Τα παραδείγματα για την ΑΕΚ Betsson είναι δίπλα της και πρέπει να τα κοιτάξει

Τα παραδείγματα για την ΑΕΚ Betsson είναι δίπλα της και πρέπει να τα κοιτάξει
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την μεγάλη επιτυχία του Περιστερίου και τον τρόπο με τον οποίο αυτή ήρθε

Μετά την νίκη της ΑΕΚ επί του Λαυρίου, ηρέμησαν κάπως τα πράγματα, με την ομάδα να ετοιμάζεται για το επόμενο και μάλλον πιο δύσκολο παιχνίδι από όλα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Όσα είδαμε την Κυριακή, αποδεικνύουν γιατί η Ένωση αδίκησε τον εαυτό της φέτος, καθώς όπως έχω αναφέρει πολλές φορές, το ρόστερ είναι για πολύ παραπάνω από όσα έχουμε δει. Τα εγκληματικά λάθη που έγιναν και τα οικονομικά προβλήματα, μας έφτασαν σε αυτήν την διαδικασία των play out.

Αν κάτι έδειξε η ΑΕΚ, παρόλο που το Λαύριο δεν είναι μέτρο σύγκρισης, είναι ότι μπορεί να παίξει και άμυνα όταν το θελήσει. Για την επίθεση δεν είχαμε κανένα ερώτημα, άλλωστε αυτό ήταν το μοναδικό πράγμα που δούλευε καλά όλη την σεζόν, οπότε οι 100 πόντοι δεν είναι έκπληξη. Σίγουρα πάντως ένα τεστ θα είναι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, για να δούμε αν ήταν μια αντίδραση της στιγμής μετά από όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα ή όντως θα δούμε διαφορετικό πρόσωπο στα λίγα ματς που έμειναν.

Το παράδειγμα του Περιστερίου

Μιας λοιπόν που δεν έχουμε αγωνιστικά θέματα να μιλήσουμε, ας δούμε τι έγινε με το Περιστέρι. Πέρα από ότι είναι τρομερά στενάχωρο να ακούς ότι μια Ελληνική ομάδα πάει στο Φάιναλ-4 του BCL και αυτή να μην είναι η ΑΕΚ, είναι καλό να βγάλουμε κάτι από αυτήν την επιτυχία του Περιστερίου, γιατί πρόκειται για τρομερή επιτυχία, για μια ομάδα γειτονιάς που ναι μεν έχει ιστορία στο μπάσκετ, αλλά δεν είχε πάει ποτέ σε Φάιναλ-4, Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Τι έκανε λοιπόν το Περιστέρι για να φτάσει να είναι εύκολα τρίτο στο πρωτάθλημα και φέτος να πάει στο Φάιναλ-4; Καταρχάς είναι μια ομάδα τακτοποιημένη οικονομικά, που έχει σταθερότητα και από πέρσι έχει ένα σχετικά καλό μπάτζετ, χωρίς μεγάλες αυξομειώσεις. Επένδυσε σε έναν προπονητή με συμβόλαιο για δύο χρόνια. Θα πει κάποιος οκ, δεν είναι απλά ένας προπονητής, αλλά ο Σπανούλης, όμως η μηδενική προπονητική του εμπειρία ήταν ένα ρίσκο, που με την κατάλληλη στήριξη από την διοίκηση, βγήκε. Να θυμίσουμε ότι πέρσι, αποκλείστηκε από το BCL νωρίς, ενώ φέτος, άρχισε την χρονιά με μία νίκη σε επτά παιχνίδια.

Από την περσινή ομάδα που βρήκε 3η, έμειναν τρεις παίκτες, ο Κασελάκης, ο Πουλιανίτης, ο Ζούγρης και ο Χουγκάζ, ενώ προστέθηκαν εννιά νέοι παίκτες. Από αυτούς, οι Ρένφρο, Λονγκ, Γουίλιαμς, Ξανθόπουλος, Λοβ, Χαντς, έχουν εμπειρία από το Ελληνικό πρωτάθλημα. Δηλαδή, για να φτιάξει μια ομάδα που θα ρολάρει όσο το δυνατόν πιο σύντομα, επέλεξε παίκτες που δεν θα χρειάζονταν χρόνο προσαρμογής. Σε αυτούς πρόσθεσε τον παικταρά Τζο Ράνγκλαντ, που είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης και ο πιο ακριβοπληρωμένος της ομάδας.

Έχοντας λοιπόν μια βάση από πέρσι, ίδιο προπονητικό πρόγραμμα, ίδιο πρόγραμμα εκγύμνασης, ίδια φιλοσοφία, έχτισαν πάνω σε αυτά και έφτιαξαν μια ομάδα με την σφραγίδα του Σπανούλη. Δηλαδή όσα πράγματα λέμε και φωνάζουμε εδώ και χρόνια για την ΑΕΚ, έγιναν μέσα σε 2 χρόνια στο Περιστέρι. Φυσικά, το κλειδί σε όλη αυτήν την διαδικασία είναι η εξωαγωνιστική συνέπεια, αλλά και το όνομα του Σπανούλη που αποτελεί πόλο έλξης για τους παίκτες, σε αντίθεση με την ΑΕΚ, που έχει δημιουργήσει κακό όνομα στην πιάτσα.

Οπότε η συνταγή είναι εκεί και υπάρχει, φτάνει κάποιος να την ακολουθήσει και να έχει ξεκάθαρους στόχους, που μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς να κυνηγάνε ανεμόμυλους. Ευτυχώς η ΑΕΚ έχει αρκετά συμβόλαια για την νέα χρονιά, οπότε μακάρι να ξεκινήσει με μια καλή βάση και να προσθέσει παίκτες που θα ταιριάζουν στην χημεία, μα πάνω από όλα να διαλέξει τον κατάλληλο για τον πάγκο της, είτε αν θεωρεί ότι αυτός είναι ο Ζούρος, είτε οποιοσδήποτε άλλος.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Η Ανάλυση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ από τον Άκη Ζήκο | AEK After 29/04/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X