Με έναν Κουζμίνσκας ακόμα όλα θα ήταν αλλιώς, με τον Λιθουανό να κάνει όργια η ΑΕΚ Betsson καθάρισε (99-91) τον ΠΑΟΚ

Με έναν Κουζμίνσκας ακόμα όλα θα ήταν αλλιώς, με τον Λιθουανό να κάνει όργια η ΑΕΚ Betsson καθάρισε (99-91) τον ΠΑΟΚ
Photo Credits: INTIME

Διαστημικός Κουζμίνσκας έκανε πράγματα και θαύματα, η ΑΕΚ νίκησε ξανά τον ΠΑΟΚ και εξασφάλισε την 7η θέση και ευρωπαϊκό εισιτήριο

Με τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας να οργιάζει και τον Τσέισον Ράντλ να είναι εξαιρετικός, η ΑΕΚ Betsson κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 99-91 στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Η ΑΕΚ κέρδισε τον ΠΑΟΚ (99-91) στα Λιόσια πετυχαίνοντας για δεύτερη φορά μέσα στην σεζόν, δεύτερη σερί νίκη, έχοντας έναν συγκλονιστικό Κουζμίνσκας. Ο Λιθουανός έκανε τα πάντα στο παρκέ, έχοντας 31 πόντους και 11 ριμπάουντ, σηκώνοντας την ομάδα στις πλάτες του όταν χρειάστηκε. Από κοντά και ο Ραντλ που πυροβολούσε από την περιφέρεια με 22 πόντους, ενώ για μια ακόμα φορά εξαιρετικός ήταν και ο Καράμπελας. Με την νίκη αυτή, η Ένωση κλείδωσε την 7η θέση και θα αγωνιστεί στα play off με τον Ολυμπιακό.

Το ματς

Ο Ηλίας Ζούρος ξεκίνησε με τους Χολ, Ραντλ, ΜακΡέι, Κουζμίνσκας και Χατζηδάκη, ενώ ο Νεραντζάκης με τους Φρίντρικσον, Μίχαλακ, Πόρτερ, Άλστον και Μακνίς. Καλό ξεκίνημα για την ΑΕΚ, που ευστόχησε σε τρία τρίποντα με ΜακΡέι και Ραντλ (11-5). Ο ΠΑΟΚ απάντησε με την σειρά του και αυτός με δύο τρίποντα με τον Άλστον, αλλά ο Χολ ευστόχησε και αυτός πίσω από την γραμμή (14-10). Ο Ραντλ συνέχισε καυτός με 3/3 τρίποντα και συνολικά 5/6 για την Ένωση, όμως αμυντικά δεν μπορούσε να βγάλει στοπ η Ένωση για να πάρει διαφορά (21-16). Ο ΠΑΟΚ χτυπούσε στον αιφνιδιασμό και με τρίποντο του Μίχαλακ και κάρφωμα του Μακνίς, πλησίασε στον πόντο (25-24). Τρομερό τρίποντο του Καράμπελα στην εκπνοή του χρόνου, παίρνοντας και φάουλ για να φέρει και πάλι μπροστά την Ένωση μετά από καλάθι του Πόρτερ (29-28).

Με τρίποντο του Κουζμίνσκας και καλάθι του Κουζέλογλου, η Ένωση ξαναπέρασε μπροστά (34-32). Η ΑΕΚ βρήκε ρυθμό ξανά με τον Νετζήπογλου και τον Κουζμίνσκας να σκοράρουν και τον Καράμπελα να δίνει γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι (40-33). Η Ένωση ανέβασε την ένταση της και πήρε το μομέντουμ του αγώνα με τον Κουζέλογλου να τελειώνει ωραία τις φάσεις κάτω από το καλάθι (43-37). Ο Μίχαλακ ευστόχησε σε τρίποντο, αλλά απάντησε άμεσα και ο Κουζμίνσκας (46-42).  Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Ένωση να προηγείται με ένα καλάθι και πολύ υψηλό σκορ, δείγμα και των αμυνών του αγώνα (49-47).

Με πέντε σερί πόντους του Κούζμι, ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τον Λιθουανό να φτάνει νωρίς τους 20 πόντους (54-47). Οι ομάδες σκόραραν σε κάθε φάση, αφού οι άμυνες είχαν πάει περίπατο, παρόλα αυτά η Ένωση με καλή κυκλοφορία έβρισκε λύσεις (63-56). Ο Πόρτερ έκανε ένα μικρό σερί για να μειώσει για τον ΠΑΟΚ, που πλησίασε και πάλι στο σκορ (65-62). Καλάθι και φάουλ από τον Ραντλ, με την Ένωση να παίρνει και πάλι διαφορά (73-66). Δεύτερο απίστευτο τρίποντο του Καράμπελα από την σέντρα στην λήξη του δεκαλέπτου και η ΑΕΚ πήρε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (78-68).

Ο Ραντλ πήρε την σκυτάλη από τον Κουζμίνσκας και με το πέμπτο του τρίποντο, ανέβασε την διαφορά στους οκτώ (83-75). Ο Φρίντρικσον, πέτυχε συνεχόμενους πόντους για τον ΠΑΟΚ, που προσπαθούσε να επιστρέψει στο σκορ, αλλά με το 16ο τρίποντο της ΑΕΚ από τον Κούζμι, η διαφορά μεγάλωσε και άλλο (89-80). Ο Κουζμίνσκας, πήρε πάλι την ΑΕΚ στις πλάτες του και με το 5ο του τρίποντο πήγε την διαφορά στους εννιά (94-85). Ακόμα ένα τρίποντο του Κουζμίνσκας που έφτασε τους 31 πόντους και την διαφορά στους 10 και πάλι (97-87). Τελικό σκορ 99-91.

ΑΕΚ- ΠΑΟΚ: 99-91

Δεκάλεπτα: 29-28, 49-47, 78-68, 99-91

ΑΕΚ (Ζούρος): Χολ 3, Ραντλ 22, Καράμπελας 10, Μαραθωνίτης , Πιλάβιος, Νετζήπογλου 10, Αγραβάνης , Χατζηδάκης 7, Κουζμίνσκας 31, Κουζέλογλου 7,  ΜακΡέι 9.

ΠΑΟΚ (Νεραντζάκης): Τάουνς, Μακνίς 4, Τσιακμάς, Τσαϊρέλης 6, Φρίντρικσον 18, Μαργαρίτης 5, Αρσενόπουλος, Σκουλαριώτης, Σωτηρίου, Μίχαλακ 16, Άλστον 14, Πόρτερ 28.






Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X