Το πιο εύκολο πρωτάθλημα της ΑΕΚ! (VIDEO)

Το πιο εύκολο πρωτάθλημα της ΑΕΚ! (VIDEO)

Ο Παπαϊωάννου ισοφάρισε το γκολ του Παουνόφσκι και η ΑΕΚ αναδείχθηκε και μαθηματικά πρωταθλήτρια 1978, τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η μεγαλειώδης πορεία της ΑΕΚ προς την κατάκτηση του τίτλου του 1978 που έμελλε μάλιστα να συνδυαστεί και με την κατάκτηση του Κυπέλλου, έφτασε στη μαθηματική της επιβράβευση σαν σήμερα. Το 1-1 στην Καστοριά την Κυριακή των Βαΐων σε συνδυασμό με το 0-0 του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη επέτρεψαν στην ΑΕΚ να διατηρήσει διαφορά επτά βαθμών, η οποία δεν θα μπορούσε να καλυφθεί στις τρεις εναπομείνασες αγωνιστικές με το βαθμολογικό σύστημα 2-1-0.

Υπό τα χειροκροτήματα των ντόπιων φιλάθλων της αλλά και με τη συμπαράσταση εκδρομέων οπαδών της, η ελλιπής στην άμυνα (χωρίς Νικολάου και Ιντζόγλου) ΑΕΚ έπαιξε όσο χρειαζόταν για να πάρει έστω έναν βαθμό από μια καλή επαρχιακή ομάδα, όπως εκείνη η Καστοριά που δύο χρόνια αργότερα θα κατακτούσε το Κύπελλο Ελλάδας. Η ομάδα του Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι είχε δοκάρι με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στο 25’, όμως τα σπουδαία ήρθαν στο δεύτερο μέρος.

Ο τεράστιος Μίμης

Η Καστοριά άνοιξε το σκορ με τον Σέρβο επιθετικό Σλόμπονταν Παουνόφσκι στο 65’ και ανάγκασε την ΑΕΚ να… σοβαρευτεί. Η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει και σκόρερ της καθοριστικής αυτής ισοπαλίας ήταν ο άνθρωπος που επί 16 χρόνια οδηγούσε την ΑΕΚ. Ο 36χρονος Μίμης Παπαϊωάννου στο 73’ δέχθηκε μια ωραία σέντρα από τον Τάκη Νικολούδη, έκανε δύο ντρίπλες και με σουτ έκανε το 1-1.

Ήταν ο έκτος τίτλος της ΑΕΚ, τέταρτος στην Α’ Εθνική και τέταρτος για τον Μίμη Παπαϊωάννου που θα πανηγύριζε και αυτόν του 1979. Μετά από 31 αγωνιστικές, η ΑΕΚ μετρούσε 29 ματς σερί χωρίς ήττα, από τότε δηλαδή που έχασε με 1-0 από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη για τη δεύτερη αγωνιστική και ο Λουκάς Μπάρλος αντικατέστησε τον Φράντισεκ Φάντρονκ με τον Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι. Το σερί θα έφτανε στους 31 αήττητους αγώνες μέσα στην ίδια σεζόν! Το επανέλαβε η ΑΕΚ του Μπάγεβιτς, αλλά «μοιρασμένο» στον δεύτερο γύρο της σεζόν 1991-92 και τον πρώτο της σεζόν 1992-93.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Χρηστίδης, Μουσούρης, Τόσκας, Ραβούσης, Θεοδωρίδης, Βιέρα (77’ Λάζ. Παπαδόπουλος) Νικολούδης, Παπαϊωάννου, Τάσος, Μπάγεβιτς (46’ Αρδίζογλου) Μαύρος.

 

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X