Η μεγάλη βραδιά της ΑΕΚ και του κόσμου της - Κερδίζει τον Παναθηναϊκό και πάει ακόμη πιο κοντά στο Πρωτάθλημα! (20:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

Η μεγάλη βραδιά της ΑΕΚ και του κόσμου της - Κερδίζει τον Παναθηναϊκό και πάει ακόμη πιο κοντά στο Πρωτάθλημα! (20:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ θέλει να «καθαρίσει» τον Παναθηναϊκό στην «καυτή» Νέα Φιλαδέλφεια και να ανεβάσει τη διαφορά της στην μάχη του πρωταθλήματος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με έναν μόνο στόχο πάει στο αποψινό παιχνίδι η ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό στην «καυτή» Νέα Φιλαδέλφεια (21:00, Cosmote Sport 1, LIVE σχολιασμός enwsi.gr και μετάδοση από το ENWSI TV). Αυτός είναι η νίκη που θα της δώσει ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα στην μάχη για τον φετινό τίτλο της Super League, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ είναι μπροστά με έναν βαθμό έναντι του ΠΑΟ και με τρεις βαθμούς απόψε θα έχει σαφές προβάδισμα. Η Ένωση κέρδισε στην Λεωφόρο τον Παναθηναϊκό με 1-2, ήρθε 2-2 στην άδεια Νέα Φιλαδέλφεια στην κανονική περίοδο και ηττήθηκε στα πλέι οφ στην Λεωφόρο με 2-1. Έτσι, αν νικήσει απόψε θα έχει και την ισοβαθμία δική της, κάτι που ισχύει και σε περίπτωση ισοπαλίας.

Μετά την πολύ δύσκολη και σημαντική νίκη της ΑΕΚ στο Βικελίδης επί του Άρη (1-2), η οποία ήρθε με ανατροπή με χρυσούς σκόρερ τους Σιντιμπέ και Άμραμπατ, η Ένωση έχει την ευκαιρία σήμερα να θέσει τον εαυτό της το απόλυτο φαβορί, κάνοντας το καθήκον της απέναντι στον Παναθηναϊκό που μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να την κερδίσει στην «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena».

Ο Παναθηναϊκός έρχεται μετά από μια εύκολη νίκη κόντρα στην Λαμία με 0-5 με τον Ιωαννίδη και Μπακασέτα να σκοράρουν δις και τον Βέρμπιτς να προσθέτει άλλο ένα. Οι «πράσινοι» έρχονται στην Νέα Φιλαδέλφεια με καλή ψυχολογία και θέλουν εξίσου την νίκη όσο και η ΑΕΚ, για αποκτήσουν ένα μικρό προβάδισμα στην φετινή συναρπαστική μάχη του τίτλου.

Το πλάνο της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ απόψε μπαίνει στην μάχη του μεγάλου ντέρμπι με τον ΠΑΟ έχοντας πολλές και σημαντικές επιστροφές που γεμίζουν την 11άδα και τον πάγκο του Ματίας Αλμέιδα. Ο Γκαρσία, ο Γκατσίνοβιτς, ο Στάνκοβιτς και ο Μάνταλος προπονήθηκαν κανονικά και είναι στην αποστολή του ντέρμπι, ενώ ο Αμραμπατ είναι καλά μετά τον τραυματισμό του στο Χαριλάου και είναι επίσης διαθέσιμος και μένει να φανεί αν είναι 100% έτοιμος ο Μουκουντί.

Τα δεδομένα για την 11άδα είναι πολύ συγκεκριμένα πια… Ο Αθανασιάδης θα είναι λόγω ρυθμού κάτω από τα δοκάρια ξανά, ο Ρότα όλα δείχνουν ότι επιστρέφει στην θέση του δεξιού μπακ, ενώ ο Χατζισαφί θα παραμείνει στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στα στόπερ ο Βίντα είναι ο σίγουρος και το φαβορί ο Κάλενς για να είναι δίπλα του και «πάνω» στον Ιωαννίδη, ενώ στα χαφ προβάδισμα έχουν οι Σιμάνσκι και Γιόνσον, με τον Πινέδα να έχει πιθανότητες επίσης να μπει στον άξονα. Για την επίθεση οι τρεις θέσεις πίσω από τον φορ έχουν υποψηφίους τους Ελίασον, Αμραμπατ, Τσούμπερ, Μάνταλο, Αραούχο, Γκατσίνοβιτς αλλά και τον Πινέδα. Για την θέση του σέντερ φορ ο Πόνσε έχει σαφές προβάδισμα έναντι του Λιβάι Γκαρσία που προέρχεται από αποχή λόγω τραυματισμού. Οσον αφορά τον πάγκο των «κιτρινόμαυρων» θα είναι γεμάτος με ποιοτικές λύσεις και με το «όπλο» να μπορεί να αλλάξει πράγματα ο Αλμέιδα στην εξέλιξη του αγώνα.

To πλάνο του Παναθηναϊκού

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Φατίχ Τερμί για πρώτη φορά επί των ημερών του στον πάγκο του ΠΑΟ, δεν ανακοίνωσε αποστολή χθες το απόγευμα για το αποψινό παιχνίδι. Το «με Μπερνάρ» ή «χωρίς Μπερνάρ» επηρεάζει και το πλάνο της ενδεκάδας και τον τρόπο προσέγγισης της ομάδας στην αποψινή μάχη. Ο Τερίμ θέλει να περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή τον 32χρονο μεσοεπιθετικό και γι’ αυτό η αποστολή θα γνωστοποιηθεί το μεσημέρι στο ξενοδοχείο που θα καταλύσει η ομάδα, λίγες ώρες πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Εάν ο Μπερνάρ παίξει, τα δεδομένα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα. Σ’ αυτή την περίπτωση ο Βέρμπιτς κι ο Λημνιός θα διεκδικήσουν τη θέση στη δεξιά πλευρά της επίθεσης του Παναθηναϊκού. Εάν ο Μπερνάρ δεν ξεκινήσει, ο Σλοβένος θα πάει αριστερά κι ο διεθνής Έλληνας εξτρέμ στα δεξιά.

Η έτερη αλλαγή στην ενδεκάδα σε σχέση με το προ τριημέρου παιχνίδι στη Λαμία, αφορά την επιστροφή του Ντραγκόφσκι κάτω απ’ τα γκολπόστ, ενώ οι υπόλοιπες 8 θέσεις είναι «κλειδωμένες» με Κώτσιρα δεξί μπακ, Ακαϊντίν – Γεντβάι στα στόπερ, Χουάνκαρ αριστερό μπακ, Αράο-Τσέριν στον άξονα και Μπακασέτα πίσω από τον Ιωαννίδη.

Οι διαιτητές του ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

  • Διαιτητής: Γουιλί Ντελαζό  (Γαλλία)
  • Βοηθοί: Ιργουάν Φανζόν – Φιλίπ Ζαν
  • Τέταρτος: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
  • VAR: Αλεξάντρ Καστρό
  • AVAR: Κωνσταντίνος Ψαρρής

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X