Πρώτα πρέπει να φτιάξει νοοτροπία

Πρώτα πρέπει να φτιάξει νοοτροπία
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

dellas-zikos-lyberopoulosΕίναι αλήθεια πως βλέπω να ιντριγκάρεται πολύς κόσμος με το θέμα του προπονητή. Ο καθένας έχει την άποψη, τα βιώματα του, εξάγει τα συμπεράσματα του και κρίνει βάσει αυτών. Αυτό που δεν πρέπει να λησμονεί κανείς είναι πως – πέραν των προσωπικών σχολίων, όπως αυτό που διαβάζετε τώρα – τα ρεπορτάζ δεν είναι άποψη, αλλά προϊόν πληροφόρησης. Ετσι, δεν θέλω να ρίξω και άλλο μύλο στην προπονητολογία ή να συνεχίσω τις μεταγραφικές αναλύσεις. Εχουμε πολύ χρόνο για να τα δούμε αυτά. Εκτιμώ, πως το μείζον θέμα για την ΑΕΚ τούτη τη στιγμή είναι άλλο: η νοοτροπία της.

Πίστευα πως με την παρουσία του Μελισσανίδη στην ηγεσία της ΑΕΚ, με τη νοοτροπία που μπορεί να μεταδώσει ο Μπάγεβιτς, θα είχε ήδη αλλάξει μια αρρωστημένη κατάσταση που εγκαταστάθηκε μόνιμα στην ομάδα τα τελευταία χρόνια. Πως θα είχαν ξεριζωθεί μίζερες αντιλήψεις, που δεν ταιριάζουν με την Ενωση. Σας έχω πει και άλλες φορές, πως υπήρξε μια προσπάθεια αλλοίωσης του dna αυτής της ομάδας. Και σε σημαντικό βαθμό, καταστροφικά για το μέλλον του συλλόγου, αυτό πέρασε.

Η ΑΕΚ δεν έχει ανάγκη από διαχειριστές, λογιστές και πρωταγωνιστές που θα αρκούνται σε τίποτε λιγότερο από τη νίκη. Η ΑΕΚ οφείλει να ετοιμάζει τις δυνάμεις της για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κάθε κατάσταση. Με μια διοίκηση που θα την προφυλάσσει και δεν θα επιτρέπει να τη στήνουν, με τεχνικό επιτελείο που θα εμπνέει, με ποδοσφαιριστές που θα είναι γαλουχημένοι με πρωταθληματικά κριτήρια. Δεν σας κρύβω, πως με εξαίρεση τη διοίκηση, δεν βλέπω τίποτε άλλο να υπάρχει ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο.

Οποιος αρκείται με την προσπάθεια, με το να τα δίνουν όλα οι παίκτες μέσα στο γήπεδο και να ιδρώνουν τη φανέλα, μπορεί να πάει να συναντήσει τον Αλέφαντο στον Πανελλήνιο για να κάνουν αναλύσεις με ψυχή και καρδιά. Στην ΑΕΚ οφείλει κάποιος να είναι πρώτος. Κάθε θέση πλην της πρώτης είναι αποτυχία. Μη φοβάστε να πείτε αυτή τη λέξη. Μπορεί να ήμασταν νέοι και να γεράσαμε από την τελευταία κούπα – εκείνη με τα κιτς τρενάκια και την κολυμπήθρα που τη βλέπω ακόμα και τρελαίνομαι – αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να συμβιβαζόμαστε.

Προφανέστατα, όσα λέω εγώ, όσα κάνετε εσείς, είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι στη διαδικασία. Το πρωτεύον είναι αυτή η νοοτροπία να εγκαθιδρυθεί μέσα στην ομάδα από αυτούς που κρατούν τις τύχες της. Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο στον Δέλλα είναι οι τοποθετήσεις του. Αυτό που θέλω να δω από τον Λυμπερόπουλο είναι σχηματισμός ομάδας με παίκτες τσαμπιόνια που έλεγε και ο πρόεδρος. Από τον Ζήκο να φτιάξει παιδιά με νοοτροπία ΑΕΚ και νικητή. Όταν συμβεί αυτό, τότε θα έχει βρει ξανά η ΑΕΚ τον δρόμο της.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X