπικό θέμα που προβλέπεται από το νόμο και αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα μετά τον ορισμό του εκκαθαριστή, που θα οριστεί εντός των επομένων ημερών».

Το σημαντικό για την Ενωση είναι ότι η η προηγούμενη «αμαρτωλή» πλέον δεν υφίσταται, καθώς διατάχθηκε… «η λύση της από το υπουργείο Ανάπτυξης κατόπιν διαδικασίας που κίνησε η Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Με την ίδια απόφαση, μάλιστα, διατάχθηκε μετά τη λύση να πραγματοποιηθεί και η εκκαθάριση».

Επί της ουσίας, αυτό που έχει σημασία για την ΑΕΚ είναι ότι το ΑΦΜ που θα λάβει η νέα ΚΑΕ δεν θα συναντήσει καμία εμπλοκή με το προηγούμενο, αν και η αλήθεια είναι ότι από αυτή τη διαδικασία ταλαιπωρήθηκε πολύ η ποδοσφαιρική ΑΕΚ μέχρι να βρει τη λύση του προβλήματος.

Η νυν διοίκηση ακολούθησε έναν διαφορετική τρόπο εξυγίανσης, διαφορετικό από τον αναμενόμενο, αυτόν του άμεσου αιτήματος εκκαθάρισης, η οποία θα έρθει πια ως μία τυπική διαδικασία και όχι ως η μοναδική δίοδος απεμπλοκής της ομάδας από την παλιά ΚΑΕ.

Κι αν εν τέλει αυτή η πρακτική δικαιωθεί, τότε, έστω και με διαφορετικό τρόπο, ο κ. Αλεξίου και η διοίκηση θα έχουν επιτελέσει ένα πολύ σπουδαίο ρόλο στην ιστορία της μπασκετικής ΑΕΚ και η ομάδα θα έχει καθαρίσει. Μένει να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

Πηγή:sentragoal

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X