Η αντικειμενική ευθύνη και η σύνδεση του Ολυμπιακού με τους συλληφθέντες για εγκληματική οργάνωση

Η αντικειμενική ευθύνη και η σύνδεση του Ολυμπιακού με τους συλληφθέντες για εγκληματική οργάνωση
Photo Credits: INTIME

Πώς συνδέεται ο Ολυμπιακός με τους συλληφθέντες της Θύρας 7 για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ραγδαίες οι εξελίξεις από το πρωί σχετικά με τη δολοφονία Λυγγερίδη καθώς συνελήφθησαν δεκάδες μέλη της Θύρας 7 ενώ το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. συνδέει και την ΠΑΕ Ολυμπιακός με την εγκληματική οργάνωση.

Απόσπασμα του διαβιβαστικού της ΓΑΔΑ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι Ι.Α. , Δ.Μ., αλλά και ο μετέπειτα δολοφονηθείς Β.Μ., εισέρχονταν στους αγωνιστικούς χώρους ως SLO της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δυνάμει διαπιστεύσεώς τους από τη διοργανώτρια Αρχή ( Super league), κατόπιν σχετικού αιτήματος της ίδια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που υπογράφονται από τον Δ.Α..

Η διαπίστευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο μαρτυρά άμεση σχέση του διαπιστευμένου πρόσωπου με την ομάδα που του χορηγεί τη διαπίστευση.

Διευθύνεται (η εγκληματική οργάνωση) συγκεκριμένα και σε ανώτατο  επίπεδο από μέλη της διοίκησης ή στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός… και χωρίς τη συμμετοχή και την υψηλή προστασία (μελών διοίκησης και στελεχών της ΠΑΕ) τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν θα είχαν την καθολική και αδιαμφισβήτητη αποδοχή και υπακοή των κατώτερων μελών και κατά συνέπεια η εγκληματική οργάνωση δεν θα υπήρχε ή θα είχε περιορισμένο εύρος και δράση…»

Για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό στο ματς Βόλος-Ολυμπιακός, το διαβιβαστικό αναφέρει:

«Τότε ο Ι.Α., αφού προηγουμένως συνομίλησε με τον επίσης ευρισκόμενο στο γήπεδο αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των επεισοδίων ενώ σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, φρόντισε να ανοίξει και η πόρτα μεταξύ της κερκίδας στην οποία βρίσκονταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του αγωνιστικού χώρου, ώστε να διευκολυνθεί η είσοδος σε αυτόν.

Μη ονομαστικά εισιτήρια της κατώτερης τιμής και μόνο για τα μέλη του, δικαιούται να λαμβάνει μόνο ο αναγνωρισμένος σύνδεσμος φιλάθλων. Εν προκειμένου ο μόνος νόμιμος σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2725/1999 σύνδεσμος φιλάθλων του Ολυμπιακού, είναι το σωματείο με την επωνυμία “Λέσχη Φιλάθλων Ολυμπιακού Θύρα 7” που συστάθηκε και λειτουργεί με τη συναίνεση του σωματείου “Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς” και το οποίο, σύμφωνα με το αντίγραφο βιβλίου μητρώου μελών, χορηγήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στην οποία υποβάλλεται ετησίως, αριθμεί μόνο 27 εγγεγραμμένα μέλη και ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε να λαμβάνει περισσότερα εισιτήρια από τα μέλη της. Σημειωτέον ότι μεταξύ των εγγεγραμμένων μελών της ως άνω “Λέσχης Φιλάθλων Ολυμπιακού Θύρα 7” δεν περιλαμβάνεται κανένα από τα ηγετικά η κατώτερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Συνεπώς η μαζική διάθεση μη ονομαστικών εισιτηρίων για τις ανάγκες της “Λέσχης Φιλάθλων Ολυμπιακού Θύρα 7” , σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται και μόνο ως προσχηματική μπορεί να χαρακτηριστεί…

Όταν τέτοια εισιτήρια διατίθενται και σε μη μέλη αναγνωρισμένων λεσχών και μέσω της αδικαιολόγητης, παράνομης και ανεξέλεγκτης μαζικής διάθεσής τους και προσκλήσεων σε ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και της εν συνεχεία μεταπώλησής τους με “καπέλο” ή σε τιμή ανώτερη της αναγραφόμενης, τα μέλη αυτά χρηματοδοτούντο εμμέσως από όποιον τους παρείχε τα εισιτήρια και τις προσκλήσεις.

Αξιοπρόσεκτο τυγχάνει και το γεγονός ότι κάποια από τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνδέονται με τον Ολυμπιακό και με εργασιακή σχέση, ενώ άλλα είτε έχουν προσληφθεί σχετικά πρόσφατα και εργάζονται ( ενίοτε και χωρίς να παρέχουν πραγματική εργασία), είτε έχουν απασχοληθεί στο παρελθόν στον Δήμο Πειραιά, του οποίου ο δήμαρχος,  είναι και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Πιο συγκεκριμένα όπως προκύπτει από την Εργάνη, ο Ι.Α. εργάζεται από το 2018 στο RED STORE ΘΡΥΛΙΚΑ ΔΩΡΑ MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ που είναι το επίσημο κατάστημα boutique της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ παλαιότερα είχε εργασθεί επί δίμηνο και στον δήμο Πειραιά. Ο Θ.Π. εργάζεται από τον Ιούνιο του 2022 στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενός από τον Φεβρουάριο του 2012 έως τον Μάιο του 2022 εργαζόταν στον Δήμο Πειραιά. Οι  Δ.Μ. και Π.Κ. προσλήφθηκαν την 1/6/2022 στον Δήμο Πειραιά όπου εξακολουθούν να εργάζονται. Οι Μ.Χ. και Ι.Χ. εργάστηκαν στον Δήμο Πειραιά κατά το χρονικό διάστημα από 20/4/2023 έως 19/6/2023. Τέλος ο Μ.Χ. εργαζόταν στο αθλητικό σωματείο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (δηλαδή στον ερασιτέχνη) από 6/4/2020 έως 7/12/2023 (δηλαδή μέχρι και την ημέρα κατά την οποία έλαβαν χώρα τα επεισόδια στα οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ο υπαρχιφύλακας Λυγγερίδης Γεώργιος)».

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X